"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İdeolojik çizelgenin neresindesiniz ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Anket Sonuçlarını Göster: İdeolojik çizelgenin neresindesiniz ?
Komünistim15 41.67%
Sosyalistim6 16.67%
Sosyal Demokratım4 11.11%
Merkezdeyim3 8.33%
Liberal Demokratım4 11.11%
Muhafazakarım1 2.78%
Faşistim3 8.33%
Oy Verenler: 36. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski08-03-08, 01:32  #1
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
İdeolojik çizelgenin neresindesiniz ?

İdeolojik tutumunuz çizelgenin neresine denk düşüyor ?

Ankete ekleme yaptığım için konuyu tekrar açıyorum...

Komünist.........Sosyalist.............Sosyal Demokrat..........Merkez..........Liberal Demokrat.............Muhafazakar.........Faşist

Not: Bir doğruyu hilal gibi eğerseniz iki kutbun, ucun birbirine yakın geldiğini görürsünüz. Bu ideolojik çizelgeye de uygulanınca benzer sonuç vermiyor mu ?

Komünizm ve Faşizm; her ikisi de yeryüzünde sınırları kaldırmak, toplumu baskı altında tutmak (Komünistler, " her ne kadar tarihsel evrim böyle gelişecektir " dese de), tek bir tipde birey yaratmak istemiyor mu ?

" Kemalizm neden yok " diye gelecek bir eleştiriye vereceğim cevap " Kemalizm Faşizmle aynı noktadır " olacaktır !!! Bilen bilir...

Gene sert eleştirilere maruz kalacağım, tamam. Bakın çizelge de yanlışlık yapmış olabilirim, şimdiden mazur görün...

Bu benim fikrim, doğrum...

Aristo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-03-08 01:41 .
Aristo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 01:52  #2
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Faşizm sınırları mı kaldırmak istiyor?
Komünizmde toplumu baskı altında tutacak mekanizma ne?
Böyle bir mekanizma varsa buna komünzm diyebilir miiz?
Yoksa hep yapılan bir yanlışı,komünizm deyip sosyalizmden bahsetme yanlışını sis de paylaşıyor musunuz?

Bana gelince ,ben komunistim ama diğer ucum faşizme gitmez çünkü marksiszmden arınmış bir komünistim..
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 01:59  #3
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın theTimeHasCome şöyle demiş:

Mesajı Göster
Faşizm sınırları mı kaldırmak istiyor?
Komünizmde toplumu baskı altında tutacak mekanizma ne?
Böyle bir mekanizma varsa buna komünzm diyebilir miiz?
Yoksa hep yapılan bir yanlışı,komünizm deyip sosyalizmden bahsetme yanlışını sis de paylaşıyor musunuz?

Bana gelince ,ben komunistim ama diğer ucum faşizme gitmez çünkü marksiszmden arınmış bir komünistim..
Dediklerinizi çok iyi anladım, yok ben SSCB denemesini Sosyalist olarak görmüyorum, Komünist olarak da görmüyorum.

O suçlama bir ütopia içindir, bilemem, sadece tahmin yani !!!

Yani bütün toplumu eşitlemek baskı altında tutmak gibi geliyor bana...

Faşizm sınırları kaldırıp bütün dünyayı kendine (artık kimse bu kesim) sömürge yapmak istemiyor mu ?
Eski08-03-08, 05:49  #4
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Fasizm ile komunizmi ayni kefeye koyup ikisinide elestirmek hangi ideolojinin urunudur acaba ?
Eski08-03-08, 06:09  #5
hebun

hebun'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Bogazkaya şöyle demiş:

Mesajı Göster
Fasizm ile komunizmi ayni kefeye koyup ikisinide elestirmek hangi ideolojinin urunudur acaba ?
Sosyal-demaokrasinin..
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 10:24  #6
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Bogazkaya şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiç bir ideolojinin değil, benim ürünümdür

Hata ettiysek af ola ama ben böyle düşünüyorum...
Eski08-03-08, 10:48  #7
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın Aristo şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiç bir ideolojinin değil, benim ürünümdür

Hata ettiysek af ola ama ben böyle düşünüyorum...
Sn.Aristo,ne iyi çıkarımlar böyle bunlar da o HİLAL nereden çıktı onu anlamadım?!Biz bir şeylerin ucunu eğip bükme derdinde değiliz,siz kafanızı takmayın!Hem hilal kiiiim,biz kim canım!

Komünizm faşizmin tam karşısındadır,bunu biliyorsunuzdur sanırım.Hem biz şunu da söyleriz''deevrim halka rağmen değil,halk için yapılır!''

Aklıma siz böyle ''eleştirler''de bulununca Deniz le tutuklayan ''komutan(!)''ın bir konuşması geldi...

-Kime güvenerek dervim peşinde koşuyorsunuz?Arkanıza kimi alacaksınız?
-Halkı!
-(Deniz i siahlarla kovalayan halkı göstererek)Bu halkı mı alacaksınız?
-Evet komutanım.Nasıl olsa her halükarda arkamızda değiller mi?!

