Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Örgüt. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-03-08, 00:35  #1
mehmet5572

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Kütahya
Örgüt.

Örgüt’ün Türkçe karşılığını tam olarak bilmek için Türk Dil Kurumunun ansiklopedisine bakayım dedim. Örgüt ( Genişçe bir işin görüşülmesi için oluşturulan kollardan her biri, teşkilat, teşekkül) olarak geçiyor.

Örgüt lafı çok kullanıldığı için merak edip sözlüğe baktım. Çünkü tam karşılığını bilmem gerekiyordu. Son zamanlarda Ergenekon Örgütünden çok sık söz edilir olmuştu, Sayın RTE bu örgütün ihtilal yapmak için komplolar kurduğunu, çeteler oluşturduğu gibi sözler söylüyordu, hatta bakanlardan da bu konu üzerine konuşanlar vardı. Bu örgütün üzerine gidilmesi gerekliliği vurgulanıyordu. Elbette bu tür örgütlerin üzerine gitmek ve gerekeni yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Benim asıl merak ettiğin Türkiye’deki cemaatlerin, tarikatların örgüt kapsamına girip girmediğidir ? Ülkemizin her il, ilçe, belde ve köylerinde yaygın olarak faaliyet gösteren Süleymancılar ve Nurcular( Feytullahcılar) Laik Demokratik Cumhuriyeti yıkmak için çok iyi organize olmuş durumdalar, bu tarikatlar(örgütler) tüm ülkede ortam öğretim ve üniversite yurtları inşa etmiş, marketler açmış, tv ve gazeteler kurmuş ülkenin kurumlarını başta belediyeler, milli eğitim ve sağlık başta olmak üzeri ele geçirip Kemalist Devletin tüm kazanımlarını yok etmek için durmadan çalışmaktadır. Tarikatların neler yaptığını Anadolu’da herkes çok iyi bilmektedir.

Ben burada Sayın Başbakana soruyorum Laik Cumhuriyeti yıkmak için umarsızca çalışan bu tarikatlara karşı iktidarınız döneminde ne yaptınız, bunlar örgüt değil midir ?
mehmet5572 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-03-08, 00:56  #2
Tatanga

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın mehmet5572 şöyle demiş:

Mesajı Göster
... Kemalist Devletin...
Kemalist bir devletten söz etmek, devletin kendi bünyesinde, her kesime, her ideolojiye ve her dine aynı mesafede kalıp vatandaşları arasında hiçbir ayrım gözetmemek için barındırdğı 'Laiklik' ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Kemalist bir devletin savunuculuğunu yapmak, kanunlarının dine dayandırıldığı bir devletin savunuculuğunu yapmakla eşdeğerdir.

Kaldı ki Mustafa Kemal laiklik ilkesini, devletin hiçbir siyasi ideolojiye ya da herhangi bir dini görüşe öncülük etmemesi ve insanlara bu akımları dayatmaması adına getirmiştir.
Eski23-03-08, 01:05  #3
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Sayın tatanga demiski:

Alıntı:
Kaldı ki Mustafa Kemal laiklik ilkesini, devletin hiçbir siyasi ideolojiye ya da herhangi bir dini görüşe öncülük etmemesi ve insanlara bu akımları dayatmaması adına getirmiştir.
Ve bunun tam zıt yönünde hareket edenlerden biride AKP dir. Siyasiler tarafından ici bosaltılmıs bir ilke.

Liklik ilkesini din karsıtlıgı gibi gösterenlerin isledikleri suclarıda hesaba katmak gerekir. Bu ülkede öyle kesimler var ki, fizik, kimya yüce dinimize karsıdır dense inanacak cinsten...
Eski23-03-08, 01:17  #4
uye

Giriş Tarihi: Feb 2008

AKP , yaratmak istediği kendi derin devletinin temel ayağını oluşturan tarikat ve cemaatleri nasıl örgüt olarak niteleyebilirki ?

Bu ve benzeri oluşumları örgüt olarak niteleyip üstlerine gitmek kendi bacağına sıkmaya çalışmakla eş değerdedir.
Bu yüzden bu ve benzeri dinci yapılanmalar protokolde yerini almalı , devletin kaymağından nasiplendirilmeli , ellerine silah tutuşturulmalı , her türlü hukuksuzluğun örtbas edilmesi adına ilk önce devletin emniyet birimi tarikat ve cemaat ekseninde yeniden yapılandırılmalı sırası gelince demokrasi kisvesi altında hukukun da ırzına geçip buralara da tarikat ve cemaat yuvalarında yetişen fikri hür (!) , vicdanı hür (!) , emperyalizmle mücadele halinde olan (!) kanatsız melekler serpiştirilmeli ki süreç layığı ile tamamlansın ...

AKP , artık papağının erdemliği ile bütünleşmiş demokrasi söylemlerinin kendisine çok ağır geldiğinin , elem ve ızdırap verdiğinin farkındadır ve bu sebepten süreci olabildiğince erken tamamlamanın şaşkınlığı ile akıla hayale gelmeyecek gaflet ve hezeyanlar içinde çırpınıp durmaktadır.

Ergenekon balonunu yüzüne , gözüne bulaştırıp , patlatması bu bağlamda değerlendirilebilir.

Demokratlık cilasının alabildiğine döküldüğü , bulanmış mürteci zihinlerin şaşkınlığın yarattığı sersemce ruh hali ile önümüzdeki süreç çok daha sancılı günlere gebedir. 2008 yılı bir kırılma yılı olacaktır ve görünen o ki mürteciler çok önceden gardlarını almışlar.
uye is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-03-08, 17:19  #5
mehmet5572

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Kütahya

Sayın Baykal AKP kendi derin devletini kuruyor diyor. Ben yaşamım boyunca Baykal'ı pek sevmedim ama söyledikleri genelde çıkıyor. Ne derseniz AKP derin devleti mi kuruluyor ?
mehmet5572 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-03-08, 17:51  #6
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın mehmet5572 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Baykal AKP kendi derin devletini kuruyor diyor. Ben yaşamım boyunca Baykal'ı pek sevmedim ama söyledikleri genelde çıkıyor. Ne derseniz AKP derin devleti mi kuruluyor ?

Demek ki sayın Baykal'ın derin devleti varmış, şimdi de AKP derin devletini oluşturuyormuş.

Olan bize oluyor.

Filler tepişirmiş olan çimenlere olurmuş.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-03-08, 17:54  #7
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Benim asıl merak ettiğin Türkiye’deki cemaatlerin, tarikatların örgüt kapsamına girip girmediğidir ? Ülkemizin her il, ilçe, belde ve köylerinde yaygın olarak faaliyet gösteren Süleymancılar ve Nurcular( Feytullahcılar) Laik Demokratik Cumhuriyeti yıkmak için çok iyi organize olmuş durumdalar, bu tarikatlar(örgütler) tüm ülkede ortam öğretim ve üniversite yurtları inşa etmiş, marketler açmış, tv ve gazeteler kurmuş ülkenin kurumlarını başta belediyeler, milli eğitim ve sağlık başta olmak üzeri ele geçirip Kemalist Devletin tüm kazanımlarını yok etmek için durmadan çalışmaktadır. Tarikatların neler yaptığını Anadolu’da herkes çok iyi bilmektedir.
AKP bunları örgüt olarak görmüyor,ülkenin gelecekteki teminatları olarak görüyor!

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı