"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Erdoğan parti kapatmalara ne demiş?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| 8 Mayıs 1980: Türkiye Emekçi Partisi kapatıldı. Erdoğan aktif siyasette ve bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 16 Temmuz 1991: Türkiye Birleşik Komünist Partisi kapatıldı. Erdoğan’ın bu konuda da herhangi bir demeci yok. 25 Eylül 1991: Halk Partisi kapatıldı. Siyasi hayatına tam gaz devam eden Erdoğan’ın bir tepkisi, bir açıklaması yok. 10 Temmuz 1992: Sosyalist Parti kapatıldı. Erdoğan’dan tepki yine yok. 24 Kasım 1992: Büyük Anadolu Partisi kapatıldı. Erdoğan’dan yine ve yine tepki yok. 30 Nisan 1993: Özgürlük Demokrasi Partisi kapatıldı. Yakında yerel seçimlere girecek olan Refah Partisi’nin önemli üyelerinden Recep Tayyip Erdoğan ve bu konu hakkında da bir demeci yok. 14 Temmuz 1993: Halkın Emek Partisi kapatıldı, Erdoğan yine tepki vermedi. 30 Kasım 1993: Sosyalist Türkiye Partisi kapatıldı. Erdoğan bir kez daha tepki vermedi. 10 Şubat 1994: Yeşiller Partisi kapatıldı. Bir ay sonra yerel seçimlere girmeye hazırlanan Erdoğan’ın konuyla ilgili bir açıklaması yok. 7 Haziran 1994: Sosyalist Birlik Partisi. İstanbul Belediye Başkanı Erdoğan’ın bir açıklaması, bir tepkisi yok. 16 Haziran 1994: Demokrasi Partisi kapatıldı. Erdoğan tepki vermedi. 19 Mart 1996: Demokrasi ve Değişim Partisi kapatıldı. Erdoğan karşı çıkmadı. 1997: Emek Partisi kapatıldı. Erdoğan yorum yapmadı. 21 Mayıs 1997: Refah Partisi’ne kapatılma davası açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığında yıldızı parlayan Erdoğan, RP’lilerin toplantılarında konuşma yapıp en sert tepkiyi verenlerden biri. 16 Ocak 1998: Refah Partisi kapatıldı. Erdoğan, kapatılan partinin ardından en sert tepkiyi veren, en fazla toplantılara katılıp tepki gösteren isimlerdendi. 26 Şubat 1999: Demokratik Kitle Partisi kapatıldı. Erdoğan tepki göstermedi. 22 Haziran 2001: Fazilet Partisi kapatıldı. Recep Tayyip Erdoğan kendini “yenilikçiler” kanadında konuşlandırdı ve geleneksel kanatla bağladı tamamen kopardı. 13 Mart 2003: Halkın Demokrasi Partisi kapatıldı. Recep Tayyip Erdoğan bu partinin kapanmasıyla da ilgili bir yorum yapmadı. 14 Mart 2008: AKP’nin kapatılmasına ilişkin dava açıldı. O günden bugüne Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşları bunun demokrasiye atılmış bir adım olduğunu bağıra bağıra söylüyor, yargı sistemine saldırıyor, tepki koyuyorlar. Güzel bir araştırma ve köşe yazısı! http://www.gercekgundem.com/?p=120456 Kurallar gereği (çok uzun alıntı yapılamadığından) yazının sadece önemli gördüğüm bölümünü alıntıladım. Demokrasi nedir? Demokrasi treni nedir? Müthiş bir şekilde irdeleyen bir araştırma!....... ANLAYANA __________________
Yok! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Aynı soruyu demokrasiyi bir tren olarak görmeyenlere soralım mı? Oray Eğin, demokrasi tarihini 1980'den başlatmış. Sanırım 27 Mayıs'ı unutmuş ![]() 27 Mayıs darbesi yapılırken, neredeydi bu demokrasicilik oyunu oynayanlar? Başbakan ve bakanlar asılırken gıkları çıktı mı? Bırakın gıklarının çıkmasını, zil takıp oynamadılar mı? Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet kapatılırken ilk akışlayanlar demokrasiyi tren olarak görmeyenler değil miydi? __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| #4 | |
| Askeri darbeler, parti kapatmaların öncü depremleridir. Öncü depremlerin yıkamadıklarını, artçılarla yıkma teşebüsüdür parti kapatmalar ![]() __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sevgili drm boşuna uğraşma bana bulaşmayan yılan bin yaşasın demiş Erdoğan şimdi yaygara koparıyor.Unutmuş tabi bir gün o yılan kendisinide sokacak! __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
80 sonrakı 28 şubat da bir darbedir... e-muhtıra da bir darbe olacaktı ama ters tepti. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... | |
|
| #7 | |
| 28 Şubat' ta bir askeri müdahale olarak değerlendirilebilir. Burda söz konusu olan "olağan şartlarda" parti kapatmalardır. __________________
Yok! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Yukarida siralanan partilerin cogu partiler kanuna uygun olmadigindan kapatildi. Varliklarindan bile kimse haberdar degildi. Elestirmek icin baska malzememi bulamadiniz? O partilerin kapatilmalarina kim aciklama yapmiski Erdogan´dan bekliyorsunuz? __________________
Cözümde görev almayanlar problemin bir parcasi olurlar. |
|
| #9 | |
| Yani olağan olmayan şartlarda kapatılırsa, biz ses çıkarmayız mı demek istiyorsunuz ?__________________
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Konu darbeler değil, konu AKP zihniyetinin demokrasi algılaması. Demokrasiyi tren olarak görenler zaten bunu birkaç sene önce net bir şekilde dile getirmişti. __________________
Yok! | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|