"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bugüne kadar izlediğiniz de sizin üzerinizde çok etki bırakan ve yaşam tarzınızı veya idea larınıza yön veren filmler oldu mu? Bu filmlerin ADI ve İÇERİĞİ ni paylaşabilir misiniz? __________________
Karanlığa Küfretceğine Mum Yak |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Cesur Yürek'de(İngilizlere isyan eden İskoç kahraman William Wallace'ı anlatıyordu) Wallace'ın savaştan önce ordusuna yaptığı konuşma beni çok etkilemişti.Bana yaşamdan değerli şeylerin de olduğunu hatırlatmıştı.(Filimi izleyenler vardır mutlaka sitede) Bir de Denzel WASHİNGTON'ın oynadığı Malcolm X adlı filim(Adından da anlaşılacağı üzere ABD'de zencilerin ve Müslümanların haklarını savunan ve bir konferans sırasında öldürülen Malcolm X'in hayatını anlatıyordu) de hayatıma yön veren filimlerden biridir.Bir üstte olduğu gibi bana yaşamdan önemli şeylerin olduğunu hatta olması gerektiğini göstermiştir.Doğru olduğuna inandığım şeyler için sonuna kadar çalışmam ve başıma gelebilecek hiçbirşeyi umursamamam gerektiğine karar vermiştim filimi izleyince.Ayrıca bu filim benim Malcolm X'in hayatını araştırmama vesile olmuştur.Sırf bu yüzden hayatımı değiştirdiğini söyleyebilirim. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Alıntı:
Alex Harley ele aldığı malcomx in hayatını anlatan kitabı okuduktan sonra bende filmi izlemiştim.Amerikan sömürü ve etnik ayrımına karşı gelen bir önder. Beni etkiliyen filmlerden biri: Yakın zamanda vizyon da bulunan totaliter ve faşist bir yönetimde geçiyor 'V'. Film, efsanevi İngiliz çizer Alan Moore'un 80'li yıllara damgasını vuran ünlü çizgi romanı 'V for Vendetta'nın beyazperde uyarlaması. 'V' liberal değerlerinden uzaklaşmış İngiltere'sinde geçiyor. Ülke faşist ve totaliter bir iktidar tarafından yönetiliyor. Gün geliyor maskeli esrarengiz bir adam bu düzene karşı şiddet eylemlerine girişiyor. Çok güzel herdakikası heyecan dolu inanı düşündüren ve etkiliyen bir film. __________________
Karanlığa Küfretceğine Mum Yak | |
| #4 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Lars Von Trierin DOGVİLLE hayatımda beni en çok etkileyen filmlerden biridir.Filmde incile hermenutik yaklaşımlar,Hrıstiyanlığa atıflar,insan davranışlarının etkileri konu alınıyordu.Ayrıca filmin en dikkatimi çeken yanı ahlak üzerine tartışmaların yürütülmesiydi.Ayrıca yönetmenin de kapitalizme karşı duruşu ve bunu da küçük bir kasaba üzerinden anlatması etkileyiciydi.Bunu dışında yapı,inisiyatif ve üstbelirlenimcilik üzerine tartışılmıştı.Yapı, özneyi belirler mi? Teknik açıdan da muhteşem bir dehaya sahipti film.Bir tiyatro sahnesini andıran, kapıları duvarları olmayan,yalnızca paravanlar ve tebeşirle belirlenmiş alanlar dışında neredeyse dekor yok gibiydi.Böylece yönetmen bu işin çok büyük paralar ve dekorlarla değil daha az şeyle de yapılabileceğini kanıtlıyor gibiydi.Bu film ötekinin,bizden olmayanın,yabancının asla bizden olamayacağını anlatıyor.İyi seyirler... |
| #5 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Uçurtmayı vurmasınlar, Hours Jane Campion dan The Piano. |
| #6 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Evet, ben nasıl da unuttum UÇURTMAYI VURMASINLAR.Hayatımın rengini değiştiren yegane film.Hayattaki duruşumun belirlenmesindeki yegane filmdir. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| the cider house rules(tanrının eseri şeytanın parçası) filmi izlediğim ve izleyebileceğim en iyi filmdi bence.kahramanların sevdiğim herzman takip ettiğim oyuncular olmasının da bunda katkısı var tabiki.hayattaki yerini keşfetmeye çalışan yetimhanede büyümş bir gencin önünde açılan pencereler ve ve bunlardan birinin içinde aşkı buluşu..her sahnesi çok değerliydi benim için.hayatımda ne gibi bir değişikliğe yol açtı onu bilemeyeceğim sanırım daha gözlemleyemedim.ama izlenilmesi gerekn çok güzel bir film.... ![]() ![]() |
| #8 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ESARETİN BEDELİ Bana hayatta her an başıma herşeyin gelebileceğini ve özgürlüğün pahabiçilemez olduğunu öğretti ŞEYTANIN AVUKATI Kibirin, insanın gözlerini nasıl kör edebileceğini öğretti. O ŞİMDİ MAHKUM Asla bir lamanın ağzının dibine girmemeyi öğretti :D |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| yazılanları okudumda,iyi yazmışsınız arkadaşlar.ilk posta ismine baktığımda aklıma piranalar gelmişti.13 yaşında izlemiştim ve gece korkup herkesi evde alarma geçirdiğim aklıma geldi.ve şuan 26 yaşındayım ve birçok kez tv de oynamasına rağmen halen daha izlemiyorum demek ki o korkumu atamamışım.sanırım bana öğrettiği küçükken giren korkular hangi yaşa gelsekte çıkmadığı.Duygusal yönümden dolayı her filmden etkilenirim ve ben de anılarımı tazeleyici olurlar.Film izlemeyi severim.İlk etapta aklıma gelenler bu kadar.teşekkür ederim __________________
SaY kİ yOkSuN vArMıŞsıN giBi mUtLu oL... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|