| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sol niçin halka açılamıyor?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: SOL NİÇİN HALKA AÇILAMIYOR? | |||
| Halkın değerlerine yabancı olduğu için | 6 | 31.58% | |
| Halkın tercihlerine kulak tıkadığı için | 6 | 31.58% | |
| Halkı kendine düşman olarak gördüğü için | 5 | 26.32% | |
| Halkla iletişim kuracak bir dilden yoksun olduğu için | 15 | 78.95% | |
| Halkı küçük görüp aşağıladığı için | 6 | 31.58% | |
| Halka asla güvenmediği için | 6 | 31.58% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 19. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sosyal demokratların "Halkçılık" ilkesinden bol bol bahsetmesine , sosyalist ve marksist jargonda "halk devrimi" "halk iktidarı" "halk cephesi" gibi fiyakalı sözlerin bolca telaffuz edilmesine rağmen halk niçin sol partilere itibar etmiyor? Türkiye'deki seçim sonuçlarına şöyle bir bakınca insanın yüreği burkuluyor. CHP+DSP: 7.317.808 %20.88 İP : 128,148 % 0,37 TKP : 79,258 % 0,23 EP : 26,292 % 0,08 Toplam : 7.551,506 % 21.56 Radikal solu ayrı hesaplayacak olursak durum daha da vahim bir hal alıyor: Radikal solun oyu sadece %0,68 Hadi buna %4 DTP oylarını da ekleyelim. Radikal solun toplam oyu %5 bile değil! Buradan kendini sosyal demokrat veya sosyalist ve marksist olarak tanımlayan arkadaşlara soruyorum. Sol niçin halka açılamıyor? __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| solun üzerinden iki kez tank geçtiği için... |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2008
| sol resmi ideolejiden başka birşey savunmaz... tankla mankla ilgisi yok! halkına bidon kafa göbeğini kaşıyan adam diyen yazarlarıyla övünüyorsa SOL, bu bile fazladır ... iktidar olmak istiyorsanız halkın değerlerine DİNİNE yapısına saygılı olmak zorundasınız... meydanlara çıkıpta türk halkına karşı türk bayrağını sallarsanız işte böyle mum gibi erirsiniz... |
|
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Keşke sadece bu olsaydı. Türkiye İşçi sınıfını TKP'nin kuruluşu ile başlatsak, Karadeniz'de yaşananları bütün bir tarihe indirgeyebiliriz. 60'lara kadar sol ve solun aydınları sadece öldürüldü, işkenceden geçirildi, tutuklandı, gözaltına alındı, sürgüne uğratıldı. Bireysel yaşam hakkı tanınmadı ki, örgütlenebilme sorununu aşabilsinler. Sadece üç aylık bir Vatan Cephesi deneyimi var, altmışlı yıllarda. O da sanıyorum üç ay sürdü. 61'in nispi özgürlük ortamında TİP kuruldu ve 15 milletvekili çıkardı. Mecliste olanları yinelemek gerekli mi? Yine baskı, yine baskı. Ç.Altan meclis kürsüsünde dövüldü. Bir gözündeki rahatsızlık hala ordan kalmadır. Biraz örgütlenebildiğinde ise %43 oy almıştır, 77 seçimlerinde.Aradaki 12 Mart'ı ve solcuların üzerine inen "balyoz harekatına" rağmen. Sonrası 12 Eylül faşizmi. Reel sosyalizm'in çözülüşü... Ve bizim ülkemizdeki ideolojik ayrışma. Ama bütün bunlar geçicidir. Toplum tarihi birtakım kesinti ve duraklamalara uğrasa da, hep "iyiye ve güzele" yönelir. Böyle de olacaktır. Ama, Sosyalist gençliğin, özellikle üniversiteli gençliğin sosyalizmi biraz kaynaklarına inerek öğrenmeye çalışmasında yarar var. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Kütahya
| Alıntı:
12 eylül'de 600 bin kişi işkenceden geçirildi, bazıları işkencelerde bazılarıda cezaevlerinde ölüme mahkum edildi. Sanırım Solun neden buralara geldiğinin yanıtıdır. mehmet5572 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-03-08 17:21 . | |
|
| #6 | |
| 12 Eylül'den, 12 Mart'tan nefretle bahsedenlerin 27 Mayıs'tan ve 28 Şubat'tan hiç sözetmemeleri gerçekten ilginç. Yoksa Türkiye'nin ilk fiyakalı ve bol idamlı darbesini darbeden saymıyorlar mı? Sanırım "bana dokunmayan darbe bin yaşasın" diyorlar. Türkiye'deki darbeler solcusuyla, sağcısıyla, islamcısıyla, ülkücüsüyle bütün milletin üstünden buldozer gibi geçmiştir. Eğer 27 Mayıs yapıldığında birileri alkış tutmasaydı, ne 12 Eylüller, ne 12 Martlar, ne 28 Şubatlar yapılabilirdi. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #7 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Sn.bekirsami; bir soru sordun ve yanıtlamaya çalışıyoruz. Ama şu anda söylediğiniz farklı konu. İsterseniz siz soruyu sorun, sonra nasıl bir yanıt beklentisi içinde olduğunuzu da belirtin, yorum yazacakların değerlendirmesi buna uygun olsun. "Sol neden halka açılamadı?" diye sordunuz, bizler de "borsa değil ki açılma olsun" diye bir yanıt vermeden dilimiz döndüğünce yanıt verdik. Yok eğer 27 mayıs'ı merak ediyorsanız, ona yönelik bir başlık açarsınız, biz düşüncelerimi söyler, siz içinizdekileri "dökersiniz". | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın bekirsami; Ankette bir de HEPSİ diye bir şık olmalıydı. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| şıklardan biri de şu olmalıydı... halk kendine benzeyeni seçtiği için...solun şansı yok...şimdilik |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Bu kadar kızmanıza gerek yok ![]() Ben bir soru sordum, Siz de bunun sebebi olarak darbeleri, militarizmi, faşist uygulamaları ileri sürdünüz. Ben de sizin cevaplarınıza katkıda bulunmak amacıyla diğer darbeleri de hatırlatma gereği duydum. 27 Mayıs sözcüğünden bu kadar alınacağınızı tahmin edemediğim için yine de özür dilerim. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|