Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Demokrasinin Beşiğinden / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski02-05-06, 20:10  #1
ceZzZa
Kayıtlı Okur

ceZzZa'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Demokrasinin Beşiğinden

Evet arkadaşlar demokrasinin,insan haklarının beşiği sayılan Fransa'da sözde Ermeni soykırımına karşı gelmek hapisle cezalandırılacakmış...yalan olduğu her şekilde ispatlanmış tarihi her belgenin Türk tarafı aleyhine olduğu Ermeni meselesine bakışlarındaki çıkarcılığı ve riyakarlığı hissettiniz mi?
ceZzZa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-06, 07:17  #2
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Aynı TC gibi :-)
Burada soykırım oldu dersiniz, yargılanırsınız
Orada olmadı dersiniz yargılanırsınız
Eski03-05-06, 07:49  #3
revolt
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Apr 2006

Fransa insan haklarının beşiği olsaydı bütün halkı sokaklara döktüren yasa tasarıları hazırlanmazdı.
Yanlış yada dogru herhangi fikrin savunulmasının bir cezasının olmaması gerektigini düşünüyorum.
revolt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-05-06, 16:05  #4
hasasi

hasasi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Aynı TC gibi :-)
Burada soykırım oldu dersiniz, yargılanırsınız
Orada olmadı dersiniz yargılanırsınız
Sayın Admin,
Yazdığım cevabın uslubuna gösterdiğiniz özeni, verilen bilgilerin doğru ve yanlışlığınada gösteriniz. Bu ülkede Türkiye soykırım yaptı diye konferanslar verildi. Ulusal gazetelerde bu yollu imalar varken, kim Türkiye'de soykırım iddiasında bulunduğu için cezalandırıldı?
Eski04-05-06, 16:33  #5
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Sevgili arkadaşlar,

Aşağıda, günümüz Türkiyesinde “Düşünce Suçu”nun ne görüntüler altında sürdüğünün basit bir resmini çizmeye çalıştık. Bu resim kaba bir eskizden ibarettir. Farklı suç(!?) tiplerinden örnekler vermeye çalıştık ve örneklerimizi de doğal olarak ulaşabildiklerimiz arasından seçtik. Yani bu resim eksiktir, fazla değildir.

Sevgi ve saygılarımızla,

(Şanar Yurdatapan )
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...ArsivSayfaNo=1
Eski04-05-06, 21:49  #6
ceZzZa
Kayıtlı Okur

ceZzZa'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Sevgili arkadaşlar,

Aşağıda, günümüz Türkiyesinde “Düşünce Suçu”nun ne görüntüler altında sürdüğünün basit bir resmini çizmeye çalıştık. Bu resim kaba bir eskizden ibarettir. Farklı suç(!?) tiplerinden örnekler vermeye çalıştık ve örneklerimizi de doğal olarak ulaşabildiklerimiz arasından seçtik. Yani bu resim eksiktir, fazla değildir.

Sevgi ve saygılarımızla,

(Şanar Yurdatapan )
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...ArsivSayfaNo=1

savaşkarşıtalrı. com demek hmm gerçekten çok güzelmiş doğru ermeniler bizimle savaşmadılar biz savaşırken bizi arkadan vurdular savaş ayrı bir şey :D
ceZzZa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-05-06, 17:52  #7
Selcuk

Selcuk'nın Avatarı

Kapitalizm işine geldiği zaman demokrat, işine gelmediği zaman baskıcı olur, hep aynı terane. Lozan konferansında Perinçek'i de tutuklamışlardı. Yetkili polis yada mahkeme (tam hatırlamıyorum) serbest bırakmış ama kendisi tutanaklarda ermeni soykırımının yalan olduğunu kanıtlamak için ve tutanaklara o şekliyle geçirtmek için serbest bırakılmayı reddetmiş ve sonunda amacına ulaşmıştı sanırım..
Eski03-07-07, 20:30  #8
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın revolt şöyle demiş:

Mesajı Göster
Fransa insan haklarının beşiği olsaydı bütün halkı sokaklara döktüren yasa tasarıları hazırlanmazdı.
Yanlış yada dogru herhangi fikrin savunulmasının bir cezasının olmaması gerektigini düşünüyorum.
sayın revolt; Fransanın insan hakları beşiği olduğu, sizin bizzat eleştirdiğiniz yazınızda bile bariz bir şekile ortaya çıkıyor. bakın ne diyorsunuz. "bütün halkı sokaklara dökdüren yasa tasarıları" demekki yasalar yanlış olunca vatandaş itiraz edebilmek için sokağa çıkabiliyor.. peki türkiyede, vatandaş aleyhinde olan yasaları protesto etmek için sokağa çıkabiliyormu? veya halkın bir kesimi sokağa çıkma cesareti gösterince başına neler geliyor görmiyormuyuz!.. sözün kısası şudur insan bir devleti eleştirirken evela kendi devletinin yediği haltları bir düşünür.. dalayısıyla bende fransa nın aldığı kararın siyasi olduğunu kabul ediyor ve kınıyorum. ama türkiyede ermeni katliamı nın yapıldığına (büyüklerimin bana anlatıkları toğrultusunda) bütün kalbimle inaniyorum..
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-07-07, 23:55  #9
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın derikli şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın revolt; Fransanın insan hakları beşiği olduğu, sizin bizzat eleştirdiğiniz yazınızda bile bariz bir şekile ortaya çıkıyor. bakın ne diyorsunuz. "bütün halkı sokaklara dökdüren yasa tasarıları" demekki yasalar yanlış olunca vatandaş itiraz edebilmek için sokağa çıkabiliyor.. peki türkiyede, vatandaş aleyhinde olan yasaları protesto etmek için sokağa çıkabiliyormu? veya halkın bir kesimi sokağa çıkma cesareti gösterince başına neler geliyor görmiyormuyuz!.. sözün kısası şudur insan bir devleti eleştirirken evela kendi devletinin yediği haltları bir düşünür.. dalayısıyla bende fransa nın aldığı kararın siyasi olduğunu kabul ediyor ve kınıyorum. ama türkiyede ermeni katliamı nın yapıldığına (büyüklerimin bana anlatıkları toğrultusunda) bütün kalbimle inaniyorum..
O sokağa dökülenler 3. dünyadan gelen yabancılar ya da anarko-komünistler ise bakalım demokrasi kalıyor mu ortalıkta ?!..
Eski04-07-07, 20:18  #10
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster
O sokağa dökülenler 3. dünyadan gelen yabancılar ya da anarko-komünistler ise bakalım demokrasi kalıyor mu ortalıkta ?!..
sayın gılgamış; dediklerinize katılıyorum ama onlar en azından kendi vatandaşlarına öyle davranmiyor.. bizler ise hak arayan öz vatandaşlarımıza 3. ülkelerden gelen göçmen muamelesi yapiyoruz..
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)