"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Tarikatçılar kadar olamayan laikler.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Dostlar, Tarikatçılara kızan laikler acaba tarikatçılar kadar etkin olarak hizmet verebiliyor mu? Bugün pek çok tarikat kendi yurtlarında fakir çoccuklara barınak, yemek ve de okul ödevlerine yardımcı olmak gibi güzel görevlerle bu gençleri kazanmaktalar. Karşılığında onlardan namaz kılmaları ve diğer islami kurallara uyulması istenilmekte.. Pekiyi hani bizim laikçiler böyle bir konuda hiç görev alıyorlar mı? Rahmetli Aziz Nesin daha sağdı ve Çatalca'daki öksüzler yurdunu açmadan önce beni de yapımı süren bu yurtta gezdirmişti. Ve sormuştum kendisine hangi çocukları yurduna alacak diye, ayırt etmeksizin öksüzleri alacağını söylemişti. İyi de ayırt etmeyince oradan daha sonra hayata atılanlar acaba ne denli bu yurda bir katkı sağlayabilecekti? Tarikatçıları eleştirmek kolay da, onlar gibi olabilmek, yani bu yurdun insanına el uzatabilmek çok zor. Aziz Nesin'in yurdu dahi kurulmuş olan vakfına karşın pek çok zorlukla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Saygıyla, |
|
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin Sesli, CYDD. TEV. gibi kurumlari bu baglamda degerlendirebiliriz. Elbette sayi olarak bir hayli azdir bu tur orgutlenmeler. Fakat, hic yok diyemeyiz. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|