"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Türk Sosyalizmi'nin bir çınarı devrildi... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Siyaset ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim
| Türk Sosyalizmi'nin bir çınarı devrildi; Sadun Aren vefat etti !!! http://www.ntvmsnbc.com/news/438454.asp Kendisi ve fikirleri hakkında ne düşünüyorsunuz ? __________________
an gelir -lâ ilâhe illallah- kanunî süleyman ölür |
|
| #2 | |
| TİP içindeki o meşhur Çekoslavakya tartışmasında ben Behice Boran + Sadun Aren cephesi gibi değil M.A.Aybar tarafı gibi düşünüyorum... Sadun Aren'in bir çok fikrine katılmadığımı belirtmek istiyorum... __________________
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Kütahya
| Barış, demokrasi ve sosyalizm yolunda yıllarca mücadele vermiş yiğit savaşcı Sadun AREN'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Umarım verdiği savaşımı yürütecek gençler hızla çoğalır, Sadun Hoca rahat uyur. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Anıları mücadelemize ışık tutacak!.. __________________
İsyan Ateşiyiz Biz, Yanarız Alev ALev!.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| İşte ülkenin hali. Koskoca Sadun Hoca ölmüş. Topiği açan, her fırsatta anti-komünist görüşler ortaya atan Sn. Aristo. Sadun Hoca hakkında söylenecek başka şey yokmuş gibi Çekoslovakya'dan söz ediyor. Ve yalnızca iki mesaj, olması gibi gibi olan iki mesaj. Sevgili Sadun Aren, Sevgili Behice Boran, ve diğerleri, bu ülkede komünistlere cüzzamlı gibi bakıldığı dönemlerde cesaretle ortaya çıkmış ve barışı, demokrasiyi, sosyalizmi yılmadan savunmuş sayılı insanlardan. Hem de her türlü nimeti teperek. Kişisel çıkar peşinde koşan ve bugün sayıları bile belli olmayan, siyasetin ve basının köşelerini tutmuş sahtekarlar ortada. Bu iki değerli bilim insanı, kişisel ikbali teperek kendilerini Türkiye halkının mücadelesine adamışlardan ikisi yalnızca. Sadun Aren Meclis'te kürsüye çıkıp, komünist bakış açısından, emekçi halkın bakış açısından, sosyal olaylara değiniyor ve ülkenin ekonomik sorunlarını bilimin ışığında inceliyordu. Meclis'te topu topu 15 kişiydiler. Sağcı ezici çoğunluk her zaman olduğu gibi sola saldırıyordu. Neler neler. AP milletvekili olan Hamit Fendoğlu, TİP'li Rıza Kuas'ın kulağını ısırarak koparmaya kalmıştı. Kaç dikiş attılar anımsamıyorum. Sağcı milletvekilleri, bugünün sözde demokrat AKP'sinin ağababaları olan AP'lilerin sloganı "Kara kaşlı Behicem, ipini ben çekicem" di. Bu liberallerin ağababaları, İçişleri Bakanı "zehir hafiye" Sükan polisle Meclis'i basıp, milletvekillerinin dolaplarını aratıyordu. İsmet Paşa dayanamayıp kürsüye çıkıyor ve İçişleri Bakanı'na, polise "eşkiya" diyordu. "Eşkiyanın bu gece ne yapacağı bilinmez" sözü yıllarca ağızlardan düşmedi. İşte böyle bir ortamda bile, Sadun Hoca kürsüye çıktığı zaman, sağ partilerden tüm milletvekilleri, kuliste dedikoduyu kesiyor, hatta bakanlar işlerini bırakıyor, gelip genel kurul salonuna giriyorlardı, onu dinlemek için. Bu büyük komünist, büyük bir ekonomistti çünkü, ondan öğrenecekleri çok şey vardı tabii ki. Sınıfa girip, Hoca'nın dersini dinliyorlardı. İşte böyle bir insanı yitirdik. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Onu alkışlarla uğurluyoruz. Yaşasın barış, yaşasın demokrasi, yaşasın sosyalizm! |
|
| |
| #6 | |
| Sayın yorum2006, ben Türk Sosyalizmine gerçekten hizmet etmiş kişilere o kadar saygı duyuyorum ki... Bakınız, fikir ayrlığı olsa da hocamızın vefatı hakkında konuyu ben açtım !!! Bunun için bile bir şey yazmadınız, teşekkürler... Not: Bu konunun ilgi çekmemesi bana neredeseniz ey solcular dedirtiyor !!! Yalan mı ? __________________
|
| #7 | |
| Bu arada bana Antikomünist demişsiniz ![]() Bunu en çok babam okusa sevinir, her fırsatta bana " yobaz komünist " dediği için ![]() __________________
