"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
ATA`nın anıtında Sakız Çiğneyen AKP`li Tutuklandı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| ATA`nın anıtında Sakız Çiğneyen AKP`li Tutuklandı 23 Nisan törenlerinde sakız çiğneyen AKP ilçe başkanı tutuklandı. Ordu'nun Fatsa İlçesi Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kalender Karadağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen Atatürk anıtına çelenk koyma töreninde ağzındaki sakızı çiğneyen AKP İlçe Başkanı Veysel Dalcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Fatsa ilçesi�ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle Cumhuriyet Meydanı�ndaki anıta çelenk konuldu. Anıta çelenk konulması sırasında da sakız çiğnemeye devam eden AKP İlçe Başkanı Veysel Dalcı'nın bu tutumu törene katılanların dikkat ve öfkesini çekti. Tören ardından Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kalender Karadağ, AKP'li Dalcı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. AKP Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı yaptığı açıklamasında sarımsaklı yemek yediğini ve tören sırasında ağzının kokmaması, çevredekilerin rahatsız olmaması için sakız çiğnediğini savundu. 25Nisan2006 Vatan Gazetesi __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Saygısızlık ne boyutlara ulaştı inanamıyorum ya ![]() |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| Türkiye gündemine oturan konulardan biri de bu. Bence gereğinden fazla abartıldı. Bilmiyorum değer ölçüleriniz nasıl ama bana hiçte öyle büyük bir saygısızlık gibi gelmedi.Şu anda devletin başında bulunanlardan Atatürkün ilkelerini,inkilaplarını çiğnemeye çalışan ve çiğneyen kişiler var. Nedense onlara bu kadar tepki gösterilmiyor. Hem insan,beşer,şaşar,düşer. Belki de Veysel Dalcının dediği gibi farkında olmadan bu davranışı yapmıştır. Bence bile bile de böyle yapmaz. Çünkü biliyordur başına neler geleceğini... __________________
HAYAT YAŞANTI ARAMAK DEĞİL KENDİMİZİ ARAMAKTIR. |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| 23 Nisan törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyarken sakız çiğnediği gerekçesiyle tutuklanan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı, "Kesinlikle sakız çiğnemedim. Sakız çiğnediğimi o kadar kişi arasında sadece binbaşı görmüş. Binbaşı hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'da tahliye olduktan sonra Veysel Dalcı'yı arayarak "geçmiş olsun" dedi. Erdoğan'a bütün detayları anlatan Dalcı'ya Başbakan'ın "Bütün kanuni haklarını sonuna kadar kullan" dediği öğrenildi. 23 Nisan günü yaşanan olayları Yeni Şafak'a anlatan Dalcı, "Stadyumda yapılan törenler için eşim ve çocuklarımla beraber hazırlandık. Çocuklarıma bile asker kıyafeti giydirdim. Sıramız okununca Atatürk anıtına çelenk koydum. Herkesle bayramlaştık. Fatsa Askerlik Şubesi Başkanı olan binbaşı tören alanını terk ederek kaymakamlığa gitmiş. Kaymakam ve savcının olduğu ortamda 'Suç işleniyor hiçbiriniz bir şey yapmıyor. Atatürk'e hakaret ediliyor kılınız kıpırdamıyor' diye bağırmış. Ama kimsenin böyle birşeyi gördüğü yok" dedi. devamı için tıklayın http://www.memurlar.net/haber/44135/ Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-04-06 23:19 . |
|
| #5 | |
| ![]() Çevir gazı yanmasın! __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Gündemi takip etmiyorsun galiba. Akp'li başkanın tutuklanmasını gerektirecek bir durum olmadığı için serbest bırakıldı. Biraz da gazete okumanızı tavsiye ederim. Alıntı:
| |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Zaten sözüm anlayana.. __________________
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)." Mustafa Kemal ATATÜRK | |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
Zaten şu forumda kendi cümlelerinden oluşan bir mesaj hatırlamıyorum. Sürekli aynı siteden alıntılarla konu açıyorsun. Cevap verilince de ya susuyorsun ya da yukardaki gibi ne anlama geldiği belli olmayan biri iki kelime yazıyorsun. | |
|
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bu kadar faşizan bir uygulama olabilir mi? İstediğimi yaparım, kime ne? Putlaştırma, abartma saf bir şovenizm.. Sokakta bir adamın karşısında sakız çiğnemek suç değilse, M.Kemal'in farkı ne? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Derste öğrencinin sakız çiğnemesi nasil ki normal karşılanmıyor, görgüsüzlük olarak addediliyorsa, bu da aynı şekilde görgüsüzlük olabilir. Yapılabilecek en ağır itham budur. Tutuklama, irtica ile suçlama, yobaz yaftasını yapıştırma çok gülünç şeyler. Kaldı ki İlçe başkanı "çiğnemedim, boğazımdan ameliyat olduğum için sık sık yutkunuyorum" diyor. Tek görgü tanığı da binbaşı zaten. saygılar |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|