"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Mustafa Kemal Ataturk - Muslumanlar ve Ateistler (Laik, Skeptik, Pozitivist vs)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Mustafa Kemal Ataturk hakkinda- Muslumanlarin ve Ateistlerin Goruslerini rica ediyorum. Kendi Gorusum - Tartismanin genislemesine yardimci olacak ana taslak fikra: Ataturk Turkiye Cumhuriyetinin hic bir sekilde dini tarikatlarin etkisinde olmamasi gerektigini belirtiyor ve daha sonralardan Islam'in sozde en guzel din oldugunu vurguluyor (Viki kaynaklarina gore). Sizce bu bir celiski degilmidir? Ataturk asla dindar olmamistir, bu sebepten Ataturk'un sozlerini carpitanlar ancak kendilerini kandirmakla mukellef olurlar. Ataturk'un cesitli demec, bildiri-duyurularindan alinti(lar): http://tr.wikiquote.org/wiki/Mustafa...at%C3%BCrk/Din Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Evet dostlar: forumdaki mevcut bilgin ve ogrenci (sosyal statu; cokta farketmez hani) arkadaslarimizdan birikimlerini dusunce yoluyla bu baslik altinda belirtmelerini rica ediyor ve simdiden tesekkur ediyorum. __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. | |||
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: Samsun
| Sayın devrim turkmen: Yazıyı okudum bu yazıda atatürk'ün o zaman söylediği sözleri bugün laikliği savunanlar söylemiyormu? söyluyor, ben buna benzer sözleri bir çok yerde söyledim ve buna benzer yazılarım var.Bunlar yanlış değil Atatürk bugünkü dincileri eleştiriyor o hakiki inananlara bir şey yapmamıştır dini siyasete katmamak için uğraş vermiştir. Bu yazıda ki sözlere hiç bir Atatürk'çü karşı çıkmaz. |
|
| #3 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Veri tabanımızın genişlemesi ve Önder Atatürk'ün ne kıvamda bir dindar ya da dindar olup olmadığına karar verebilmek adına birkaç alıntı da ben yapmak istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün söyledikleri: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Sn. Tatanga Alıntı:
| #5 | |
| Atatürk bunları söylerken Dini devlete katmadan yaşanmasını istemiştir. Bu demek değildir ki Biz şimdi dini devlet işleriyle karıştıralım.Bizler Atatürk'un dediği gibi dini hurafelerden ayırarak herkesin anlayabileceği bir dille insanlara öğreterek yaşatmalıyız,bunu yaparken de dini siyasete katanlara müsamaha etmemeliyiz... |
|
| #6 | |||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sayın Devrim Türkmen, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dine karşı bir tavır sergilediği yazılara rastlamış olsa, ya da gerçekten Gazi'nin kendi ağzından çıkmış böyle cümleler olduğunu bilse idim, şüpheniz olmasın ki onları da buraya geçerdim. Birinci mesajda Mustaka Kemal'in söyledikleri, onun dine karşıtlığını değil, onun dinine ne kadar bağlı olduğunu ve onu ne şekilde koruyup hurafe ve batıllık zeminindeki faaliyetlerden uzak tutabileceğimizi göstermektedir. Alıntı:
Bunu şu ana kadar hiçbir müslümanın ağzından duymadım zaten. Yalnız şu unutulmamalıdır ki Laik, yani, her dine, her felsefeye ve dünya görüşüne eşit mesafede bulunması gereken devlettir. Altını çizmek gerekir ki, toplumun böyle bir zorunluluğu yoktur. Fakat maalesef son zamanlarda toplumun laikleşmesi gibi bir tanım gezer olmuştur Ankara başta olmak üzere Anadolu'nun dört bir yanında. __________________
Biz bu şehri tribünden sevdik | ||
|
| #7 | |
| Arkadaşım elbette devletler laik olur vatandaşların böyle bir zorunluluğu yoktur,yalnız devlete çalışanlar yani kamu dediğimiz alana görevli olan devlet erkani bu kurala uymakla mükelleftir, görevde iken dini kuralları yerine getiremez.Sabah işe başladığı anda laiklik devreye girer. Ne zaman ki o gün kü mesai biterde evine gider o zaman laiklik sona erer.Demek istediğim odur ki bir memur veya bir görevli devlette çalışıyorsa mesai saatleri içinde laiklik kapsamına girer. Dinlere taraf olamaz! ancak akşam olur o günkü görevi sona erer o zaman istediği gibi dini kurallara uyar.Namaz kılıyorsa yina ya öğlen paydosunda kılar veya akşam evinde kılar. Gerçek laiklik böyledir yoksa devlette her türlü dini uygulamalara musamaha edilsin birde laik devlet olsun bu olmaz.laik devlette dinlere inananlar bu inançlarını devlete taşıyamazlar. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Güzel sözler koymuşsun da bir de şu var:"Tüm çağlarda toplumun kutsal saydığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır!" __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Tarikatları sevmemesi İslamı sevmemesi anlamına gelmez.. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #10 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sizin basbugunuz Turkes degilmiydi? Ataturk´u sahiplenmek neden? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|