"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Nevroz milli bayramımız. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2008
| oncelikle hepinizi slm liyorum su milli bayram yanlis hatirlamiyorsam 2 3 sene oncesine kadar turk devleti tarafindan kabul edilmiyen nevroz bayrami nasil olduda birden milli bayrammis gibi kutlaniyor amac nedir ve neye ulasmaya calisiyorlar bu nasil bir mantik ve bu nasil devlet zaten kurtler tarafindan yillardan beri baharin gelisi diye kutlanir ha sunu belirtiyim ben hic bir zaman icin kurt turk ayrimi yapmiyorum insan insandir ama sunu goruyorumki biseyler caliniyor yillar once tahhammuleri olmayan lar simdi ramazan bayramiyla bir tutuluyor ........ Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-03-08 14:30 . |
|
| #2 | |
Yazar Adayı
| slm osi yoldas sana sunu soyleyim nevroz kurtce bir kelimedir ve kurtce de yani gercek kurtce mesala cizrede amed sirnakta siirte konusulan gercek kurtce de farsca kelimelerde kullaniliyor benim bildigim kadariyla yani anlayacagin bunun turkceyle bir alakasi yok saygilar Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-03-08 14:31 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| adı olsa olsa nevruz olur nevroz olacağını sanmam __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Ben soyleyeyim kisaca... Yegane amac Kurtlerin ulus bilincini baltalamak. Yoksa bunca yil devlet tarafindan taninmayan bir kutlamanin, son senelerde davullu zurnali sahiplenilmesi baska turlu anlasilamaz. Elbette bu baltalama girisimi bir sonuc vermeyecek, bunu dusunen dahilerin onune baskaca sorunlar cikaracaktir... __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! |
|
| |
| #5 | |
Yazar Adayı
| Her zamanKi iki yüzlülük.Kardeşim senin milli bayramınsa neden bunca yıl yasakladın bu bayramı?.Biz demiyoruz sadece Kürtlere ait bir bayramdır diye. Ama sen çıkıp hem bayramı yasaklarsan sonrada milli bayramdır dersen kim inanır buna?.Bütün ortadoğu halklarının bayramıdır Newroz kutlamak isteyen bütün insanlığın Bayramıdır. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Efendim nevruz hiç bir zaman tamamen yasaklanmadı.Hep olaylı geçen yerlerde yasaklandı.Ayrıca sayın ABCDE kürtlerin ulus bilincini baltalamak nekadar saçma bir laf.Zaten kürtleri siz ayrı bir ulus olarak görüyorsanız söyleyecek bir şey kalmamış demektir.Bu konu böyle bir sonuca varmaz. Irakta kuruldu işte küristan.Çok istiyoralar gitsinler orda yaşasınlar.Ama öyle birşey olmaz çünkü bunlar tamamen güç isteyen insanların işi.Aşiret reislerinin ağaların işi.Yada kürt halkı zır cahil.Yada ikisi birdenmi?Türkiyede neden kürtler dışında hiçbir etnik toplulukla sorun yok.Bir onu düşünün. Sanki nevruz kürt bayramı olsa "off süper ulus ya şulara bak kıskanıyorum" gibi laflar mı işitilecek.Geçin bu kültür zırvalarını.Bizim kültür sahiplenme ile ilgili bir sorunumuz yok.Bizim tek sorunumuz ekonomi ve bunun nedenleri.ABD,AB,eğitimsiz halk,kötü yönetici... Njein Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-03-08 13:35 . |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2008
| Neden mi başka uluslarla sorun olmuyor.. Söyleyim arkadasım Kürt kültüründe erkekler için en onur kırıcı şey onun çıplak bir şekilde gözükmesidir ki öc almak amaçlı daha önceleri kendi aralarındada bu yapılmıştır. Peki yakın tarihte erkekleri soyup köy meydanında gezdirme eylemi hangi halka yapıldı biliyormusun söyleyim: Kürtlere yapıldı. Zaten halkının önünde bu hale düşen erkekler daha sonraları kendisini öldürmüştür yada oraları terketmiştir. Bunun yanında köy meydanında onurlarını kırmak için hangi halka bok yedirildiğini biliyormusun ve hangi halk f tiplerinde öldü ve hangi halk işkencelere dayanamayıp kendini yaktı sanırım cevaplar hep aynı kusura bakma arkadasım ben bir kürt değilim ama olsaydım pek de türkiye devletiyle iyi geçinmezdim... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
eger bilincinze guveniyorsanız sorun yok __________________
Kimse Anlamadı Bizi..Bilmediler Öykümüzü..Düşman Gibi Hain Gibi Kırdılar Gönlümüzü... | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Haklısınız,kabul etmiyorlar ve eski kültürün yenisiyle kaynaşmasının Rus-sosyalizm korkusuyla istemiyorlardı. Hatta Sayın Özal Asyalı Türkler'e ''Onlar bizden değil,İran'a daha yakın,onlar Şii .''demişti. Yani Şii olununca Türk olunamıyormuş.Kürt kökenli Zat-ı Muhterem Şii Talabani ve peşindeki Şii Kürtleri de unutmuştu zahir.Belki de anjiyo sonrası bazı kaçınılmaz değişimlere mi uğramıştı ne! İlginç! doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-03-08 14:44 . | |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2008
| Yaradılıştan günümüze nedense hep yok edilmek istenmiştir türkler ve türklük.Çinlilerle başlar ve devam eder.Kuvvetli,çalışkan, dürüst,güzelliği hep tercih eden,temizliği seven(islamiyeti de bu yüzden tercih etmişlerdir) bir kavimdir.Karşı özellikleri olan milletler menfaatleri için bizi yoketmek çabasındalar.Kaba kuvvetle yapamadıklarını siyaset,kışkırtma,birlikte yaşadığımız toplumlarla aramıza nifak sokarak gerçekleştirmek istiyorlar.Neyazıktırki bu amaca en uygun toplum olarak kürt vatandaşlarımızı kullanmaktadırlar.Bilincim Atatürk bilincidir.Halkımız busorunların üstesinen gelecek kadar güçlüdür.Biraz uğraşacağız o kadar... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|