| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
10 yılda neler değişmiş.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| TV’lere çıkıp, “Bu kadar oy alan parti kapatılamaz” diyen Prof. Özbudun, AİHM’de “RP’nin yüzde 21’lik oyu rejime tehdittir” demiştiProf. Ergun Özbudun, Refah Partisi’nin kapatılmasıyla ilgili AİHM’deki davaya Türkiye’nin avukatı olarak katılıp şu savunmayı yaptı: “RP’nin aldığı oy laik düzen için büyük bir tehdittir. Sahip olduğu güç dolayısıyla, mahkemece kapatılması demokratik bir toplumda gereklidir...” Aynı Özbudun, şimdi AKP için tam tersi görüş açıklıyor. http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=167412 Gerçekten çok ilginç! __________________
Yok! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Acaba RP ile AKP arasında ne farklar var? Sn. Özbudun mu değişti yoksa AKP' nin gerçekten değiştiğine mi inanıyor? Bir de şu söz var; "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" __________________
Yok! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Bu tip adamlar bilim adamı filan değildir. Rüzgara göre yelken açan çıkarcılardır. Menfaat için herşeyi söyler. Bu türden adamlar dünyanın her yanında bol miktarda yetişmektedir. Hele bizim gibi geri kalmış Orta Doğu toplumlarında bunlar sebil olarak dağıtılmaktadır. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Refah Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin fakını anlayamayanlar bir insanın bilimadamlığını tartışır olmuş. Gerçi bireylerin anlayıp anlamaması çok da önemli değil; halkın ya da halkların bu idraka erişmesi çok daha önemli, ki zaten demokrasileri işeleten de bireyler değil onların oluşturduğu halk ya da halklardır. __________________
Biz bu şehri tribünden sevdik |
|
| #5 | |
| Bu açıklama Prof. Dr. Ergun ÖZBUDUN 'un bilim adamlığı ile alakası olmadığının tezahürüdür. Güce tapan ucuz zihniyet ... Dedim ve geçtim . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Bir bilim adamı hata da işlemiş olduğunu anlıyor demek ki aradan geçen zaman bazı insanların hatalarını telafi etmesi için fırsat sunarken diğerlerinin zihniyeti buna mana veremeyebilir. ![]() ![]() __________________
Ağlayalım beraber ne güzelmiş mutluluktan ağlamak |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Mar 2008
| Parabirimi değişirse konuşmada değişir. anladın sen onu ; |
|
| #8 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Sayın drm, Diyalektik biliyor musunuz ? Çelişki-Evrim ve Değişim... Ne diyor Barış Manço; Dünya dönüyor dostlar, ben dönmüşüm çok mu ? ![]() __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Hep birlikte bir çark kurmuşlar, şimdide aman düzenimiz bozulmasın telaşındalar. Sn. yorum2006'nın dediği gibi, bilim adamlığından çok isminin başındaki Prof. ünvanını kiralayanlardandır. Bırakın ne derse desin, sömürü düzeni bozulanlar bir bir dökülüyor. Yargıtayın raporundaki isimlerin hemen hepsi bir gün "Vatana İhanet"ten yargılanacaklardır. Buna inanıyorum. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #10 | |
| Açıkçası ben bu ülkede fikrini, kişiliğini, tavrını, duruşunu değiştirenleri izlemekten o kadar yoruldum ki. RTE ne demişti: Gelişerek değiştim ![]() Değişin değişin de değişiminiz birazcık olsun iktidar yağcılığı görüntüsü vermesin. Adam değişiyor ertesi gün "Atatürk'ü anayasadan çıkaralım" diyor AKP yönetimin gözüne girmek için. Bizim asıl sorunumuz "adam gibi adam" yetiştiremiyor oluşumuz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|