Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski05-05-06, 16:46  #1
Beautiful Chaos
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Nereye Gidiyorsun Arkadaş?

Temel anlayış itibariyle,
Zaman kavramı dördüncü boyut olarak yaklaşık bir asırdır Fizik'te kabul edilen ve hesaba katılan bir olgudur. Üç boyutluluk pek çok kişinin üstesinden gelemediği bir kavrayış iken bari iki boyutlu algılamadan başlayalım diyeceğim ancak dinci zihniyetin yazdıklarını okudukça tek çizgi üzerinde ilerlendiğini görüyor ve hayret ediyorum.

Okul sınıflarında dersin hızını en zayıf öğrenciler belirler.
İşlenen konuyu anlayanlar eşzaman dersi zinde tutarlar.

Bundan yıllar önce dostlar meclisinde; "Aptallık ne ölçüde ceza kapsamına alınabilir? " türünde bir sohbeti hatırlıyorum. Ortaya atılan argümanlar gerçekten çok ilginçti. Neyse...

Devri daim dönen bir küre... Evrenin sırlarını çözme dürtüsü... İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojik buluş ve uygulamalar… İnsanların oldu olasılar yaşam, özgürlük ve onurları için kelle koltukta verdikleri kavgalar...

Ve

Tek çizgide afyon tutmuş misali gerçek dünya ve entrikalardan bihaber İnanmış İnsanlar…

(...)

Sevgiler
BC

melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-05-06 16:19 .
Beautiful Chaos is offline  
Eski05-05-06, 16:58  #2
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Sayın Beautiful Chaos şöyle demiş:

İnsanları bu kadar aptallaştıran, inatlaştıran, gerçekleri görmek, kavramak ve kabul etmekten men eden dinsel inançlar ve bu tehlikeli saçmalıkları temel alan, aklını kullanmayı bir kenara iten, kendilerini mutlak bir teslimiyet ile boşluğa bırakan ve var olmanın sorumluluğundan kendilerini muaf tutan insanlar nereye gidiyorlar?

Sevgiler
BC
Onlar nereye gittiklerini çok iyi biliyorlar.Cennet'e...Cennette huriler varmış,inci gibi bembeyaz,zeytin tanesi yutsa boğazlarından geçtiği görünürmüş.İri gözler,yeni tomurcuklanmış göğüsler.İnsana sarhoşluk vermeyen içildikçe içilesi sular,bu suları sakilik yaparak dağıtan hizmetkarlar.Yeşiller giyinmiş bir şekilde ve altından ırmaklar akan çadırvanlar üstünde hurilerle oynaşmalar.vs.vs....:-)
Türesin is offline  
Eski05-05-06, 17:06  #3
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Kendisine "cahil" dendiğinde ortalığı lağıma çeviren bir üyemiz başkasına-kendi gibi düşünmeyenlere, "aptal" denildiğinde :-) türünden mutluluğunu ifade eder.

Daha sonra başka yerlerde, başka konularda, -bu ikilemde kalan kendisi değilmiş gibi- yine insanlara iyiliği-güzelliği nasihat eder....

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski05-05-06, 23:31  #4
masle

masle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Onlar nereye gittiklerini çok iyi biliyorlar.Cennet'e...Cennette huriler varmış,inci gibi bembeyaz,zeytin tanesi yutsa boğazlarından geçtiği görünürmüş.İri gözler,yeni tomurcuklanmış göğüsler.İnsana sarhoşluk vermeyen içildikçe içilesi sular,bu suları sakilik yaparak dağıtan hizmetkarlar.Yeşiller giyinmiş bir şekilde ve altından ırmaklar akan çadırvanlar üstünde hurilerle oynaşmalar.vs.vs....:-)
Ah be ne mutlu size koca bir sıfıra inanıyorsunuz.Helal olsun yaşayın....
Eski06-05-06, 01:55  #5
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Cennete gidecekler diyorum bazıları kızıyor,cehemneme göndermeyide ben arzu edemem.Nereye giderseniz gidin,benim tasamda kaygum da değilsiniz.:-)
Türesin is offline  
Eski06-05-06, 03:15  #6
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

zaman kavramını 4. boyut olarak kabul eden fizikçiler ile 4. boyut olarak kabul etmeyen fizikçiler de var; gerekçeleri ise bu boyutun diğer 3 boyut gibi somut olmamasıymış.. zaman yani 4. boyut, bir şeyi tanımlarken kullanılan en,boy, yükseklik gibi 3 boyuttan biri değildir dolayısıyla bazı çevrelerce kabul görmemesi daha net ifade ile kabul görememesi doğal değil mi ?

