"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sivas suçluları ve sapıkları kimlerdir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bu videoyu yüreginiz kaldirirsa izleyin. http://www.alevice.de/movies/sivasolaylari.wmv Her sey acik. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-04-06 18:38 .Sebep: linki düzeltme |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| Hayret bir şey ya!Göz göre göre öldürmüşler insanları.Nedir bu şeriatçı zihniyet.O zaman da vardı şimdi de var.Yok mu bunun bir sonu.Aslında imzam herşeyi açıklıyor.Bir kere okuyun ve düşünün! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| http://www.alevice.de/downloads/inde...=download&id=5 bu linkten izlenebiliyor. Cok aci bir cekim.... allahuekber sesleriyle insan yanarken, hoplayarak ziplayarak, tekbir sesleriyle katliam izleyen yüzlerce insani görmek..... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-04-06 18:35 . |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Apr 2006
| tamamen gözü dönmüşlük |
|
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| "tatlıdır içilir suyu kimseye benzemez huyu nice mulis akarsuyu'yu yedin yine doymadin mi?" Bir otele sıkışmış insanlar.. Ve onları yakmak.. Bu mu onur, mertlik, insanlık? Allahuekber sesleri, ne Allah'ı? Nasıl bir Allah? Eğer bu yaptıklarınızı bir tanrı doğru buluyorsa o yanmalı o otelde. Bir yandan gözlerim dolarken, bir yandan da öfkeyle doldum ve hatta o insanlara acıdım. Nasıl bu hale gelinebilir, insanlıktan uzaklaşılabilir diye.. "Sorarlar birgün gülüm, sorarlar.." SİVAS'IN DA DAĞLARI VAR, DAĞLARI! __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-04-06 21:19 . |
|
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| İzledim! Ürperdim! Ne söylenebilir ki! "Bunlar Müslüman değil!", sözü bir anlam taşıyabilir mi artık. Ya da " Görün şeriat isteyenleri...!" Bu sözcükler, bu kelimeler yaşanan gerçekliği ne kadar yansıtabiliyor? Şiddetle yaşıyor, şiddetle besleniyoruz. Bu coğrafyada gözlerimizi açtığımızdan beri yaşadığımız, gördüğümüz tek şey şiddet! Ailede, okulda, sokakta, çevrede, toplumda...heryerde sadece şiddet var. Şiddetin egemenlik kurduğu bir toplum, o toplumu oluşturan birey her fırsatta yaşamdan edindiği bu deneyimi pratiğe döküyor. Buradaki şiddetin özünde bu olduğunu düşünüyorum. Söylemlerimiz bazen politika oluyor, bazen namus, bazen futbol, bazen din...-ama pratiğe dökülüşleri hep aynı yöntemle gerçekleşiyor. Şİddet! Çözüm elbette ki eğitim. İnsanlarımıza sevgiyi, saygıyı; toplum içinde farklı inanışları, düşünceleri, etnik kimlikleri, kültürleri öğretemediğimiz, bunların doğal farklılıklar olduğunu anlatamadığımız, her farklılığın bir zenginlik olduğunu ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini anlatamadığımız sürece ortaya çıkan fanatizm, var olan şiddetle de beslenerek böylesi dramatik sonuçlara yol açacaktır. Dili, dini, ırkı...ne olursa olsun bir insanın bir başka insanı böylesine acımasızca yakmasının başka anlaşılır nedeni yoktur diye düşünüyorum. Sadece kendimiz gibi olanı yüceltme, sadece kendimiz gibi düşüneni, kendimiz gibi inananı, kendimiz gibi davrananı yücelttiğimiz, ve karşımızdaki insanı, bir insan gibi değil de, bir karşıtımız olarak nitelendirdiğimiz sürece bu tehlike potansiyel olarak hep var olacak. Toplum içinde kışkırtma her zaman olacaktır. Şiddet kültüründen beslenenler her türlü kışkırtmayı her zaman yapacaklardır. Ama eminim, normal yaşamlarında, belki de bir karıncayı bile incitemeyecek olanların bile katıldığı bu vahşet tablosu, sonunda böylesi dramatik tabloların oluşmasına neden olmaktadır. İbret tablosu olarak izlemekte yarar var! Bu ülkede yaşayan herkesin payına düşeni alması dileklerimle... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|