"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bu adama gülüyor muyuz ağlıyor muyuz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-03-08, 10:48  #1
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Bu adama gülüyor muyuz ağlıyor muyuz?

bu muhterem zatı görünce ne yapmak içinizden geliyor merak ediyorum sütçü imamın adını ağzına alıp sonra da aralarında sütçü imam üniversitesinin de olduğu üniversitelerde başörtüsü yasağını savunan bir kişiyi ciddiye alabiliyor muyuz?

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=161560
Tuncay Özkan: "Beni götürmezlerse, işkence tezgahlarından geçirmezlerse, ben de onların yüzüne tükürmezsem namerdim."

Tuncay Özkan, Biz Kaç Kişiyiz Denizli Platformu tarafından Bakbay Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Özkan, Başbakan Erdoğan hakkında yorum yaparken bir katılımcının, "Yalancı!" diye bağırması üzerine şunları söyledi: "Yalancı, hem de kuyruklu yalancı. Bir ülkenin başbakanı, sokaktaki ite köpeğe beni hedef göstermek için, '82 yaşındaki kadının başörtüsünü çekti, aldı.' diyor. Anadolu'da bir kadının başörtüsünün çekip alınmasının ne anlama geldiğini ben bilirim. Ben Anadolu çocuğuyum, başka bir şey çocuğu değilim."

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un gözaltına alınış şeklini de eleştiren Özkan, "Mustafa Kemal'in askeri olarak beni götürmezlerse, işkence tezgahlarından geçirmezlerse, ben de onların yüzüne tükürmezsem namerdim. Onlardan her türlü namussuzluğu beklerim, beni bu yoldan alıkoyamazlar. Ben halkımdan ayrılmam. Sizlerle beraber karanlıkla mücadele etmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Eğitim anlayışının toptan değiştirilmeye başlandığını da iddia eden Özkan, "Andımızı sildiler. Türklerin kurtuluşunu, Fransızların Kahramanmaraş'tan, Gaziantep'ten çıkışını, Sütçü İmam öyküsünü, Fransızlar istemiyor diye kitaptan çıkardılar." dedi.

Konuşması sırasında dinleyicilerden birinin, "Milli Eğitim Bakanı yobaz!" diye bağırması üzerine de şunları söyledi: "Yobaz ama nasıl yobaz? Özel okulların Atatürk köşelerini kaldırtıyor. Emperyalizmin uşakları ki nasıl uşaklar. Uşak bile değil, köpek bunlar köpek."

Mayıs ayının beklenmesini isteyen Tuncay Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben CHP'ye üyelik başvurusu yapacağım. Kabul ederlerse oradayım, yoksa Mustafa Kemal'in bayrağını açıp Türkiye'yi dolaşacağım."

noperva Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-03-08 10:51 .
noperva is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-03-08, 14:51  #2
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

Kendini çok ciddiye alıyor...

Ama Nazım ustanın dediği gibi; o bu kavgada değil nokta, virgül bile olamadı !!! Olamaz...
Eski23-03-08, 16:39  #3
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Aslında bir parti kurmasını istiyorum. Magazin programları şişirince albüm yapan ve sonu hüsran olan mankenlere benzer bir durum yaşayacak büyük ihtimalle.
Eski23-03-08, 16:42  #4
filozof454

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: Samsun

Bu bir siyasi arena herkes fikrini söylemeli bence.Tüncay özkan biraz fazla eleştiriyor yani hakarete varacak sözlerden imtina etmek gerekir.
Yinede kendisini tebrik ediyorum.Onu beğenmeyebiliriz bize fikirler Atatürkçü düşünceler önamlidir...
filozof454 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-03-08, 16:49  #5
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Aristo şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kendini çok ciddiye alıyor...

Ama Nazım ustanın dediği gibi; o bu kavgada değil nokta, virgül bile olamadı !!! Olamaz...
Haklisiniz,
böyle hatiplik olmaz, böyle muhalefet olmaz..
duygusal, saldirgan ve terbiyesizce siyaset yapilmaz.

Siyaset etigine hic yakismayan tabirleri, söylediklerinin icindeki dogrulari da silip götürüyor.
Eski23-03-08, 16:57  #6
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Bu ülkede siyasetin ne düzeye geldiği bellidir. Bugün bazı adamlar ülkenin başbakanı için "Kasımpaşalı" diye övünüyorsa, siyasetin düzeyi "Kasımpaşa düzeyi" demektir. Yani "geçer akçe" budur. Başbakanın vatandaşa "ananı da al git" dediği ülkede, muhalifleri de bu üslupla siyaset yapacak tabii. Yapmayana "halktan kopuk" "bürokrat" v.b. denmiyor mu? Bu üslubu topluma kim dayattıysa, o gelsin konuşsun.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-03-08, 17:06  #7
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

Ben şu lafına gülüyorum: beni işkenceden geçirmezlerse...

Ne demek bu ya, işkenceden geçmeyi istiyor adam, ne o, kahraman mı olacak ?

Yani diyor, bana vurun, vurun ki daha büyüyeyim, vurun ki güçleneyim ve vurun ki kahraman olayım !!!

Ne kadar acınacak bir durum...
Eski23-03-08, 17:17  #8
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın yorum2006 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu ülkede siyasetin ne düzeye geldiği bellidir. Bugün bazı adamlar ülkenin başbakanı için "Kasımpaşalı" diye övünüyorsa, siyasetin düzeyi "Kasımpaşa düzeyi" demektir. Yani "geçer akçe" budur. Başbakanın vatandaşa "ananı da al git" dediği ülkede, muhalifleri de bu üslupla siyaset yapacak tabii. Yapmayana "halktan kopuk" "bürokrat" v.b. denmiyor mu? Bu üslubu topluma kim dayattıysa, o gelsin konuşsun.
sayin yorum, haklisiniz da, ama el insaf. Yani kasimpasali diye

Basbakan köylüye ya " anani birak ta git." deseydi.... ??

Demek ki o da bir etige az bucuk sadik kalmis
söylemek istedigim bu?
Eski23-03-08, 17:54  #9
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Hangisi daha ağırdır?
''Ananı da al git'' mi?
Yoksa ''Recolar, memolar iktidara geliyor'' mu?
Ya da '' Halk plajlara indi; vatandaş denize giremiyor'' diyen CHP valisinin bu sözleri mi?
O da olması ''ulan öküz anadolulu; senin ne işin olur komunizmle, milliyetçilikle. Bu ikisi lazımsa onu biz yaparız. Senin tek işin ekin üretmek; çağırdığımızda da askere gelmek..'' demek mi?

Köylülerin türkülerini bile yasaklamak mı?
Şehre gelince aşağılamak mı?

Köylüleri savaştırıp, tekalif-i milliye ile analarını ağlatıp sonradan Nazım'ın da '' burjuva Kemal'in omzuna binmiş; Kemal kumandan kordonuna'' diye belirttiği durumu yaratmak mı?

Mütarekeci kadınları balolara götürmek mi? Köylü kadınların giyimlerinin modernize halini üniversitelerde yasaklamak mı?

Köylüleri ekmek, yağ, şeker kuyruğuna dizmek mi? Yol yapmayarak, kredi vermeyerek traktör almasının önüne geçerek elindeki toprağı işlemesinin de önüne geçmek mi?

İşgal döneminde bile bal gibi grev yapan sendikaları kapatmak mı? '' Bir oğlum öldü, diğeri kurban olsun kurtar bizi şunlardan'' diye isyan ettirmek mi?

Hangisi daha ağır?

Göbeğini kaşıyan adam mı?
Ananı da al git mi?
Eski23-03-08, 18:18  #10
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Hangisi daha gereksizdir?

"Eskiden (savaş ve iç isyan dönemlerinde) demokrasi mi varmış da , biz demokrat olacak mışız canım"

yoksa

"Ben oralardan buraya geldim, sen buradan oraya gidiyorsun"

diye uyarmak mı?

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı