Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye Dünya Borç Sıralamasında Beşinci...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski25-04-06, 15:21  #1
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında; Çin, Brezilya, Rusya ve Arjantin´den sonra en fazla dış borcu bulunan beşinci ülke oldu.

Son 14 yıllık dönemde Çin’den sonra dış borcu en fazla artan ülke Türkiye oldu. Türkiye 1994 ve 2001 krizleri gibi iki önemli finansal kriz yaşadığı son 15 yılda 112 milyar dolar artırarak 161.6 milyar dolara çıkardığı dış borç stokuyla açısından beşinci olurken, Çin 193.6 milyar dolar artırarak 248.9 milyar dolara yükselttiği borcuyla ilk sıraya yükseldi.
Dünya Bankası’nın verilerine göre, dünya ekonomisine "küreselleşmenin" damgasını vurduğu 1990-2004 yılları arasında düşük ve orta gelirli ülkelerin dış borçları 104 milyar dolar artarak 426.9 milyar dolara kadar çıkarken, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu orta gelirli ülkelerin dış borçları ise 1 trilyon 325 milyar dolarlık büyümeyle 2 trilyon 328 milyar dolara kadar yükseldi. Düşük ve orta gelirli ülkelerin büyük bölümü gelişmiş ülkelere olan toplam dış borç stoku bu dönemde toplam 1 trilyon 429 milyar dolar artış kaydederek 2 trilyon 776 milyar dolara ulaştı.

devamı:
http://habergenc.com/haber_detay.asp?haberid=14488
Eski29-04-06, 21:19  #2
Vural
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Şu borçlardan bir kurtulabilsek!
Gelirimizin bir bölümünü borca ayırınca cari açığı engelleyemiyoruz.Cari açığı kapatmak için de yine borç almamız gerekiyor.Üstelik dış ticarette de sürekli açık veriyoruz.
Bir yandan borç ödüyoruz bir yandan borç alıyoruz nasıl bitecek bu borçlar merak ediyorum doğrusu?
Vural is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-04-06, 21:58  #3
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Borcu borç ödemek için alıyoruz.Bu kadar salakça birşey var mı yaa?Ahmet'den 100 YTL borç alıyorum,ödemek için(faizi de var tabii) Mehmet'den 110 alıyorum,onu da ödemek için Cevdet'ten 130 alıyorum...
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski29-04-06, 23:57  #4
Vural
Yazar Adayı

Sn.ASİ12'nin de deiği gibi böylece borç katlana katlana gidiyor.Bakalım nereye kadar gidecek?
Vural is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-04-06, 17:32  #5
aytac2961

aytac2961'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın Vural şöyle demiş:

Sn.ASİ12'nin de deiği gibi böylece borç katlana katlana gidiyor.Bakalım nereye kadar gidecek?
Nereye kadar mı tabi ki bu milletin gerçek sahipleri bu devlete iktidar olana kadar...
Eski16-05-06, 12:23  #6
mektup

Ülke / Şehir: istanbul
bir de döviz fiyatları çıkarsa

Alıntı:
Sayın ASİ12 şöyle demiş:

Borcu borç ödemek için alıyoruz.Bu kadar salakça birşey var mı yaa?Ahmet'den 100 YTL borç alıyorum,ödemek için(faizi de var tabii) Mehmet'den 110 alıyorum,onu da ödemek için Cevdet'ten 130 alıyorum...
dövizdeki bu dalgalanma sonucu dahada borçlu olduk sanırım
mektup is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı