| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Milli Şuur ile Kalkınma Gerçekleşir mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bu başlığın yeri burası kestiremedim.Yanlış foruma açtıysam affola. Türkiye bütün ülkelerde olduğu gibi gelişmeye çalışan bir ülke. Kalkınmak ist(en)iyor... Bazı kesimler kalkınmanın milli şuur ile gerçekleşeceğini savunuyor.Japonya ve Almanya gibi örnekler göstererek. Milli ne demektir? Milli şuur ne demektir? Türkiye milli bir ülke midir? Türkiyede milli şuur gerçekleşebilir mi? Türkiye milli bir şuur ile kalkınabilir mi? Japonya ve Almanyanın kalkınmasında milli şuur rol oynamış mıdır? Japonya' da ve Almanya' eğer ki milli şuur ile olmuşsa kalkınma bu Türkiye' de de olabilir mi? Konunun yön bulması açısından bu soruları sordum. Arkadaşlar fikirlerinizi merak ediyorum. __________________
Bir şey yapmalı. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Üç saç ayağı vardır. Felsefe, bilim ve sanat. Bu üç evrensel alanda kalkındın mı milli olarakta kalkınmış olursun. Bizim altyapımızda bir sorun yok. Laik demokratik hukuk devletimiz, dünya standartlarında, biz standartlarımızı ortadoğu standartlarına dönmesine engel olamazsak, bir arap ya da fars milliliği ile din odaklı bir yaşam felsefe geliştirirsek güdükleşiriz. Özgün bilim, sanat ve felsefe yapılmaz. dünyada gıdaların imalatından ambalajına göre nasıl standartları varsa, rejimlerinde, felsefelerinde belli standartları var. Eğer biz bilimde, felsefede ve sanatta dünya standartlarındaysak, tabi bahsettiğiniz ülkelere kıyasla doğru yoldayız demektir. Evet doğru yoldayız, milli bir devletimiz ve laik dünya standartlarında rejimimiz var, bunları korursak, Japonya'yı da Amerika'yı da geçmememiz için bir sebep yok.... | |
|
| #3 | |
| Senin milli şuurun var zaten japonlar gelip örnek alıyor. Bundan değerli milli Şuur mu olur? Türkiye'ye Japonya'dan bir egitim heyeti gelir. Temas ve incelemeler yapacak, neticeyi yetkililere aktaracaklar. Gerektigi kadar da ikili isbirligi gerçeklestirecek. Isler buraya kadar çok iyi.. Japon heyeti yurdumuzun bazi bölgelerinde gerekli incelemelerini yapar. Sonra Bakanlikta toplanirlar. Heyetin hakkimizdaki tespiti ilginç: "Sizin çocuklarinizda milli Suur yok". Bizimkiler sasirir! Bizim çocuklarin damarlarindaki kan milli duygumuzun kaynagidir." Yine de fazla ses çikarmazlar! Ne de olsa misafirdir ! Bizimkiler sorar, "Peki, Sizin gençlerinizde milli suur var midir?" Japon uzmanlari anlatmaya baslar: Biz gençlerimize ilk mektebe baslamadan "sok testler" uygulariz. Mesela uçak gibi hizli giden trenlerimize bindirir, bir tur yaptiririz. Çok katli yollardan da geçen tren, onlari söyle bir sarsar. Mini mini çocuklarimiz teknolojinin bu bas döndürücü neticesini görerek bir sok olurlar. Sonra... Bu soktan sonra Hirosima'ya ----ürürüz. Bölgeyi aynen koruyoruz. Bombalanmis bu bölge hakkinda bilgilendirir; degil hayvan, bitkinin bile yesermedigini gösteririz. Ve deriz ki "Eger sizler çalismaz, sizden öncekileri geçmezseniz vataniniz, iste böyle düsmanlar tarafindan bombalanir. Hiç bir canli yasamayacak biçimde size birakip giderler. Çalisirsaniz, bindiginiz