olayların oluşlarını sıraya koymak gerektiğinde en mantıklısı, zamana göre sıraya koymaktır, zamana ihtiyaç duyulmasının nedeni bu..yani tamamen sıralama ihtiyacından doğmuş bir çözümdür zaman..fiziki olarak zaman en önemli kavramdır; ancak yardımcı kavramdır..fizikçiler, her şeyi / olayı zamanın bir fonksiyonu olarak kullanırlar..bir şeyin nasıl oluştuğu/ değiştiğini zamana bağlı olarak incelerler

bir dakikanın 60 eşit saniyeden, 1 saatin 60 eşit dakikadan ve bir günün 24 eşit saatten oluşmasına karar verilmesi tamamen insanların takdiridir....
(yani allah dünyayı bilmem kaç insan gününde yaratmış )

varsayım , saniyeden başlar , şimdi zamanı 4. boyut kabul etmeyenlere gülerim, hele fizikçiyse hem gülerim hem üzülürüm..bilim varsayımlara dayalıdır, meraka - sorgulamaya dayalıdır çok esaslı bir örnek vereyim;

atom fizikçilerini düşünelim, bu adamlar/kadınlar bomba yapıyor( bomba somut mudur ? hem de nasıl ) nasıl yapıyorlar bombayı, atomun özelliklerini kullanarak , ama sanmayalım ki şimdiye kadar 1 atom bile gözle görülebildi... varsayımlar kuruldu ve sadece çekirdeği olan,etrafındaki yörüngelerde elektron dolaşan model en tutarlı model çıktı..her şey hala bu varsayıma göre yapılır..niçin? çünkü bu varsayımı diğer varsayımlardan daha fazla destekleyen olay var, o kadar.. bir gün biri çıkıp yeni bir varsayımı , şimdiki varsayımın doğrulanırlığından daha doğrulanır kılana kadar bunu kullanmaya devam edecek fizikçiler...bilime göre soyut ve somutu din adamı edasıyla değerlendiren fizikçilere üzülüyorum..fizikçilerin güzel varsayımcılığını konu alan bir fıkra anlatmak isterim ;

bir entegre tavuk tesisi sahibi adam var..kar yapamıyor çünkü en çok para ve zaman harcayan olay tavukların tüylerinin yolunması olayıdır..bunun için ben uğraşmayayım, bilim adamlarına sorayım diyor,önce ziraatçiye gidiyor..ziraatçi diyor ki
buna şöyle böyle yem yedirelim, ilaçlı falan,tüyü çıkmasın...
deniyolar, tavuklar mutant gibi oluyor.. adam daha bir batıyor

sonra fabrika sahibi kimyacıya gidiyor

kimyacı diyor ki bunları bi çözeltiye batıralım, tüyleri dökülsün kolayca... adamın ziraatçiden ağzı yanmış, kimyasal istemem diye çıkıp fizikçiye gidiyor..diyor ki böyle böyle..son çarem sizsiniz
fizikçi kendine gayet güvenli diyor ki,tamam..ben hallederim ama düşünmem lazım

adam tamam diyor

1 hafta sonra fizikçi arıyor adamı,gel çabuk buldum diye..adam koşa koşa gidiyor..fizikçiler oturmuş toplantıda,adamı buyur ediyolar,adam hevesli hevesli..biliyordum sizin bulacağınızı diyor ..bizim profesör tamam diyor, dinleyin şimdi...eee şimdi efendim,küp şeklinde bi tavuk olduğunu düşünürseeeeek

fizikçiler hemen hemen her şeyi şöyle düşünürsek, böyle varsayarsak diyerek yola çıkarlar

velhasıl kelam, dogmalarla nereye gidiyorsun be arkadaş !

sevgiler

Ae

Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-05-06 03:30 .
Elaşina is offline  
Eski06-05-06, 09:38  #7
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli
İnanana saygı!

SAYIN B.C .
Dini konularda yazı yazarken biraz düşünün.İnanmasanızda inançlara karşı saygılı olun.İnanan insanlar nereye gittiklerini biliyor peki sen nereye gidiyorsun arkadaş?

Atilla Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-05-06 09:59 .
Atilla is offline  
Eski06-05-06, 09:42  #8
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Aptallık... Dinin kökeni bu kadar basit değildir.
Dini iki yönde ele alabiliriz, hatta üç yönden:

1-Felsefi ve inanç esasları yönünden
2-Toplumsal etkisi, toplumu yönlendirmesi açısından
3-Toplumun değerleri, bir ulusun ya da grubun inandığı, kutsallık yönünden

-Din sadece dogmaları yıkmamak, körlük falan değildir. Din bir sığınak gibidir. Yoksulluk, gelecek kaygısı, yok olma korkusu, cennet isteği, hayatın bitmesini istememe... din, ruhsuz bir dünyanın ruhu; ezilenlerin iniltisi, kalpsiz bir dünyanın kalbidir. din halkın afyonudur (K. Marx)
-aynı zamanda egemen sınıfların kullandığı bir olgudur. Bkz: Demirel örneği...
-aynı zamanda bir kültürdür: bayramlar, kıyafetler vesaire...

..........................
Din etkisini neden en çok geri kalmış şehir proletaryası, yarı-proletarya ve köylü kitlesi üzerinde göstermektedir? Burjuva ilerici aydınları, radikaller ve burjuva maddecileri bu soruya "cahil oldukları için" diye cevap verirler. O zaman da "kahrolsun din, yaşasın dinsizlik! Ateist görüşleri yaymak başlıca görevimizdir"- diye haykırmaya başlarlar. Marksistler ise, bunun doğru olmadığını, aldatıcı bir görüş olduğunu, dar görüşlü burjuvaların fikri olduğunu söylerler. Bu görüş dinin kökenini yeterince açıklamaz, açıklar da, maddeci biçimde değil, ülkücü biçimde açıklar. Modern kapitalist ülkelerde bu kökler genellikle toplumsaldır.
...........................
(Lenin, Proleterya Partisinin Din konusundaki Tutumu)
Eski06-05-06, 19:28  #9
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın Beautiful Chaos şöyle demiş:

Temel anlayış itibariyle,
Zaman kavramı dördüncü boyut olarak yaklaşık bir asırdır Fizik'te kabul edilen ve hesaba katılan bir olgudur. Üç boyutluluk pek çok kişinin üstesinden gelemediği bir kavrayış iken bari iki boyutlu algılamadan başlayalım diyeceğim ancak dinci zihniyetin yazdıklarını okudukça tek çizgi üzerinde ilerlendiğini görüyor ve hayret ediyorum.

Okul sınıflarında dersin hızını en zayıf öğrenciler belirler.
İşlenen konuyu anlayanlar eşzaman dersi zinde tutarlar.

Bundan yıllar önce dostlar meclisinde; "Aptallık ne ölçüde ceza kapsamına alınabilir? " türünde bir sohbeti hatırlıyorum. Ortaya atılan argümanlar gerçekten çok ilginçti. Neyse...

Devri daim dönen bir küre... Evrenin sırlarını çözme dürtüsü... İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojik buluş ve uygulamalar… İnsanların oldu olasılar yaşam, özgürlük ve onurları için kelle koltukta verdikleri kavgalar...

Ve

Tek çizgide afyon tutmuş misali gerçek dünya ve entrikalardan bihaber İnanmış İnsanlar…

(...)

Sevgiler
BC
Açılan konu baslıklarına bakarsan dersin hızını kimin kesitiğini düşürdüğünü görürsün.Dinci zihniyet diye ifade kullanıyorsun madem ortaya kendi zihniyetini koyda değerini ölçelim ben buyum şuyum demeden ne olduğu belli olmayan bir insan herşeyi yazıp herşeye saldırabilir.Yazılarında sürekli edebiyat parçalıyorsun ancak ifade ettiğin pek birşey yok.
Aptallık ne ölçüde ceza kapsamına alınabilir?bunu bilemem.Ama ne ölçüde girerse girsin bu cezayı biz veremeyiz size.
Özgürlükleri için kelle koltukta mücadele veren insanlar diyorsun sizler nerde verdiniz bu mücadeleyi?suan bile dünya üzerinde öldürülenlere öldürenlere bak.nerdesiniz?Sizler bu işin edebi kısmında varsınız ve ancak burda olabilirsiniz.

hiçbir şeyden haberi olmayan birşeylere karşı olmaya çalışan laf ebeliğinde üstüne olmayan ancak herhangi bir harekette heran kaçmaya hazır, savaşmak ölmek mücadele etmek gibi kavramları sadece sözlükte bir kelime zanneden insanların ancak edebiyat parçalaması elbetteki şaşırtıcı değil.
Dünya üzerinde nerde öldün?nerde öldürdün?nerde acı çektin?nerde mücadele ettin?neden bahsediyorsun?
Hamas is offline  
Eski07-05-06, 00:06  #10
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Alıntı:
Sayın scarface şöyle demiş:

hiçbir şeyden haberi olmayan birşeylere karşı olmaya çalışan laf ebeliğinde üstüne olmayan ancak herhangi bir harekette heran kaçmaya hazır, savaşmak ölmek mücadele etmek gibi kavramları sadece sözlükte bir kelime zanneden insanların ancak edebiyat parçalaması elbetteki şaşırtıcı değil.
Dünya üzerinde nerde öldün?nerde öldürdün?nerde acı çektin?nerde mücadele ettin?neden bahsediyorsun?

bir insanın bir yazısından gen haritasını nasıl da hızlı çıkarttınız, kutlarım..sözde tespitleriniz, önyargı timsali ithamlarınız açık küfür ve hakaretten daha ağır.. kimin ne tür faaliyetler içinde olduğunu hiç birimiz bilemeyiz örneğin siz gerilla birlikleri komutanı mısınız efendim ?

sevgiler

Ae

Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-05-06 00:28 .
Elaşina is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı