"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Rusya' da Medvedev dönemi.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Rusya'da bugün yapılan devlet başkanlığı seçimleri tamamlanırken, oyların sayılan ilk sonuçlarında Devlet Başkanı Vladimir Putin'in desteklediği Dımitri Medvedev'in büyük farkla önde gittiği bildirildi. Rusya Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar oyların yüzde 19'unun sayımının tamamlandığı, yüzde 64.54 oranında oy alan Medvedev'i yüzde 19.84'le Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov, yüzde 12.74'le aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski ve yüzde 1.5 ile Andrey Boganov'un izlediği kaydedildi. Tüm Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTsIOM) tarafından yapılan sandık başı yoklamasına göre de Medvedev'in, başkanlık seçimini yüzde 70.01'lik oy oranıyla kazanırken, Medvedev'i yüzde 17.2'lik oy oranıyla Züganov'un izlediği kaydedilmişti. Merkez Seçim Komisyonu yetkilileri, seçime katılım oranının yüzde 70 civarında olacağını belirterek, bunun 2004 yılında katılımın yüzde 64 oranında olduğu seçimden fazla olduğuna dikkat çektiler. http://www.hurriyet.com.tr/sondakika...id=71&sz=96427 Medvedev için 2. Putin deniliyor ancak Putin' le ciddi farklarıda varmış.. Medvedev Devlet başkanı, Putin başbakan... __________________
Yok! |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| şimdi rusya yarı başkanlık sisteminde ağırlığı başbakanlığa mı kaydırıyor? eskiden devlet başkanının otoritesi esastı bundan sonra başbakanlık mı ön planda olacak? __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Medvedev' e %60' dan fazla oy aldıran Putin' dir. Ülkeyi her koşulda Putin' in politikaları yönetecek. Rusya' da "Putinizm" diye bir şey var. Devlet başkanlığıda, başkanlıkta Putinizm' de olacak... Ayrıca milletvekillerinin ezici çoğunluğu Putin' in desteklediği Birleşik Rusya Partisinde... Medyada tabi. __________________
Yok! | |
|
| #5 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Putin yetiştirmiş ve salmış çayıra mevlam kayıra...Ben Putin'e bağlı kalacağını sanmıyorum. medvedev çok akıllı ve politik bir kimlik... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ben de şu anki rus politikasında fazla bir değişiklik olacağını düşünmeyenlerdenim. Medvedev başkan putin başbakan... Yine putinin borusu ötecek gibi. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| iki türlü başbakan vardır ; bir tanesi aslında başbakan falan değildir, başAbakandır. baştaki ne derse ona göre hareket eder. Tayyip Erdoğan, Nuri El Maliki buna örnektir. diğeri ise gerçekten hükümetin, hükmedenlerin başıdır. Putin sayesinde gözümüz başbakan görecek. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sn. Gizemnur, Medvedev, bildiğiniz anlamıyla Putin'in avukatıdır. Burada avukatıdır derken, yalnızca onun düşünsel vekili olduğunu belirtmiyorum, hukuki anlamıyla vekilidir demek istiyorum. Putin, yasal olarak üst üste üçüncü kere başkan seçilemeyeceği için avukatını başkan seçtirmiştir. Her ne kadar Medvedev'in Neo-Liberal politikalara vurgusu Putin'e göre biraz daha fazla olsa da sonuçta takip edilecek çizgi, Putin ve ekibi tarafından oluşturulan çizgi olacaktır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|