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| "Prof. Sadun Aren ve bir anı.. Sadun Aren’in vefat ettiğini medyadan öğrendik. Yakınlarına başsağlığı dilerim. 1960’lı 1970’li yıllarda solun en bilinçli ve etkin temsilcilerinden biriydi. 12 Mart Darbecileri sola nefes aldırmıyordu. Sadun Aren ve o zamanki Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) bütün yöneticileri tutuklanmışlardı. Basında; solculara olmadık işkenceler yapıldığı, îma yoluyla yazılarak anlatılmaya çalışılıyordu. Sadun Aren cezaevinde çok tehlikeli bir mide kanaması geçirdiği halde, onun hastaneye götürülmesine müsaade edilmemişti. Darbecilerin “Gebersin kızıl köpek..” dedikleri kulaktan kulağa fısıldanıyordu. ülkede tam bir devlet terörü vardı. Her diktatörlükte olduğu gibi fısıltı gazetesi faaliyetteydi. Kimsenin haksızlıklar karşısında gık diyecek hali yoktu. Deniz Gezmiş ve arkadaşları her yerde aranıyordu. Onların yakalandıkları an, ya idam edilecekleri, ya da kurşuna dizilecekleri söyleniyordu. Çok yıllar sonra Sayın Reha Muhtar’ın yönettiği Ateş Hattı programında söylediğim gibi ben, cinayet işlememiş insanların öldürülmesine asla taraftar değildim. İslâmda: “Kısasta Hayat Vardır” buyuruluyordu. Onun doğruluğu benim inancım ve imanımdı. Bu sistemde bu anlayış çağdışılık sayılıyordu. Mevcut yasalara göre, öldürülenin yakınlarına sahip çıkılacağına… öldürenin cezasının infazında, hoşgörülü ve insancıl davranılması öngörülüyordu. Bu belki güzeldi ama… Kat’iyyen âdil değildi. Yazık ki güya uygar toplumlarda kısas uygulanmıyordu. Onlara göre katilin öldürülmesi vahşetti. Böyle düşünenler, kendilerince vahşî değil, uygar ve medenî (!) çevrelerdi. Halbuki, Yüce Kitabımızdaki bu ulvî adalet, en çok bize lazımdı. çünkü Doğu’da, Güneydoğu’da, ve Karadeniz Bölgemizde yüzlerce yıllardan beri devam eden kan davaları vardı. Kısasın uygulaması ile 500 yıllık kan davaları 5 dakikada bitebilirdi. çağdaş geçinenler bu İlahî Adalet’in farkında değillerdi. Deniz Gezmiş’in avukatları, Mükerrem Erdoğan’la Refik Ergün benim yakın arkadaşlarımdı. O zaman MHP’de oldukça önemli bir görevdeydim. Avukat arkadaşlarıma: “Bulun bu gençleri, bana gelsinler. Nereye kaçmak istiyorlarsa, oraya en yakın olan hududa kadar kendilerini götürebilirim. Bu çocukları mutlaka asacaklar” dedim. Bir türlü o gençlerle görüşemedik. Benim bu tutumum, bizim canipte bomba tesiri yapmıştı. Sözlerim, aleyhimde dedikodulara sebep oldu. Rahmetli Serdengeçti ağabeyimle, Ordinaryüs Profesör Rahmetli Ali Fuat Başgil’e gittik. Ben: “Bu çocuklar hiçbir cinayet işlemediler. Adam öldürmediler. Bolivya Devrimcileri gibi Romantik Solcular.. Yakalanırlarsa mutlaka asılacaklar” dedim. Osman Ağabey: “Komünistler hücre usûlü çalışırlar. Bir iceberg gibidirler. Göründüklerinin çok üzerinde yer altı güçleri vardır. Ellerine fırsat geçse, hepimizi bir anda yok ederler” diyordu. Rahmetli Başgil Hoca bana hak verdi. “Hüseyin haklı. Bizim Türkler Komünizmi de dejenere ederler. Birisi yakalandı mı geridekiler çorap söküğü gibi gelir. Bizim Türkler sır tutmasını bilmezler merak etme Osman” dedi. .../.. Hüseyin ÜZMEZ http://www.habervaktim.com/yazar.php...n+ve+bir+an%FD.. __________________
De Korkma Müslümanım, Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Vakit Gazetesi Yazarı Sayın Hüseyin Üzmez'in Sadun Aren ile ilgili yazısını sizlerle paylaşmak istedim. Yazının bir bölümünde başka bir konuya (Deniz Gezmiş) geçiyor ama o bölümde ilginç geldi bana. __________________
De Korkma Müslümanım, Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun! |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Sadun Aren ÖDP'nin onursal, Aybar da -bildiğim kadarıyla- fikir başkanı. __________________
Elhamdülillah Sömürgeyiz diyen Aa-Ke-Pe'yi İstemiyoruz ferroburak Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-03-08 16:41 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|