| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türkiye Dünya Borç Sıralamasında Beşinci.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Türkiye Dünya Borç Sıralamasında Beşinci... Türkiye Dünya Borç Sıralamasında Beşinci... Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında; Çin, Brezilya, Rusya ve Arjantin´den sonra en fazla dış borcu bulunan beşinci ülke oldu. Son 14 yıllık dönemde Çin’den sonra dış borcu en fazla artan ülke Türkiye oldu. Türkiye 1994 ve 2001 krizleri gibi iki önemli finansal kriz yaşadığı son 15 yılda 112 milyar dolar artırarak 161.6 milyar dolara çıkardığı dış borç stokuyla açısından beşinci olurken, Çin 193.6 milyar dolar artırarak 248.9 milyar dolara yükselttiği borcuyla ilk sıraya yükseldi. Dünya Bankası’nın verilerine göre, dünya ekonomisine "küreselleşmenin" damgasını vurduğu 1990-2004 yılları arasında düşük ve orta gelirli ülkelerin dış borçları 104 milyar dolar artarak 426.9 milyar dolara kadar çıkarken, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu orta gelirli ülkelerin dış borçları ise 1 trilyon 325 milyar dolarlık büyümeyle 2 trilyon 328 milyar dolara kadar yükseldi. Düşük ve orta gelirli ülkelerin büyük bölümü gelişmiş ülkelere olan toplam dış borç stoku bu dönemde toplam 1 trilyon 429 milyar dolar artış kaydederek 2 trilyon 776 milyar dolara ulaştı. devamı: http://habergenc.com/haber_detay.asp?haberid=14488 __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| Şu borçlardan bir kurtulabilsek! Gelirimizin bir bölümünü borca ayırınca cari açığı engelleyemiyoruz.Cari açığı kapatmak için de yine borç almamız gerekiyor.Üstelik dış ticarette de sürekli açık veriyoruz. Bir yandan borç ödüyoruz bir yandan borç alıyoruz nasıl bitecek bu borçlar merak ediyorum doğrusu? |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Borcu borç ödemek için alıyoruz.Bu kadar salakça birşey var mı yaa?Ahmet'den 100 YTL borç alıyorum,ödemek için(faizi de var tabii) Mehmet'den 110 alıyorum,onu da ödemek için Cevdet'ten 130 alıyorum... |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sn.ASİ12'nin de deiği gibi böylece borç katlana katlana gidiyor.Bakalım nereye kadar gidecek? |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
![]() __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|