hizli trenleri bile geçecek yeni vasitalar yaparsiniz. Gerisi sizin bileceginiz is. Çocuklarimiz bununla ikinci bir sok daha yasarlar. Sizlere sunu hatirlatalim ki, Türkiye'de birçok teknik elemanlarimiz bulunmaktadir. Bunlarin herhangi birine bu konuyu sorabilirsiniz." Bizimkiler saskinlik içinde sorarlar :"-Peki ya Türkiye için tespitiniz varmi? Varsa Gözlemleriniz nedir? -Japonlar elbette var derler. Bizimkinden çok daha önemli. Bir tanesi Çanakkale Savaslari'nin oldugu bölge. Bu bölümü gençlerinizin sok olmasi için yeter de artar bile. Bir metre kareye alti bin merminin düstügü savasta, Türk'ler herseye ragmen galip çikiyor, olamayacagi olur hale getiriyorlar. En son teknolojiye ve donanima meydan okuyarak,inancin galip geldiginin ispatini yapiyorlar. Üstelik karsilarinda tek bir düsman degil, müttefik güçler; sizin tabirinizle yetmis iki millet var. Evet M2'ye 6000 Mermi!... M2'ye 6000 Mermi!... 6000 Mermi!... bilenininiz varmiydi ? ve ben çocuklarımla her sene Çanakkale'ye giderim... ve tıklım tıklımdır orası hep, milli şuurumuz var demek ki? Altınay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-03-08 15:45 . |
|
| #4 | |
| Ben bir belgesel seyrediyordum. Yaşlı bir Alman traktörün tepesinde çalışıyor, spiker sordu niye çalışıyorsun hala paraya mı ihitiyacın var. Adam kendim için değil Almanya için çalışıyorum dedi. Milli şuur için ilk önce fikri, vicdanı ve irfanı hür bir birey olduğunu tespit edeceksin. Ümmetçi zihniyetten milli bir zihniyete geçeceksin ve en iyi vatansever, işini en iyi yapandır felsefesiyle, çöpçüde olsan çöpünü en iyi topluyacaksın, tuvaletçide olsan tuvaleti en iyi temizliyeceksin, bilim adamı da olsan bilimini vatan aşkıyla en iyi yapacaksın, ona keza sanatçı olursun, felsefeci olursun her ne olursan, böyle yaptık mı? Bak bakalım bize o bahsettiğin Amerikalılar aşağıdan yukarıya doğru bakmıyor mu? Saygılar sevgiler..... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sn Altınay Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ayrıca çocuklarınızı Çanakkale' ye getirmenizde ayrı bir güzellik.Ben Çanakkale' liyim, Çomü öğrencisiyim bir türlü kopamadım bu topraklardan. Diğer arkadaşlardan da yorumlarını bekliyorum. __________________
Bir şey yapmalı. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
![]() | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Kalkınma tek bir şartla gerçekleşir; eğitim... Bugünden itibaren parasız, bilimsel ve kaliteli bir eğitim verilirse bundan 20 yıl sonra Türkiye bugünkü konumundan bin adım ötede olur. Tabi bunu yapacak bir irade olmadığı net. Milli şuurdan kasıt milliyetçilik midir bilmiyorum.... Japonya ve Avrupa bu şekilde ilerlememiştir. Bizim şu anda tartıştığımız konuları Avrupa 100 yıl önce çözmüştür. Bugün Türkiye hala türbana serbestlik, din dersine zorunluluk takiyesini tartışıyor. Bir kitapta okumuştum, 2. Dünya Savaşı öncesinde Hitler nüfus artışının düşüklüğünden yakınıyordu. O dönemler Avrupa' da kadın başına düşen çocuk sayısıyla bugün Türkiye' de kadın başına düşen çocuk sayısı eşittir. (2-3) Japonya 2. Dünya savaşından sonra aile planlamasına, eğitime, bilime önem verdi... Gelişimini bunlara borçludur. Biz hala "intikam" sloganları atılan, bebeklerin süngülendiği, "temsili" insanların asıldığı, küçücük kız çocukların eline silah aldığı "düşman işgalinden kurtuluş" günlerini izliyoruz ekranlarda... Bu "kafayla" biraz zor ilerleriz... Sık sık yinelememiz gerekiyor; herkes için eşit, parasız, bilimsel eğitim... __________________
Yok! |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Resmi rakkamlarda ortalama terbiyemiz 4 yıldır ama o okullaşarak gördüğümüz terbiyedir. Birde Türk kültürünün geleneksel terbiyesi vardır. Bir örnekle devam etmek istiyorum. Devşirme sistemini incelersek, tabiki yanlışlığı su götürmez, orada bir gerçeği göstermek amacıyla söylüyorum. Ufak gayrimüslüm çocukları Türk ailelerinin yanına verilip, orada terbiye edilerek, doğal olarak yani, bir Türk ailesi kendi çocuğunu nasıl yetiştiriyorsa, gayri müslüm çocuğunuda kendi çocuklarıyla beraber yetiştiriyor. sonra o çocuklar devletin bel kemiği bürokratları oluşturuyorlar. Temelinde Türk aile eğitimi olan ve bunu ana okulu ve diğer devamındaki okullarla talim değil, terbiye şeklinde devam ettirebilirsek sonuca varırız.... Benim çocuklarımda okulda terbiye görüyor ama gerçek terbiyeyi ailede görüyor, toplumda görüyor. Bakın ahilik esnaflık terbiyesiydi, usta çırağına sadece meslek öğretmiyor, beraberinde eğitiyor, terbiye ediyor. Askerlikte öyledir, bir askerin talimi vardır, zıplar koşar, onikden vurur, bunlar talimdir ama bu talimde öğrendiklerini uygulama alanına geçirebilmek için, vatan sevgisiyle terbiye etmedikten sonra, niye kendini tehlikeye atsın, terbiye ana askerliği niçin yaptığının bilincidir. Türk milleti çocuğunu doğal olarak terbiye etmese, yani eğitmese, o vatanı için ölüme gitmez banane der. Siz en yüksek tekneloji ve teknik bilgiyi verebilirsiniz ama eğitim demek onu ne için kullanacağı demektir. Benim okulda aldığım terbiye, İstiklal marşını dinlerken, geçiştirilmesi gereken bir angarya değil, tüylerimin diken diken olduğunu hissetmemdir. Teröristi, Ümmetçisi emperyalisti, dönek aydını ve solcusu Türklük tarih olmuştur derken, ilk okula başladığım gündeki aldığım terbiyem aklıma geliyor... Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Varlığım Türk varlığına armağan olsun sözünü defalarca tüm varlığımla hissederek tekrarlıyorum, işte askeri şehit olmaya gönderen de vatan aşkı da eğitim de yani terbiye bu ayrıntılarda gizli.... Ne Mutlu Türküm diyene diyebilmek, içten ve canigönülden, işte terbiye bu eğitim bu, teknik mi, teknolojimi en alası öğrenilsin yapılsın, nasılsa, ama altında bu ruh yoksa hepsi nafile.... Saygılar..... | |
|
| #9 | |
| Değerli Oktay Sinanoğlu der ki, Türk olmak kafa gönül işidir. Hem kafamızla hem gönlümüzle Türk olabilirsek eğitilmiş oluruz. Kıstası Akıl ve bilimdir, bir de gönül..... o gönül olmayınca da hiç bir şey olmuyor.... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Milli suur ile kalkinilmaz. Milli suurun son duragi, fasizmdir. Milli suur düsmanliktir,. Kime mi? insanca olan her seye. Kendinden olmayani harcamaktir, yok etmek, köküne kibrit suyu ekmektir. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|