"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kansız savaş olur mu? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Dünya tarihindeki savaşları incelediğimizde, hele hele son yüzyıldaki savaşların bilançosuna baktığımızda kan, zulüm, işkence, gözyaşı ve soykırımlarla karşılaşıyoruz. Sadece 1. ve 2. Dünya savaşlarında katledilen insan sayısı 73 milyondur. Peki 20. yüzyıl boyunca yapılan tüm savaşlarda, ihtilallerde, katliamlarda, soykırımlarda öldürülen insan sayısı kaçtır, hiç merak ettiniz mi? Bu rakam, inanmayacaksınız ama 207 MİLYON civarındadır. Bu rakama yetim ve öksüz kalan çocuklar, sakatlar, işsizler, ülkelerinden sürgün edilenler, hayatlarını psikolojik sorunlarla geçirmek zorunda kalan milyonlarca insan, yıkılan binalar ve tahrip edilen tabiat da eklendiğinde dünyanın en acımasız, en kanlı ve en karanlık yüzyılının 20. yüzyıl olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 21. yüzyılın bilaonçosu ise bu gidişle 20. yüzyılı çok çok geride bırakacağa benziyor. Peki, sürekli kan döken, savaşçı ve vahşi bir din olarak empoze edilen İslam dininin ilk yayılışı sırasında ne kadar kan döküldü? Bizzat peygamber Efendimizin komutanlık yaptığı ve günde 830 kilometrekarelik bir oranla genişleyen ve Efendimizin son nefesini verdiği sırada toplam 3 milyon kilometrekareye(bu alan Avrupa kıtası büyüklüğünde bir alana tekabül eder) ulaşan İslam coğrafyasında yapılan tüm savaşlarda kaç kişi öldü? İsterseniz bu sorunun cevabını siz araştırın. İsterseniz araştırmadan bir tahminde bulunun. __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) Firnas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-08 13:57 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Savunan ve direnen insanidir bana göre.. Ama insanilik baştan tüm taraflarca yapılsa savaşa da gerek olmazdı.. __________________
"Tarihte ne olmuşsa, öyle olması gerektiği, başka türlü olamayacağı için öyle olmuştur" Karl Marks |
|
| #3 | |
| Kan dökücü ve vahşi İslam savaşçılarının 3 milyon kilometrekarelik bir alanı fetihleri sırasında kaç kişiyi öldürdüklerini merak eden yok mu? Hayret! __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) |
|
| #4 | ||
| Müslümanları kan dökücü ilan edenler, bu iddialarından vaz mı geçtiler? Yoksa bugüne kadar yazılanlar gerçek dışı iddialar mıydı? Yulardaki sorumu tekrarlıyorum: Alıntı:
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Bu sekilde bir karsilastirmayi hangi kriterlere gore yaptiginizda acik degildir. 1. ve 2. paylasim savaslari `ekonomik` sebepler ile yapilagelmis, kapitalist savaslardir. Bu savaslari savunan birisi mi oldu? Islamcilarin kelle olarak daha az kelle ucurmasi o ideolojiyi aklayacak mi? __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! | |
|
| #6 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| İslamın yayılma döneminde ölen kişi sayısı bir olunca, bu onun kansız yayıldığının bir göstergesi mi olacak, yoksa ne olursa olsun kan dökmeden islam yayılamazdımı diyeceksiniz? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #7 | |
| Aynı çağlarda yapılan savaşlarla kıyaslayın isterseniz sayın ABCDE. Gelmiş geçmiş bütün savaşlarla kıyaslayın. Gelmiş geçmiş en insani devrimlerle, ihtilallerle kıyaslayın. Yani sizin için en insani olan neyse, onunla... __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
3 milyın kilometrekarelik bir alanda yayılan bir din var. Ve bu yayılma döneminde ölen insan sayısı "1" ise bu İslam'ın kanlı yayıldığını mı gösterir sizce ![]() __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Burada sizinle anlasamayacagiz sanirim. Ben boyle bir karsilastirmadan bir sonuc cikarilamaz demekteyim. Yani buradan nereye varacaginizi dogrusu merak etmekteyim. Ben hayatim boyunca her turlu siddeti lanetledim. Siddet´in, savas´in hicbirseye cozum getirmeyecegini soyledim. Bunlari dusundugum halde biliyorum ki, tarih dinlerin ve ideolojilerin savaslari ile doludur. Benim kutsadigim herhangi bir savas yok ki, ben boyle bir karsilastirma yapayim. Burada durusumuzu acik sekilde belirtiyoruz. SAVASlara, insan olumlerine karsi oldugumuzu soyluyoruz. Tarihte hangi ideolojinin, kac insan oldurdugu uzerinden bir ideoloji aklanamaz. Kisaca soylemek istedigim budur. __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! | |
|
| #10 | |
| Sanirim ironi yapmaktasiniz. Sizi ciddiye almali miyiz? __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|