"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Örgütlenme modelini tartışalım. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Evet arkadaşlar, sürekli olarak hepimiz dünyayı kurtarıp sosyalimi kuruyoruz ama pratikte-yaşamda- hayat bulduğumuzu söylemekte yanlış olmaz. Marjinal gruplar olarak herkes kendi dükkanında kalıyor. İşte bu noktada yeni bir model ne olmalı nasıl olamlı konusunda fikirlerin paylaşılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Bugün ki gelişmelerin ışığında sendikalar, partiler veya yığın örgütü dediğimiz örgütlerin ilevleri değişti. Ve sanırım bunların hepside bugünki yaşama eş düşmüyorlar. Evet yeni modeller konusunda herkesi düşüncesini paylaşmaya bekliyorum. Unutmayalım ki bir sözcük güneş gibi aydınlatabilir dünyayı. Bu sebeple herkesin fikrine ihtiyacımız var. dostça |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| gazete ve televizyon diyorum öncelikli olarak. Özellikle günlük gazetenin yaygın dağıtımı kitleleri örgütlemek konusunda önemli bir yere sahip. Tabi bu yaygın dağıtımın istenildiği düzeyde olduğu ve gazete giren evin sakinlerinin günlük yaşamlarını da paylaşarak yapılacak parti çalışması ile ortak yürüdüğü ölçüde örgütlemede başarılı olunur. __________________
Bir bebekten bir katil yaratan karanlık sorgulanmadan hiçbirşey yapılamaz. -Rakel Dink- KoLHoZ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-03-08 10:53 . |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bence Türkiye'de solun örgütlenmesinin en önemli engeli, insanların zihinlerinde yaratılmış olan korku.. İnsanlarda "örgütlü olursam polis evimi basar, tutuklanırım, işkence görürüm" düşüncesi adım atmalarını engelliyor.. Bu nedenle, insanlara daha az fişlenme ihtimalleri olduğunu hissettiren örgütlenme biçimlerine ihtiyacımız var.. Mesela gelenlerin kaydının tutulmadığı, ama her türlü etkinliğin düzenlendiği bir takım sanat ve toplantı evleri oluşturulabilir. Benzer bir mantıkla, üniversite çevrelerinde Fethullah Gülen örgütlenmesi örnek alınarak bir takım evler oluşturulabilir.. __________________
Karanlık sorgulanmalı! |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bürokrasinin olmayacağı,olamayacağı,hiyerarşiyi asgari düzeyde tutacak,kitle ile önderler arasındaki niteliksel farklılıkları ortadan kaldırmayı amaçlamış bir tarz yaratabiliyorsanız yeni modeliniz kutlu olsun. __________________
Şansımı yeryüzünün yoksullarıyla birlikte denemek istiyorum. Jose Marti |
|
| #8 | |
| GASTE'ye atıp tutmak kolay. Ama halka ulaşmak ve sıkıntıları anlatmak zor. Klavye devrimcisiyiz efendim. Sol düşünceye sahip birisi olarak bunu çok net görüyorum. Sol artık kurudan eleştrilere maruz kalmamalı. Birilerini devamlı eleştiren şeylerden kaçmalı artık. Kendisini tanıtmalı. Sol deyince "abovvvv dinsizler anarşikler" dememeli insanlar. Sayın kolhoz'a katılıyorum. __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #9 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Kitle iletişim araçları,işçi emekçinin yoğunlukta olduğu yerlerde çalışma,üniversitelerde çalışma yapma imkanı,halkın içinde halkın dilinde konuşma..Aslında çok masraflı işler değil yeterki istek olsun. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|