"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kadınlar gününüz kutlu ve mutlu olsun.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski08-03-08, 11:58  #1
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005
Kadınlar gününüz kutlu ve mutlu olsun.

Kadınlarımızın;Kadınlar günlerini kutlar,kedersiz,özgür,ileriye güvenle bakan,yıllar içinde uzun ömürler dilerim.
Saygı ve hürmetlerimle.
Engin ol is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 13:09  #2
KuaNtuM

KuaNtuM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Ülke / Şehir: konya

iyi dileklerinizi kabul etmek ilk bana nasipmiş...teşekkür ederim syn. Engin ol ...ben de tüm kadınlar için aynı dileklere ortak oluyorum. hepimizin kadınlar gününü kutlarım
Eski08-03-08, 13:26  #3
mağripli

mağripli'nın Avatarı

Ne olur yapmayın

sayın Engin ol,

kadınlar günü diye bir gün yoktur. Yeryüzünde dünya emekçi kadınlar günü vardır. Yani biliyorsunuzdur ki bu günü emekçi kadınların katledilmesi anısında enternasyonel atfetmiştir. Yani bugün sadece kadınlara değil emeği ile var olan kadınlara atfedilmiştir. Bu sebepten dolayı emekçi ön ekini kullanmayı unutmamanın gerklilik olduğunu düşünüyorum.

dostça
mağripli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 14:25  #4
petricli
Forum Kurucu Üyesi

petricli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Kadını emekçi ve emekçi olmayan şeklinde bir ayrıma tabi tutmadan; kadını ezmenin, sömürmenin, et parçası olarak görmenin olmadığı bir dünya temenni ediyorum.

Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Saygılar,
Eski08-03-08, 14:46  #5
mağripli

mağripli'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kadını emekçi ve emekçi olmayan şeklinde bir ayrıma tabi tutmadan; kadını ezmenin, sömürmenin, et parçası olarak görmenin olmadığı bir dünya temenni ediyorum.

Saygılar,

sayın petricli, söylemek istediğimiz ayrım değil bir gerçektir. Yani bu ayrımı biz yapmıyoruz tarihsel gerçekli bu. O zaman şunu nasıl ayırıcaz. Bir kadın var her gün evine temizlikçi kadın alıp cenneti yer yüzünde yaşayıp başkalarının becerilerinden faydalnıyor. Bir kadın var yaşayabilmek için başka insanların pisini temizleyip, kaprislerini çekiyor. Şimdi bu ayrımı nasıl koyucaz. Evet haklısın kadının et gibi görülmemesi konusunda ama bunuda ancak kapitalizmi yılarak bacarabilirsin. Çünkü kadını meta haline getiren ve pazarda pazarlayan yani sektörleşen yine sermaye sınıfıdır.
Onun için, kahrolsun kapitalizm, yaşasın dünya emekçi kadınlar günü demeliyiz. Kadının kurtuluşu komünizmin nihayi zaferindedir.
mağripli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 14:51  #6
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın mağripli şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın petricli, söylemek istediğimiz ayrım değil bir gerçektir. Yani bu ayrımı biz yapmıyoruz tarihsel gerçekli bu. O zaman şunu nasıl ayırıcaz. Bir kadın var her gün evine temizlikçi kadın alıp cenneti yer yüzünde yaşayıp başkalarının becerilerinden faydalnıyor. Bir kadın var yaşayabilmek için başka insanların pisini temizleyip, kaprislerini çekiyor. Şimdi bu ayrımı nasıl koyucaz. Evet haklısın kadının et gibi görülmemesi konusunda ama bunuda ancak kapitalizmi yılarak bacarabilirsin. Çünkü kadını meta haline getiren ve pazarda pazarlayan yani sektörleşen yine sermaye sınıfıdır.
Onun için, kahrolsun kapitalizm, yaşasın dünya emekçi kadınlar günü demeliyiz. Kadının kurtuluşu komünizmin nihayi zaferindedir.
Evet, daha beklersiniz bunu demelerini... Daha cok beklersiniz hemde... Bu gunun icini bosaltmak adina sahnelenen oyunun ne sekilde sahnelendigini bugun hepimiz gormekteyiz. Bu gun, butun kadinlarin gunu degildir. Hicbir zamanda olmadi. Tansu Ciller bugunu ne adina kutlayacak? Ya da Tayyip beyin esi ne adina kutlayacak? Ama, birileri israrla bugunun icini bosaltacaklar. Hatta birileri utanmadan turban konusunu dahi, bu baglamda bu gun icin kullanmaya kalkacak. Bu sebeplerle sn. mağripli, her ne kadar dediklerinize butunu ile katilsamda, cok seyler beklemeyin derim...
Eski08-03-08, 14:52  #7
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Mesajı Göster

Saygılar,

Kusura bakmayın ama bu gün Recep Tayip Erdoğan'ın karısının yada Bush'un karısının günü değildir.

saygılar.
Eski08-03-08, 16:10  #8
Hür

Hür'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ist

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kusura bakmayın ama bu gün Recep Tayip Erdoğan'ın karısının yada Bush'un karısının günü değildir.

saygılar.
Kesinlikle katılıyorum bu gün emekçi kadınlarımızın günüdür ve diğer günler.
Eski08-03-08, 19:58  #9
mevsimsiz

mevsimsiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Ezilmiş ve sömürülmüş, Temel hakları tecavüz edilmiş kadınların günü kutlu olsun
mevsimsiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-08, 23:43  #10
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Alıntı:
Sayın ftMOR şöyle demiş:

Mesajı Göster
iyi dileklerinizi kabul etmek ilk bana nasipmiş...teşekkür ederim syn. Engin ol ...ben de tüm kadınlar için aynı dileklere ortak oluyorum. hepimizin kadınlar gününü kutlarım
Bende teşekkür ederim.Sayın ftMOR;
Ancak aşağı doğru yazılar incelendiğinde,kadınların günlerini bile kutlamaya imtina edenler,ayrımcılıklarını sürdürmeye çalışanlar,gerçek niyetlerini,gösterdikleri görülmektedir.
Bu gün benim için geç oldu diğer yazılarıda,nasip olursa ileride değerlendirmeye çalışacağım.
Herkese saygılarımla.
Engin ol is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı