| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Necdet Karasevda/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bahar ve Çocuklar Bahar damlıyor dallarımdan! Gidilmemiş düş diyarlarında, kahkahalara boğuluyor Bahar görmemiş ülkenin yurtsuz çocukları. kelepçe deliklerinde, akrep ve yelkovan işkencesinde yürütüyorum; bakışlarımda varettiğim, bakışlarımla varettiğim doğmamış çocuklarımın yüreklerini. bir göz yaşı, bir intihar çilesi ve bir umut! ve bir umuttu düşledikleri yurtsuz çocuklarımın. elâ gözlü bir bahar sardı yoksul ve yoksun ülkenin gönül yamaçlarını. her ele bir buket diriliş, her tele bir türkü, her dile bir şiir, ve her yüreğe bir sevda! duysun kanadı yanmış bütün postmodern kırlangıçlar bahar geldi zamansız ülkenin gönül kırlarına! bahar damlıyor dallarımdan! nice yüz bin umut yüzlü çocuk fışkırıyor parmak uçlarımdan. yanılgısız ve yenilgisiz çocuklar... sürgün saatlerde aşağılanmış kapı deliklerinden yükselen, süngü bakışlı, süngü edalı, göz yaşlarına mahçup bir yeşil soğanı katık eden çocuklar... mavi çocuklar... tepeden tırnağa tırnaktan tepeye süte ekmeğe ve emeğe ve çileye durmuş tomurcuklar! bahar damlıyor dallarımdan nice yüz bin umut yüzlü çocuk fışkırıyor parmak uçlarımdan. __________________
Ellerin var mı, ya yüzün? |
|
| #2 | |
| Necdet Karasevda benim lisedeki edebiyat öğretmenimdi.Sizlerle paylaşmak istedim... __________________
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bahar damlıyor dallarımdan yeşeriyorum, çiçek açıyorum gözlerimin önünde serpilen yurdumun çocukları gibi bir sevdaya vuruluyorum. Sn.serzeniş, Sn. öğretmenizin güzel şiirini paylaştığınız için teşekkürler. ![]() __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #4 | |
| Bu sana yazdığım son şiir Alisya Yılların ve yolların ardına bıraktım seni Gözyaşımla yıkadım cenazeni Gözlerine ellerimi sürmedim Yemin olsun Yemin olsun öpmedim dudağını Saçlarını koklamadım Ah! Sen öldün Alisya Yüreğimde, özümde öldün Artık gözlerin tuzak değil Gözlerin gizemden uzak Bakışların anlamsız Anlamsız titremeyen dudakların Ellerin kaybetmiş ateşini Gecenin gönlüne gömdüm seni Alisya Yalnız sen değilsin ölen Sırların da, sırlarım da öldü Alisya Yüreğine bıraktığım gül Ruhuna akıttığım tebessümler Gönlünün gözüne taktığım Tek kanatlı kör kelebek Kulaklarına sunduğum sevda sözleri Ve aşkımın soğuk külleri Ölüler anılmaz Alisya Gökkuşağına taktığım yedi renk Ateşe verdiğim güneş Hıçkırıkla aydınlattığım Aldattığım karanlıklar Yüreğimden yüreğine akan pınarlar Ahular, ceylanlar, baykuşlar Ve ölümsüz zannettiğim tüm bakışlar Anılmaz, bir daha anılmaz Alisya Varını yoğunu, herşeyini mezarına koydum Gözyaşımı, hıçkırıklarımı koydum Uykusuz gecelerin sabahını Kanlı sigara izmaritlerini koydum Anılar öpsün dudaklarını Kelebekler elimde değil Ruhumda öldü Alisya Son şiirin sonundayım Alisya Senin sonundayım Ölümün, bitişin sonunda Hayata sondan başlıyorum Alisya Mezarında yalnız bıraktım seni Yine de güller bırakmasın peşini Necdet Karasevda __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|