"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
9 Işık Nedir ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Arkadaşlar 9 Işık kitabını baştan sona okudunuz mu ? Ben okudum ve çıkardığım sonuçları bu topik altında yazacağım ama öncelikle konuyu belirtelim. Kitap benim şu an elimin altında... Bakalım ne imiş içeriği: Milliyetçilik Ülkücülük Ahlakcılık İlimcilik Toplumculuk Köycülük Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik Gelişmecilik ve Halkçılık Endüstri ve Teknikcilik Şimdi sorum / konu şu: Ülkücülük, Dokuz ışık nedir ? Fikrin kaynağı neredendir ? Faşist Musollini ve Hıtler fikriyatından beslenmiş midir ? 9 Işık denilen şeylerin muhteviyatı nedir ? Sorum (başta oğuzkaan arkadaşımız olmak üzere) bütün ülkücü dostlaradır... Buyrunuz, başlayalım. __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| 9 ışıgın içinde ki ekonomi modeli ile musollinin ve hitlerin sistemi birbirine benziyor sanırım. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #3 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Detaylı bi açıklama-yorum yapma şansınız var mı sayın oğuzkaan ? __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| yani ikiside anti - kapitalist gözükür ilk başta fakat kapitalizmin yardımı olmadan ayakta durmaları cok zordur. Hitler mesela gizli gizli burjuva liderleri ile sürekli gorusmeler yapmıstır. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| ülkücü değilim. wikipediadan kısa bir şekilde okumuştum hepsini. görüş olarak fena şeyer değil giib gelyor inssana. ama orada yazanlarla bugünkü ülkücülerin ne kadar yakınlığı var tartışmak gerek. fazla da bilgim yok aslında. kapitalizm ve komünizmi düşman olarak gördüklerini biliyorum bir de. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Benim de farklı bir sorum olacak. 9 ışığın uygulanması için birşey yapılmış mıdır? __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ülkücü Değilim Ama Eğer Sağlam bir Şekilde Araştırma Yaparsan ülkücülerinde içlerinde bölündüğünü görürsün.Bir ara bazı milliyetçiler cıktı ben Türkiyeyim dedi ve böyle 2-3 kola bölündüler... 9 ışığın uygulanması için Aslında Doğu ülkelerinin bir araya gelmesi ve onların Emperyalizm'den kurtulması gereklidir.Fakat utulan bir nokta vardır ki o da şu anda arap yarımadası batının bir numaralı uşakları konumundadır.Doğu'nun zengin kaynakları olmasa batının yıkılması an meselesidir.Fakat onlar paralarını İsrail bankalarına yatırmayı onları kurumayı tercih ediyor. Toparlayacak olursak; 9 ışık mantıklı fakat eksiktir. Milliyetçilik kavramını hoş göstermeyi amaçlamış. Kendi ideolojilerini oluşturmak için uydurulmuş bişi.Tıpkı Atatürk'ün 6 oku gibi.. Bence Cok Eksikleri Olan ve Anti-Emperyalist Görünmek isterken Batı'nın Uşağı Olmayı Gizli ülkü Edinmiş Bişi.... ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-03-08 20:03 . |
|
| #8 | |
| ülkücüler milliyetçiliği bilmiyorlar. 100 ülkücü varsa bunların 60-70 i milliyetçilikten ırkçılığa uzanmış kişilerdir. geri kalanları ise saf milliyetçilerdir. Diğer milletleri kindar bir şekilde horladıklarına şahit oluyorum. ırkçılık seziyorum onların konuşmalarından. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu
| Alıntı:
Ölen kişi farklı milletten olabilir ama bu ülkücüleri haklı çıkaramaz çünkü bu yaptıkları ülkemizin itibarını azaltmaktan başka birşeye yaramıyor. Geri kalanların saf milliyetçi olduğuna gelince buna katılmıyorum.Çünkü ülkücülüğün hiçbir şekilde haklı yanı yoktur. Milliyetçilikten kastınız Atatürk'ün belirtmiş olduğu milliyetçilik ise hiçbir ülkücü milliyetçi olamaz. Zaten ülkücülük diye bir ideolojinin varlığına inanmak saçma olur.Çünkü oturmuş bir ideolojileri yok. Artık Faşist olduklarını kabul etmelilerdir.Yada bir ideoloji yaratsınlar.Yoksa gençlerin beynini yıkamakla,insanları zorbalıkla sindirmekle bu iş yürümez. Her zaman dediğim gibi;Ülkücülüğün bir DEVRİME ihtiyacı vardır.KEMALİST BİR DEVRİME....... __________________
Önce Sosyalist Olmalı,Maddenin Önemini Kavramalı... | |
|
| #10 | |
| ülkücüler arasında gerçekten iyi milliyetçiler vardı. az da olsa... SAYGILAR... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|