"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

9 Işık Nedir ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski23-03-08, 23:32  #1
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
9 Işık Nedir ?

Arkadaşlar 9 Işık kitabını baştan sona okudunuz mu ? Ben okudum ve çıkardığım sonuçları bu topik altında yazacağım ama öncelikle konuyu belirtelim.

Kitap benim şu an elimin altında...

Bakalım ne imiş içeriği:

Milliyetçilik
Ülkücülük
Ahlakcılık
İlimcilik
Toplumculuk
Köycülük
Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik
Gelişmecilik ve Halkçılık
Endüstri ve Teknikcilik

Şimdi sorum / konu şu: Ülkücülük, Dokuz ışık nedir ? Fikrin kaynağı neredendir ? Faşist Musollini ve Hıtler fikriyatından beslenmiş midir ? 9 Işık denilen şeylerin muhteviyatı nedir ?

Sorum (başta oğuzkaan arkadaşımız olmak üzere) bütün ülkücü dostlaradır...

Buyrunuz, başlayalım.
Eski23-03-08, 23:34  #2
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

9 ışıgın içinde ki ekonomi modeli ile musollinin ve hitlerin sistemi birbirine benziyor sanırım.
Eski23-03-08, 23:44  #3
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

Alıntı:
Sayın oguzkaan şöyle demiş:

Mesajı Göster
9 ışıgın içinde ki ekonomi modeli ile musollinin ve hitlerin sistemi birbirine benziyor sanırım.
Detaylı bi açıklama-yorum yapma şansınız var mı sayın oğuzkaan ?
Eski23-03-08, 23:54  #4
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

yani

ikiside anti - kapitalist gözükür ilk başta fakat kapitalizmin yardımı olmadan ayakta durmaları cok zordur.

Hitler mesela

gizli gizli burjuva liderleri ile sürekli gorusmeler yapmıstır.
Eski27-03-08, 16:05  #5
..oguz..

..oguz..'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007

ülkücü değilim.

wikipediadan kısa bir şekilde okumuştum hepsini. görüş olarak fena şeyer değil giib gelyor inssana. ama orada yazanlarla bugünkü ülkücülerin ne kadar yakınlığı var tartışmak gerek. fazla da bilgim yok aslında. kapitalizm ve komünizmi düşman olarak gördüklerini biliyorum bir de.
..oguz.. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-03-08, 16:57  #6
AnTiMaSKe

AnTiMaSKe'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ixion civarı

Benim de farklı bir sorum olacak.
9 ışığın uygulanması için birşey yapılmış mıdır?
Eski28-03-08, 18:17  #7
MicroNorm

MicroNorm'nın Avatarı

Ülkücü Değilim Ama Eğer Sağlam bir Şekilde Araştırma Yaparsan ülkücülerinde içlerinde bölündüğünü görürsün.Bir ara bazı milliyetçiler cıktı ben Türkiyeyim dedi ve böyle 2-3 kola bölündüler...
9 ışığın uygulanması için Aslında Doğu ülkelerinin bir araya gelmesi ve onların Emperyalizm'den kurtulması gereklidir.Fakat utulan bir nokta vardır ki o da şu anda arap yarımadası batının bir numaralı uşakları konumundadır.Doğu'nun zengin kaynakları olmasa batının yıkılması an meselesidir.Fakat onlar paralarını İsrail bankalarına yatırmayı onları kurumayı tercih ediyor. Toparlayacak olursak;
9 ışık mantıklı fakat eksiktir.
Milliyetçilik kavramını hoş göstermeyi amaçlamış.
Kendi ideolojilerini oluşturmak için uydurulmuş bişi.Tıpkı Atatürk'ün 6 oku gibi..

Bence Cok Eksikleri Olan ve Anti-Emperyalist Görünmek isterken Batı'nın Uşağı Olmayı Gizli ülkü Edinmiş Bişi....

ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-03-08 20:03 .
MicroNorm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-03-08, 20:34  #8
..oguz..

..oguz..'nın Avatarı

ülkücüler milliyetçiliği bilmiyorlar. 100 ülkücü varsa bunların 60-70 i milliyetçilikten ırkçılığa uzanmış kişilerdir. geri kalanları ise saf milliyetçilerdir. Diğer milletleri kindar bir şekilde horladıklarına şahit oluyorum. ırkçılık seziyorum onların konuşmalarından.
Eski29-03-08, 18:14  #9
maddeci

maddeci'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu

Alıntı:
Sayın ..oguz.. şöyle demiş:

Mesajı Göster
ülkücüler milliyetçiliği bilmiyorlar. 100 ülkücü varsa bunların 60-70 i milliyetçilikten ırkçılığa uzanmış kişilerdir. geri kalanları ise saf milliyetçilerdir. Diğer milletleri kindar bir şekilde horladıklarına şahit oluyorum. ırkçılık seziyorum onların konuşmalarından.
Evet ülkücüler milliyetçiliği bilmiyorlar hatta yaptıkları çağ dışı ve yobazca eylemlerle milletimize zarar veriyorlar.

Ölen kişi farklı milletten olabilir ama bu ülkücüleri haklı çıkaramaz çünkü bu yaptıkları ülkemizin itibarını azaltmaktan başka birşeye yaramıyor.

Geri kalanların saf milliyetçi olduğuna gelince buna katılmıyorum.Çünkü ülkücülüğün hiçbir şekilde haklı yanı yoktur.

Milliyetçilikten kastınız Atatürk'ün belirtmiş olduğu milliyetçilik ise hiçbir ülkücü milliyetçi olamaz.

Zaten ülkücülük diye bir ideolojinin varlığına inanmak saçma olur.Çünkü oturmuş bir ideolojileri yok.

Artık Faşist olduklarını kabul etmelilerdir.Yada bir ideoloji yaratsınlar.Yoksa gençlerin beynini yıkamakla,insanları zorbalıkla sindirmekle bu iş yürümez.

Her zaman dediğim gibi;Ülkücülüğün bir DEVRİME ihtiyacı vardır.KEMALİST BİR DEVRİME.......
Eski29-03-08, 18:35  #10
..oguz..

..oguz..'nın Avatarı

ülkücüler arasında gerçekten iyi milliyetçiler vardı. az da olsa...

SAYGILAR...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı