Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Çoğunluk her zaman haklı mıdır? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski15-03-08, 16:10  #1
hasansabah

hasansabah'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ülke / Şehir: Eskişehir
Çoğunluk her zaman haklı mıdır?

Bugün Başbakan,Cumhurbaşkanı,Bakanlar nice köşe yazarı ve de nice insan neredeyse halkın yarısının oyunu alan bir partinin kapatılamayacağını dile getiriyorlar.Hepsinin dayanak noktası %46 yani çoğunluk.

Demokrasilerde çoğunluk her zaman haklıdır.Peki gerçekten de çoğunluk her zaman haklı olabilir mi???

Kesinlikle HAYIR.

Bilgili olan her zaman haklıdır.

Demokrasi mükemmel bir rejim değildir.Örneğin; araştıran, okuyan, gören bir insanın oyuda bir oydur.Hayatı boyunca bir gazete okumayan bir kere olsun haber izlemeyen, bağını güncel olaylardan koparmış insanın oyuda bir oydur.

Mevcut dünya düzeni koyun yetiştirmek üzere kurulmuştur.Ben okur yazarlıktan bahsetmiyorum.Üniversiteler bile koyun ve aptal dolu.Adam öğretmen olacak milli eğitim bakanın adını bilmiyor.Sivas Olayları diyorsunuz.
Sivas da olay mı olmuş diyor.Bu ve bu gibilere nasıl bunu bilmezsin dediğimde ise hep aynı cevabı alıyorum.Herkes bilmek zorunda mı bunları.

Evet bilmek zorunda!!! Bilmeli ; eğer oy kullanıyorsa bilmeli.Çünkü bu bir vatandaşlık görevidir.

Hiç düşündünüz mü? NEDEN BU ÜLKEDE HEP SAĞ VE MUHAFAZAKAR PARTİLER İKTİDAR OLUYOR.

Çok başarılı oldukları için mi?

ELBETTE HAYIR.

İktidar oluyorlar.Çünkü kolaya kaçıyorlar.Halkın cahilliğinden ve koyunluğundan yararlanıp en ucuz yoldan oy topluyorlar: Dini ve milli duyguları sömürüyorlar.

Sonra da çıkıp ''Bak biz %46 oy aldık'' diye efeleniyorlar.Bana kaç tane aydından kaç tane bilim adamından oy aldığını söylesene sen.

Bütün bunların ışığında soruyorum sizlere:

ÇOĞUNLUK HER ZAMAN HAKLIMIDIR???
hasansabah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-08, 16:14  #2
Tatanga

Giriş Tarihi: Feb 2008

Demokrasi son iki seçime kadar iyidi, güzeldi hoştu da, son iki seçimde mi adaletsiz, haksız, gerçekleri, aydınların ve bilimadamlarının tasarruflarını yansıtmayan bir sistem haline geldi?

Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bir hakarettir bu zihniyet, bu tavırlar ve halk iradesini arka plana atmalar.
Eski15-03-08, 16:17  #3
hector

hector'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

şu % 46 oy oranına açıklık getirelim, son seçimde katılım oranı % 71 yani seçmenin
% 29 sandık başına gitmemiş, akp nerden ülkenin yarısını temsil ediyormuş.
Eski15-03-08, 16:22  #4
Tatanga

Yanılıyorsunuz Sayın maximus, katılım oranı %84 idi son seçimlerde. Eğer hesabı tüm ülke üzerinden yapmaya kalkarsanız, yani %84 değil de katılım oranının %100 olduğunu düşünürseniz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oy oranın %55 olduğunu görürsünüz.

Yalnız durum şu anda böyle de değil, partiye kapatılma davası açılına günde yapılan ankete ve Star gazetesinin haberine göre şu anda oy oranları %59.5.
Eski15-03-08, 16:25  #5
hector

hector'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın Tatanga şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yanılıyorsunuz Sayın maximus, katılım oranı %84 idi son seçimlerde. Eğer hesabı tüm ülke üzerinden yapmaya kalkarsanız, yani %84 değil de katılım oranının %100 olduğunu düşünürseniz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oy oranın %55 olduğunu görürsünüz.

Yalnız durum şu anda böyle de değil, partiye kapatılma davası açılına günde yapılan ankete ve Star gazetesinin haberine göre şu anda oy oranları %59.5.
ooo !! evet star gazetesi, objektif gazetecilik abidesi, hiç gülesim yoktu
Eski15-03-08, 16:32  #6
Tatanga

Alıntı:
Sayın maximus şöyle demiş:

Mesajı Göster
ooo !! evet star gazetesi, objektif gazetecilik abidesi, hiç gülesim yoktu
Sizin son seçime dair verdiğiniz katılım oranını düşünürsek, bir basın organını taraf tutmakla suçlamanız da başka bir komiklik ortaya çıkartmış.

Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak.

Sauk Kabilesi
Eski15-03-08, 16:32  #7
hasansabah

hasansabah'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ülke / Şehir: Eskişehir

Alıntı:
Sayın Tatanga şöyle demiş:

Mesajı Göster
Demokrasi son iki seçime kadar iyidi, güzeldi hoştu da, son iki seçimde mi adaletsiz, haksız, gerçekleri, aydınların ve bilimadamlarının tasarruflarını yansıtmayan bir sistem haline geldi?

Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bir hakarettir bu zihniyet, bu tavırlar ve halk iradesini arka plana atmalar.

Hayır son iki seçimden bahsetimiyorum .Ben kendimi bildim bileli hep bu sistem var.AKP sadece bunun son örneği

Benim Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiğim falan yok.Ona hakaret eden birileri varsa oda O'nun kurduğu düzeni yıkmak istiyenlerdir.

Recep Tayyip Erdoğan 3 Mart 2004 tarihinde şu sözü söylemiştir, ’Biz din istismarı yaptık,din istismarı hataydı.

Alkol yasaklanmali--. Recep Tayyip Erdogan 1.5.1996 Hurriyet

“sarık operasyonu çok komik.”-- RTE , 15.05.1995 sabah

“mayo reklamı şehvet sömürüsüdür.” --RTE (06.03.1996 hürriyet)

“milli piyango zulümdür.-- RTE (29.09.1994 hürriyet)

Ataturk’un sapik prensipleri tabular olmustur.-- AKP parlemanto grup baskan vekili Bulent Arinc

*Anitkabiri aglama duvarina cevirmislerdir. Acaba Ataturk ne yapiyor, kime karsi sorumlu?-- AKP kurucusu Halil urun

Istanbul’u Medine yapacagiz. Recep Tayyip Erdogan

Türkiye'de yaşayanların yüzde 99'u Elhamdülillah Müslüman olduğunu söylüyor. O zaman yüzde 99'un "Elhamdülillah Şeriatçıyım" demesi de lazım. Ben elhamdülillah şeriatçıyım. Şeriat İslam, Allah'ın kuralları demektir. (21 Kasım 1994, Milliyet)
hasansabah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-08, 16:33  #8
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın hasansabah,

Açtığınız konu başlığı önemli bir sorunu işaret ediyor..

Demokrasiyi, akepenin aldığı % 47 oya dayandırarak,
ki, seçmenin iradesini nelerin belirlediği , dışardan ve içerden kamuoyu imalatı ve yönlendirmesi vs. hesapları görmeden çoğunluk ahkamı kesenlere şunu sorarım..

Çoğunluk neylerse güzel mi eyler?
Çoğunluğu temsil eden siyasi irade neylerse güzel mi eyler?

Örneğin; çoğunluk , biz intihar etmek istiyoruz dese, Cumhuriyeti yıkmak istiyoruz dese ?, emperyalizme teslim olmak istiyoruz dese...

Kendilerini temsil ettiğini söyleyen Siyasi irade, ben bu ülkeyi satıyorum, emperyalistlerin görevlisiyim dese....

O ülke , emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi vererek , Devrimle kurulmuş sa,
O ülkenin kuruluş felsefesi , Kurucu lideri Yani Mustafa Kemal'den sonra gelen dönemlerde , yönetenlerin 10 yıllarca süren ihanetine uğrasa da,

Kurumsal yapısı ne kadar erozyana uğratılsa da ,
O Ülkenin, tarihsel köklerinden gelen kendini koruyacak kurumsal ve toplumsal olarak Milli refleksi mutlaka vardır.

Tarihi çoğunluklar değil, Bir avuç Öncü , Önderler yaratır ve yazar........
Ve çoğunlukları da arkasına katar..
Çoğunlukları intihardan da kurtarır..
Kurtuluş savaşımız da böyle oldu...

FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-08 16:47 .
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-08, 16:50  #9
Tatanga

Sayın hasansabah,

Mustafa Kemal'e hakaret etmediğinizi söylüyorsunuz ama Gazi'nin bir demokrat, yani demokrasi, yani size göre saçma ve gerçekleri yansıtmayan düzenin savunucusu ve bu ülke adına kurucusu olduğunu unutuyorsunuz.

Şimdiki hükümet partisi mensuplarının Mili Görüş günlerinden alıntılar yapmışsınız.

Hepsinin talihsiz birer açıklama olduğunda hemfikiriz sanırım. Fakat kendi söylemleriyle Milli Görüş gömleğini üstlerinden çıkardıklarını dile getirmekteler gene bu üzerine konuştuğumuz zat-ı muhteremler. Zaten biz ne kadar inanmasak da yılların Sosyal Demokrat'ı Ertuğrul Günay inanıp bu partinin kurduğu hükümette bakanlık görevini üstlenmiş. Ve hatta biz gene inanmasak bile Sosyalist Entarnasyonel gibi bir organizasyon bu zat-ı muhteremlere halktan gördükleri ilgiden olsa gerek, gel bize iştirak et, üyemiz ol demiş. Artık hala inanmıyorsak sorun bizdedir, başka yerlerde aramayın.

Peki, Mustafa Kemal Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak adına bu parti üzerinde bu kadar titiz davranıyorken, diğer partiler üzerinde de bu kadar titiz miyiz sorusu hiç akıllara geliyor mu acaba?

Mesela bu partiyi ve parti mensuplarını, Milli Görüş geleneğini terk ettiklerini iddia etmelerine rağmen Şeriati getirecekler diye dışlayabiliyor ya da onlara tavır koyabiliyorken, askeri göreve çağıran ve halkın iradesiyle seçilmiş ülke başbakanına gene halkın önünde ipi göze alırsın diyebilen kişinin partisini ve parti mensuplarını anti-demokratik tavırlar takınmasından ve dayatmacı zihniyetle hareket etmesinden ötürü dışlayabiliyor ya da onlara da tavır koyabiliyor muyuz?

Ya da mesela, onlara da kapatma davası açabiliyor muyuz?

Tatanga Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-08 16:53 .
Tatanga is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-08, 17:04  #10
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Alıntı:
Sayın hasansabah şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bugün Başbakan,Cumhurbaşkanı,Bakanlar nice köşe yazarı ve de nice insan neredeyse halkın yarısının oyunu alan bir partinin kapatılamayacağını dile getiriyorlar.Hepsinin dayanak noktası %46 yani çoğunluk.

Demokrasilerde çoğunluk her zaman haklıdır.Peki gerçekten de çoğunluk her zaman haklı olabilir mi???

Kesinlikle HAYIR.

Bilgili olan her zaman haklıdır.

Demokrasi mükemmel bir rejim değildir.Örneğin; araştıran, okuyan, gören bir insanın oyuda bir oydur.Hayatı boyunca bir gazete okumayan bir kere olsun haber izlemeyen, bağını güncel olaylardan koparmış insanın oyuda bir oydur.

Mevcut dünya düzeni koyun yetiştirmek üzere kurulmuştur.Ben okur yazarlıktan bahsetmiyorum.Üniversiteler bile koyun ve aptal dolu.Adam öğretmen olacak milli eğitim bakanın adını bilmiyor.Sivas Olayları diyorsunuz.
Sivas da olay mı olmuş diyor.Bu ve bu gibilere nasıl bunu bilmezsin dediğimde ise hep aynı cevabı alıyorum.Herkes bilmek zorunda mı bunları.

Evet bilmek zorunda!!! Bilmeli ; eğer oy kullanıyorsa bilmeli.Çünkü bu bir vatandaşlık görevidir.

Hiç düşündünüz mü? NEDEN BU ÜLKEDE HEP SAĞ VE MUHAFAZAKAR PARTİLER İKTİDAR OLUYOR.

Çok başarılı oldukları için mi?

ELBETTE HAYIR.

İktidar oluyorlar.Çünkü kolaya kaçıyorlar.Halkın cahilliğinden ve koyunluğundan yararlanıp en ucuz yoldan oy topluyorlar: Dini ve milli duyguları sömürüyorlar.

Sonra da çıkıp ''Bak biz %46 oy aldık'' diye efeleniyorlar.Bana kaç tane aydından kaç tane bilim adamından oy aldığını söylesene sen.

Bütün bunların ışığında soruyorum sizlere:

ÇOĞUNLUK HER ZAMAN HAKLIMIDIR???
demokrasi en iyi ikinci yönetim şeklidir ama maalesef birincisi henüz keşfedilememiştir... yazdıklarınız genelde ikinci en iyi rejimde ikinci olanlarn avuntularından ibarettir... haklılık yada haksızlığı doğruyu yanlışı tarih belirler o tarih tarih olana kadar da beğensek de beğenmesek de halkın çoğunluğuna elbette uymak mecburiyeti vardır... ama zaten demokrasi demek çoğunluğun tahakkümü de değildir çünkü çoğu totaliter ve otoriter sistemde de rejim halkın çoğunluğunca desleklenir mesele aznlığın azınlık fikrin korunması ve yayılma hakkının gözetilmesidir

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı