"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sinoplular Nükleere Karşı Yürüdü/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sinop’ta, Nükleer Karşıtı Platform tarafından “Nükleere hayır” mitingi düzenlendi. 4 bine yakın kişinin katıldığı mitingde nükller santral karşıtı slogan atıldı, protesto gösterileri yapıldı. ![]() http://ntvmsnbc.com/news/371256.asp __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Türkiye'de nükleer santral zaten bizim kontrolümüzde gerçekleşmeyecek bir sistem. Ben bunun da arkasından bir şeyler çıkacağı şüphesi içindeyim. Enerji sorunu bu denli büyükken hiç kimse insanları düşünmeyecektir. Zaten içinde bulunduğumuz ekonomik sistem daha çok kar anlayışı güttüğüne göre kime ne insan sağlığından. Onların tek derdi çarkları döndürecek insan bulmaktır, bu kadarı onlar için kafi. Dikkat gerektiren bir unsurun da şu olduğu kanaatindeyim: İran'ın nükleer gücünün tartışıldığı, ABD ve İran arasında sert açıklamalrın geçtiği bir dönemde Türkiye birden nükleer santral kurma telaşına düştü. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Nükleer santralı İranın finanse etmesinden korkuluyor olmasın. Sinoplulara tam destek Nükleere hayır |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| İnsanların bu nükleere olan tepkisini anlıyorum fakat bu tip santraller dünyanın her yerinde sorunsuz olarak çalışıyor, hafızam çok iyi değildir ama bildiğim kadarıyla bu tip santrallerde sorun sadece çernobil vakasında oldu. O da yıllar önce yapılmış teknolojik açıdan gelişmemiş bir sistemdi şimdiki teknolojiyle herhangi bir sorun çıkacağına inanmıyorum. Ülkedeki enerji sıkıntısı bu kadar vahim durumlara gelmişken bence yapılması gereken en doğru çözüm nükleer santral gibi geliyor. |
|
| #5 | |
| Bugün CNNtürk 'ün sabah haberlerinde gördüm. ABD de bir facianın eşiğinden dönmüş nükleer santralde. Daha dikkatli davranmak gerekiyor. Benim kaygım İran'ın finanse etmesi değil. Ya ABD bize nükleer santrali işletme sözü verir ve bu durumu İran kendine tehdit olarak algılarsa endişesi. Siz İran'ın nükleer silah üretse bile ABD'yi vurabileceğine inanmıyorsunuzdur herhalde. İran'ın ürettiği füzelerin menzili nedir ki? Böyle bir durum doğarsa dünya saflara ayrılır yeniden. elisa Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-04-06 07:17 . |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Nükleer enerjiye karşı yapılan eylemi, organize eden bilşdiğim kadarıyla kesktir. Sorun nükleer enrjiden ziyade muhalefet olsun için muhalefettir. aynı ekip de demirel istanbula köprü yapacam dediğinde karşı çıkmıştı. tarih biraz araştırılsa matbbaya karşı çıkanlarla da bunların bir ünsiyeti bulunur sanıyorum. Nükleer enerji geleceğin enerjisi. bu teknolojiyi bizlerde bir şekilde lde edip kullanmalıyız. Felaket senaryoları ise akılcı değil. Bugün Sinopa en yakın olan barajı örnek alırsak. Altınkaya hidroelektrik santralı yıkılacak olursa, bafra dört dakika içerisinde haritadan silinecektir. Hiroşimadaki kaybın hemen hemen aynısı kadar bir kayıpla karşı karşıya kalabiliriz. böyle bir felaket senaryosu var diye, HES ede mi karşı çıkmalıyız. Nükleer yöntem en güvenli enerji eklde etme yöntemlerinden birisidir. Tıpkı uçakların otobüslerden daha güvenli olması gibi bu olay. Biz yapamayız, beceremeyiz, karamsarlığı, özgüvensizliğimizin bir göstergesidir. Konunun iran ile bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. |
|
| #7 | |
| Kendimize güvenmemkten değil. Nükleer santralinin kurulması olduça maliyetli. Muhtemelen bir ihale açılacak ve yabancı bir şirket üstlenecek. Bu şirketin Ortadoğu'ya hakim olmak isteyen ABD'li olmaması için bir sebep yok. Nükleer bir santralde kaza meydana gelmesi bir iki köyü etkeleyecek bir olay değil. Eminim tüm Türkiye zarar görür. Çünkü böyle bir facia sonra çevreye yayılabilecek küçük parçalı radyoaktif maddeler ışımaya devam edecekler. Çok dikkatli davranmak gerekiyor. Bir insanın dahi hayatı önemli. |
|
| #8 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Sabah sabah beni gülümsettiniz; hele şu ünsiyet sözünüz gerçekten ironik bir bağlantıydı. Biraz daha ileri gitseydiniz, herhalde Bruno'yu diri diri yakanlarla da bir ilgi kurabilirdiniz... Köprüye karşı çıkıldığında söylenen ve yazılanları hatırlar mısınız bilmem; o zamanlar köprünün İstanbul trafiğine hiç bir olumlu katkısının olamayacağı, bu anlayışın İstanbul trafiğini çözüme kavuşturamayacağı, kitle ulaşım araçlarına yönelinmedikçe bu konuda olumlu bir adım atılamayacağı ve köprü yapımının köprü enflasyonuna yol açarak, birilerini zengin etme ve doğayı katletme çabasından başka bir şey olmadığı...söyleniyordu. Şimdi bakıyorum da söylenenlerden hangisi çıkmadı? Hangisi realitede karşılığını bulmadı? Bugün trafik o günkünden çok daha kötü! İkinciyi yaptık, üçüncüsünün tartışması devam ediyor. Trafiği çözümleyeceğim diye yola çıkanların temel anlayışı değişmediği sürece, güzelim İstanbul Boğazının üstü, köprülerle donatılsa yine günümüzün büyük bir bölümü trafikte, yollarda geçecek. Ama birilerimiz hep alkış tutmaya devam edip, karşı çıkanları anlamsızca eleştirmeye devam edecek. Muhalif olmak bir düşünce ve duyarlık gerektirir. Yöneticilerin daha ciddi olmasını, daha uzun uzadıya düşünmesini, daha dikkatli olmasını sağlar. Muhalif olmak vatandaş olmanın bir gereğidir hatta... Ve bunun için, gündelik alışkanlıkların ötesinde bir temel anlayışa sahip olmak gerekir. Takım tutmak ayrı şey! Politika ve siyaseti futbol klüpleriyle karıştırmamak gerek! | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| SAyin artenanin actigi nükleer karsiti topigin fotosuna bakarken, simdi bu görüntüyü gören kimileri, bu isin altinda mutlaka capanoglu arayacaklar, bir bölücülük, bir hiyanet yaftasi takacaklar diye düsünmüstüm ki, sayin kaan, keskten söz ednce icim rahatladi, yanilmamisim:-) Yalniz fotograftaki görüntülerde, "Fasizme gecit yok" sloganinin da olmasini kisisel olarak isterdim. Sayin kan mi yanildi acaba? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Nükleer enerji ileri bir teknolojidir. Bugün sadece nimetlerinden faydalanırız. yarın kendimiz yapmaya başlarız. Kalıplaşmış düşüncelerinizle ileri teknoloji ve bilimin ülkeye gelişini engelemeyiniz. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|