"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sağ ve eğitim/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Türkiye' nin en iyi üniversitelerinden birisi olarak kabul edilen ODTÜ' de 22 Temmuz' da kurulan 2 sandıktan çıkan oy sonuçları şöyledir; 1. Cumhuriyet Halk Partisi (1379 oy) % 59.5 2. Adalet ve Kalkınma Partisi (279 oy) % 12.0 3. Milliyetçi Hareket Partisi (210 oy) % 9.07 4. Şükrü Erbaş (178 oy) %7.69 5. Demokrat Parti (135 oy) % 5.83 6. M. Hulki Cevizoğlu (87 oy) % 3.75 7. Türkiye Komünist Partisi (67 oy) % 2.89 8. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (38 oy) % 1.64 9. Saadet Partisi (10 oy) % 0.43 10. İşçi Partisi (9 oy) % 0.38 11. Genç Parti (5 oy) % 0.21 12. Halkın Yükselisi Partisi (4 oy) % 0.17 13. Bağımsız Türkiye Partisi (3 oy) % 0.12 14. Muharrem Demircioğlu (3 oy) % 0.12 15. Aydınlık Türkiye Partisi (2 oy) % 0.08 16. Evrim Erdoğdu (2 oy) % 0.08 17. Liberal Demokrat Parti (1 oy) % 0.04 18. Namık Uğurlu (1 oy) % 0.04 19.Aynur Soran (1 oy) % 0.04 Verilen geçerli oy sayısı: 2314 --- 1950' lerden beri Türkiye' yi sağcılar yönetiyor... Türkiye' de gençler arasında işsizliğin %50' lere yükselmesinden, 85 milyon yaşlılık maaşı için insanların birbirini ezdiğinden filan bahsetmeyeceğim bu başlıkta... Akp' ci arkadaşlar sık sık solun halka uzak olduğundan bahsediyor. Bizde sağ ve eğitim ilişkisini irdeleyelim... Türkiye' nin ve dünyanın en büyük aydınlanma projelerinden olan ve onbinlerce öğretmen yetiştiren Köy Enstitüleri sağcılar tarafından "Halk bu kadar bilinçlenirse biz bir daha gelemeyiz" düşüncesiyle kapatılmıştır. Kuşkusuz bahaneleri çoktu... Günümüzde Türkiye' nin gelişememesinin en büyük sebeplerinden biriside Köy Enstitülerinin kapatılmasıdır. Halkın eğitim, sanat, bilim ihtiyacını karşılayan ve Atatürk tarafından kurulmuş olan Halkevleri sağ iktidarlar tarafından kapatılmıştır. (Günümüzde yeniden açıldı) Halkın tamamına tek bir mezhebin anlatıldığı zorunlu din dersleri dayatılmıştır. Bunlar sadece 2-3 belirgin örnekler... Günlük hayatımızda bile bu tür örneklere sık sık rastlıyoruz. Ortaya her şekilde şöyle bir sonuç çıkıyor; Sağ iktidarlar eğitimli bir halk istememektedir. __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-03-08 11:28 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Sağın eğitimi size milliyetçi kitaplar sunar...Mehmetçik der,Din der onun dışında aydınlanma ihtiyacınızı es geçer... __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
olacaktı acaba? | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| ODTU'den boyle bir sonuc acikcasi uzucu, kesinlikle oy hirsizligindan baska bir aciklamasi olamaz. __________________
"ben beni ilgilendiren tarafiyla ilgilenirim" anarsik bir soyutlanmadir. |
|
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Dünya'nın en sağcı askerleri olarak bilinen nazilerin bir subayı şöyle demiş: "Kültür denilince silahıma sarılırım." Sağ halkı yönetilmesi gereken koyun sürüsü olarak görür. Nietzsche'nin yozlaştırılmış düşüncesiyle ortaya çıkan Hitler faşizminin Nazi subayları için de en tehlikeli şey ne Rus mermileri, ne ABD tanklarıydı. Bizzat eğitimin kendisiydi. Eğitimli bir halk sorgulamak, karşı durmak ister. Bu da statükocu ve despot sağın düşüncesiyle bire bir terstir. Ülkemizde ise feodal sağcılardan tutunda faşist sağcılara kadar benimsenen en ortak düşünce halkın eğitilmemesidir. Çünkü eğitimli, aydın kitlelerin başlarına neler açacagı aşikardır. Günümüz sağının kapitalizmi dört bir yana yayma çabaları, bu nedenler ülkelerde uyguladığı militarizm ve saklı faşizmi devam ettirmenin, Dünya'yı küresel bir pazar haline getirmenin tek yolu bilinçsiz halk kitleleri yaratmakla olacaktır. İşte bu nedenle sağ kitlelerin bilinçsizliğini istemektedir ve bu durum için her dönem yeni politikalar hazırlamaktadır. Sayın Drm güzel yere değinmiş. Köy enstitüleri bu konu için biçilmiş bir kaftandır. Bu örneğin bizler tarafından çok daha iyi indelenmesi gerekmektedir. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Evet (belki de yanlışlıkla) çok doğru yazmışsınız: sağ iktidarlar EĞİTİMLİ BİR HALK İSTEMEKTEDİR. Bu durumda demek ki Sol iktidarlar ise EĞİTİMSİZ BİR HALK İSTEMEKTEDİRLER. Bknz. Yasakçılar, zorba rektörler.... hepsi de solcudur. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Yazıyı yazarken birçok kez düzenleme yaptım, çok önemli bir yerde hata yapmışım.. ![]() __________________
Yok! | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Hata değil doğrusunu yazmışsınız, ve bu şekilde de kayıtlara geçmiştir sayın drm, tebrikler ![]() __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() http://www.yaziyaz.com/forum/thread30219.html __________________
Yok! | |
|
| #10 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Zübük filminin en anlamlı sahnelerden biridir. Bir köy var.Köyün bir camisi vardır okulu yoktur.Solcu öğretmen yada parti üyesi gelin şu köye bir okul yapalım der.Sağcı zübük ise önce din öğrenmek gerek der ikinci bir cami yapalım der.Hatta devam eder:"din bilmeden bilim öğrenmenin ne anlamı var". Sonuçta halk solcu herifi okul istediği için gomünist ilan eder köye de okul değil cami yaparlar.İşin diğer acı tarafı ise zübüğün hayatta alının secdeye gitmemiş olmasıdır. işte Türkiye tarihini özetleyen bir diyalog.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|