Bakan Çelik vs. Milli Eğitim Müdürü
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Erzurum Milli Eğitim Müdürü arasında bir inatlaşma yaşanıyor.. Bakan Çelik, Budak'ı 10 kez görevden aldı, Budak ise açtığı davaları kazanıp mahkeme kararıyla görevine döndü.. Budak açtığı 7 davanın üçünde Bakan Çelik'ten 15 bin YTL aldı, 4 dava ise devam ediyor. Budak cuma günü Hüseyin Çelik hakkında "işyerinde manevi taciz" davası açtı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik görevden almaktan, o ise geri dönmekten bıkmadı. Bahsettiğimiz kişi Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak.. Fevzi Budak, 5 yıl içinde 10'uncu kez görevden alındı... Erzurum Milli Eğitim Müdürü´nü rekorlar kitabına taşımaya aday süreç 2003 yılında başladı. Bakan Çelik, 17 Mart 2003'te Milli Eğitim Bakanlığı'na atanmasının ardından ilk icraatlarından biri Budak'ı görevden almak oldu. Fevzi budak 5 yıllık sürede ortalama 6 ayda bir görevden alındı ve geri döndü.
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, ve Çanakkale'ye tayin edildi... Bu sürece içinde 66 kere soruşturma geçirdi, ancak hiçbirinden ceza almadı.
Fevzi Budak ise Milli Eğiim Bakanı Çelik'e 7 dava açtı, 3 kere mahkum ettirdiği Bakan Çelik'ten 15 bin YTL kazandı. 4 dava ise halen yargı aşamasında... Budak, son davayı ise cuma günü "iş yerinde manevi taciz" gerekçesiyle açtı...
Fevzi Budak, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmuş ancak listeye giremememişti. |