"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Savcının dedesi KÜRT ve NAKŞİ (cumhuriyet)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| bu haber sağcı bir gazeteye değil, CUMHURİYETE ait... cumhuriyet gazetesini severim, okurum da.. ama bu son olaylarda objektif bakabilmek için fazla okumadım arada ne yazmışlar diye merak edip aldım ama genelde daha yumuşak üsluplu yayınları seçmeye çalıştım radikal vatan dibi... internetteki bu haber beni şaşırttı.. medyada aşırı uç taraf olmayı onaylamıyorum ama bu beni çok şaşırttı..daha yumuşak olabilirler ama karşı tarafa geçmek bana anlamsız geldi... yoksa cumhuriyet de mi bir şeylerin baskısı altında anlamadım.. bu işin iç yüzünde başka şeyler olmalı diye düşünüyorum... haberi okumak isterseniz http://www.ensonhaber.com/Gundem/116...-ve-NAKSI.html |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Evet şanlıurfalı savcı, kraldan daha kralcı nasıl olunurmuş, bütün türk kökenli kemalistlere göstermiş oldu. Eminim ki bu savcılar aralarında oturup konuşuyorlar, bu böyle gitmez, vatan gidiyor, napsak, netsek diye düşünüp, herkesten daha çok kendilerine kurtarıcılık misyonu yükelüyorlardır. Şimdi orduya baktılar, aaaa ordu akp li olmuş. Umut yok. Chp ye baktılar, yolsuzluklarla başı belada, ordan da umut yok. Napalım iş bize düştü, kemalizme, laikliğe en çok hizmeti biz götürmeliyiz, geriye bir biz kaldık mantığına sahip ççooook kemalist savcı var. Gördünüz son zamanlardaki infiallerini. Bu da aralarındaki ortak, infialin patlayan bölümü. You tube, çölaşan infialleri boşa değildi. Sinyaldi. Savcı dedi ki, ----bakkkkıııııın kürt olmama rağmen en kemalist benim. Şimdi türk kökenli savcılar ağlıyordur. ---- Yaaaa ben açacaktım bu davayı diye. ![]() Cumhurityette buldu işte cevabı. Yok ya bunlar karşılıklı ,danışıklı dövüş yapıyorlar. Eminlerdir, bu senaryoyu akp nin oynattığına. İyi de danıştay saldırısını, ergenekonla bağlantırıldırılmasına karşı duran yine bu savcı. Nolcek o zaman??? ![]() Savcının aile geçmişi, cumhuriyet gazetesinin safkan türk, kemalist kategorisine de uymamış görünüşe göre. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. Sürgün Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-03-08 17:37 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Öcalan bile Kemalist hareketi Kürt sorunu dialektiği içinde düşünmek gerektiğini söylüyor,önermede bulunuyor... Bence insanların ağrına giden,soruşturmayı açan savcının Kürt kökenli olması...Her Kürt belli bir düşün sistemini desteklemek zorunda değildir.Birçok Türk'ten daha tutarlı ve Kemalist devrimi özümsemiş Kürtler bulunuyor. Bu da 21.yy'da Kemalist düşün sistemine daha sıkı sıkıya bağlanmamız gerektiğini gösteriyor. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Savcının geçmişini açılan davaya malzeme etmek veya yeltenmek yapılabilecek en ucuz davranış biçimidir. Savcının geçmişini irdelemeyi bırakıp AKP tarafına dönecek olursak ; Ne kadar çabalarsalar çabalasınlar yargı tarafından kendilerine yapılan uyarıları dikkate almayıp , bildiğini okuma cesaretini gösterip , anayasayı ihlal edenler çok sevdikleri millet-i iradenin %92 'sinin "Evet" oyu verip onayladığı yasa tarafından tarihin çöplüğüne gönderilmeyi çoktan hak etmiştiler. Demokrasinin ne demek olduğunun farkında olan zihniyetler pekala bilirki ; her oyunun bir kuralı var ve kurala uymayanlar oyundan atılır ama bu kuralları hiçe sayıp dediğim dedik , çaldığım düdük deme gafletine düşenler çıkacak kavgalara şimdiden hazır olmalılar. Şimdi asıl mesele kuralları ihlal edip , kavga çıkarma niyetinde olan tarafın seyircilere deşifre edilmesidir en güzel örnekleriyle ... uye Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-03-08 00:46 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| ne olmus adam kürt kökenliyse? Kürt kökenlilerin dava açmaya hakkı yokmudur? madem öyle savcı yapılmasaydı. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| ismi bile antilaik savcının ne o öyle "Allahın kulu" diye isim mi olur gayet çağdışı ... madem mutlak yaratıcının Allah olduğunu söylemek suç o zaman bu isimle dolaşmak da gayet antilaik bir uygulama... ![]() __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| bu yazı zaten savcıyı yermek yada eleştirmek için değil övmek için atılmış.. yani savcı beyaz türk değil hem kürt hem de muhafazakar kesimden geliyor öyle olmasına rağmen bu değerlendirmeyi yapıyor helal olsun diyorlar __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
| #8 | |
| arkadaşlar benim demek istediğim bu değildi... bir daha açıklayayım isterseniz.. ben de böyle bir haberin yapılmasından rahatsızlık duydum... zaten bu sebeple severek okuduğum Cumhuriyet gazetesine bir şeyler mi oluyor? çizgi mi değiştiriyor.. nerede o her ne kadar taraflı olsa da kaliteli dediğim gazete?... ben bu konuları konuşmak için açmıştım. yoksa bu haberi size okutmak için değil, böyle bir haberin cumhuriyette nasıl yer aldıgını merak ettiğim için açtım konuyu... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Tam, Cia güdümlü Fethullah Gülen matbuatı bir üretim..( En son haber Fethullah kaynaklı sitedir.) Gülen daha doğrusu ABD, Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına , hukuk kurumlarımıza karşı, çirkef çarklarını döndürüyor ... Diyarbakırda, ABD güdümünnde bölücü toplantıları düzenleyicisi Cia güdümlü Fethullahcılar , şimdi savcı nın dedesi ,Kürtmüş vs. ile uğraşarak, ne mesaj vermek istemekte dersiniz? pkk hamilerinin ,savcısının dedesinin kürt kökenli olmasını öne sürerek başlık atmaları , zekası düşük bir provakasyon olmuş.. ![]() Emotianal haberin tamamını okumamış bile.. Enson haber attığı başlıkla "kuş" avlıyor ! Cumhuriyetin haberi şunu diyor; Atalarının Kürtlük ve Nakşilikle ilgisine karşın Yalçınkaya ailesi tipik bir Cumhuriyet ailesi ... __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-03-08 19:26 . |
|
| #10 | |
| sayın: FatmaSeher, "kuş" benzetmeniz yüzümde bir tebessüm oluşturdu.. ![]() ben yazının tamamını okumadan foruma neden koyayım ki.. tabi ki okudum o cümleyi de gördüm.. zaten o cümle olmasaydı cumhuriyette yayınlandığına hayatta inanmazdım... ama o kurtarıcı değil bence ve her de olursa olsun bu şekilde prim yapmaya çalışmanın onlara yakışmadığını düşünüyorum.. haber başka bi yerde çıkar, onlar da eleştirmek için böyle diyorlar ama yanlıştır der hadi ona sözüm yok ama anladığım kadarıyla ya da bildiğim kadarıyla böyle bir amaç yok.... bir cümle tüm yazının kurtarıcısı olamaz.. ( bence) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|