| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Başsavcının yetkisi alınacak dava açma şarta bağlanacak / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| AKP yönetimi, partiye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu yetkisini elinden almaya hazırlanıyor. AKP’nin hukukçu kurmayları, parti kapatma yöntemi ve ’odak olma’ şartlarını yeniden düzenleyen köklü bir Anayasa düzenlemesi için, hafta sonu yoğun mesai yaptı. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8473105.asp?f=1 __________________
Ellerin var mı, ya yüzün? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| 5 senedir iktidarda iken yat yat yumurta gelince değişiklik yapmaya kalk. Partilerin kapatılması, milletvekillerinin ve bürokratların dokunulmazlıkları vs. gibi hususlarda ense yap, işin gücün yokmuş gibi git işçinin, memurun emekli olmasını zorlaştır, emekli maaşlarının hesaplanmasındaki oranı düşür... sonra da ok sana dönünce miyakla. Olmaz. AKP bu kapatma davasına müstehaktır. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-03-08 11:52 . |
|
| #3 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Şu an ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.Dediğiniz gibi ok şimdi kendilerine döndü hedefteler onikiden vurulmamak için başka hedefler arıyorlar... __________________
Ellerin var mı, ya yüzün? |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| İşte AKP demokrasisi.. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| "Ben laik değilim devlet laiktir" demek ile "Ben demokrat değilim devlet demokrattır" demek aynı şeydir. Üstelik bunu bir başbakan söyler ise bu "yakın tehlikeye" girer. Düşünsenize RTE "ben demokrat değilim" dese idi ne olurdu? Laiklik de de durum aynıdır. Çünkü laik olmayan bir ülkede demokrasi olmaz. Öğrenecekler. Demokrasiyi de lakiliği de vatanın bölünmez bütünlüğünü de öğrenecekler. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Umarım sizde bir gün, demokrasi ile, laiklik ile vatanın bölünmez bütünlüğünün hiç bir alakası olmadığını anlarsınız. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #8 | |
| Sayın flager; Eğer parti kapatma demokrasiye sığmıyor deniyorsa o zaman otomatikman parti kapatma yetkisinin bir tek kişinin tekelinden alınması lazım, bu demokrasiye sığar. Ama, yok parti kapatmak demokrasi gereğidir, biz istediğimizi kapatırız deniyorsa o zaman da bu yetkiyi başsavcıdan almak bu demokrasiye sığmaz. Ya o ya o... __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
başsavcı şikayette bulundu diye hemen parti kapatılacak diye husus yok yapılanlar gereği bir şikayet var sonu belirleyecek hakimler biraz akıl ve mantığa sığsa biraz demokrasi icabı görüş , şikayeti görsek kimse kimseden korkmaz. saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| AKP Anayasa düzenlemesi yaparsa CHP ve DSP Anayasa Mahkemesine götürür... Kuvvetler ayrılığı hiçbir şekilde zedelenmemeli. __________________
Yok! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|