Biz faşist değiliz beyefendi,uzaktan yakından alakamız da yok!Ha,madem bir hilal benzetmesi yapacağız,Faşizmden komünizme geçiş için hilalin diğer ucundan dolanmanız gerekecek,üzgünüm...Hem zaten bu kadar yakın olsa di faşiszmle komünizm birbirine,çoktan biz komünizme doğru sıkı adımlarla ilerliyor olurduk bu ülkede

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 10:52  #8
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın NİLSU şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.Aristo,ne iyi çıkarımlar böyle bunlar da o HİLAL nereden çıktı onu anlamadım?!Biz bir şeylerin ucunu eğip bükme derdinde değiliz,siz kafanızı takmayın!Hem hilal kiiiim,biz kim canım!

Komünizm faşizmin tam karşısındadır,bunu biliyorsunuzdur sanırım.Hem biz şunu da söyleriz''deevrim halka rağmen değil,halk için yapılır!''

Aklıma siz böyle ''eleştirler''de bulununca Deniz le tutuklayan ''komutan(!)''ın bir konuşması geldi...

-Kime güvenerek dervim peşinde koşuyorsunuz?Arkanıza kimi alacaksınız?
-Halkı!
-(Deniz i siahlarla kovalayan halkı göstererek)Bu halkı mı alacaksınız?
-Evet komutanım.Nasıl olsa her halükarda arkamızda değiller mi?!

Biz faşist değiliz beyefendi,uzaktan yakından alakamız da yok!Ha,madem bir hilal benzetmesi yapacağız,Faşizmden komünizme geçiş için hilalin diğer ucundan dolanmanız gerekecek,üzgünüm...Hem zaten bu kadar yakın olsa di faşiszmle komünizm birbirine,çoktan biz komünizme doğru sıkı adımlarla ilerliyor olurduk bu ülkede
Komünizm & Sosyalizm halktan gelen bir talep olmadan bir takım kişilerin dayatması şeklinde gelirse Faşizm'den farkı kalmaz !!! SSCB'de öyle olmadı mı ? İşçi sınıfı olmadan birileri İşçi sınıfı adına devrim yaptı ve ardından geldi Stalin faşizmi oturdu rejimin üzerine... Ne oldu ? 1990'larda bu sistem çöktü, çünkü halk talebi değildi !!!

Halk iktidara getirdiği kişilerin kontrolünü kayberse Faşist bir canavar yaratmış olur, bu da bir deneyimdir, Hıtler olayında olduğu gibi...

Faşizm tepeden inme / baskıcı değil midir ? Hangi düşünce olursa olsun...
Eski08-03-08, 11:55  #9
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın Aristo şöyle demiş:

Mesajı Göster
Komünizm & Sosyalizm halktan gelen bir talep olmadan bir takım kişilerin dayatması şeklinde gelirse Faşizm'den farkı kalmaz !!! SSCB'de öyle olmadı mı ? İşçi sınıfı olmadan birileri İşçi sınıfı adına devrim yaptı ve ardından geldi Stalin faşizmi oturdu rejimin üzerine... Ne oldu ? 1990'larda bu sistem çöktü, çünkü halk talebi değildi !!!

Halk iktidara getirdiği kişilerin kontrolünü kayberse Faşist bir canavar yaratmış olur, bu da bir deneyimdir, Hıtler olayında olduğu gibi...

Faşizm tepeden inme / baskıcı değil midir ? Hangi düşünce olursa olsun...

Bolşeviklerin sayısını hatırlatmama gerek yok sanırım?Baştaki sayı pek de önemli değil...

Dediğim gibi devrim halka rağmen yapılmaz,dayatma ile alakası olmayan bir rejimd SOvyetlerdeki de...Ha bu araa sosyalizmin çözülüşünü snaırım yine tekrar etme gereği duyacağım.Emperyalizm her diam komünizm düşmanıdır.Çünkü komünistlerin olduğu yerde emperyalizmin barınması çok çok zorlaşır ve bu nedenle de Sovyetler deki sosyalizm çökmemiş,ÇÖKERTİLMİŞTİR!Dikkat edelim lütfen!

Zamanında Kore ye de bu endnele asker gönderildi zaten NATO da bu amaçla kuruldu.Yani saklnacak bir şey yo bunda,değil mi!ABD nin asla işine gelmez sosyalizm ve türlü türlü kuruluşlar denerler,türlü türlü çökertme örnekler sergilerler,sergileyemeye çalışırlar...Bu arada sosyalizmin nimetleri halaq yenir bugün Rusya da ki:bir çok yaşlı insan da anlatır bunu zaten...

Neyse,sabırım zuatmaya gerek yok...Ben anlatmak istediğimi anlattım.Düşünce özgürlüğü ile faşizm zaten başl başına çatışmadır.İçinde bulunduğunuz toplumun sistemi değidlri faşizmi oluşturan.Toplumda ne yağıp ne yapamadığınızdır!!!

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 12:35  #10
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Komünizm ve Faşizm; her ikisi de yeryüzünde sınırları kaldırmak, toplumu baskı altında tutmak (Komünistler, " her ne kadar tarihsel evrim böyle gelişecektir " dese de), tek bir tipde birey yaratmak istemiyor mu ?

Sn Aristo sizin solculuk anlayışınızda bunu böyle görmek doğru olabilir ama bizim anlayışımız ne yazık ki sizinle hiç uyuşmadı uyuşmayacakta.Kominizmi Faşizmle eşdeğer gören bir anlayışa söylenecek söz biraz daha düşünün olur..Yazdıklarınızı düşünmeden yazıyorsunuz çünkü..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)