"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| Bugün O Gün Bugün 6 mayıs yani Türkiye uğruna idam edilerek can vermiş üç gencin ölüm yıl dönümü.34 yıl önce öldürülen üç genç bugün el üstünde tutuluyor.İşte o üç genç: Deniz Gezmiş Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan.Bu üçü aslında bir sembol.Bu gençlerden niceleri öldürüldü 1972 senesinde.Bunu unutmayalım 6 MAYIS 1972 aslında bu tarih yeniden doğuşun habercisidir.Bizim gibi yetişen yeni nesil onların hikayeleri yazmış oldukları destanla büyüyecek. VAR OLSUN YOLDAŞLAR. "Bir gıdım göz yaşı dökersem Anam avradım olsun Seni sevdiğim güne" küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-05-06 01:57 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: :::İZMİR:::
| ![]() ![]() DENİZ GEZMİŞ ![]() YUSUF ASLAN |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Dileriz böyle şeyler bir daha olmaz bu ülkede,kimsenin yaşamını almak kimsenin hakkı değildir __________________
Hak geldi batıl zail oldu..... |
| #4 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| onlar köpek gibi öldürülmemiştir zira köpekler başları dik, alınları ak slogan atarak ipe gidemezler ve kendi taburelerini kendileri tekmeleyemezler..acıyorsam sana anam avradım olsun( can baba ) son sözler aşağıdadır , deniz'in anısına, onun en sevdiği şiir... nazımdan... BİR GENÇ ADAMA... HAKÎM HERAKLİT'E... YILDIZLARA VE AŞKA DAİRDİR... I Şehir uzakta. Genç adam ayakta. Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden. Genç adam piposunu çıkarıyor cebinden aranıyor kibriti. Bakıyor akar suya düşünüyor Heraklit'i, düşünüyor büyük hakîm Heraklit'i genç adam... Kim bilir belki böyle bir akşam, böyle bir akşam, Heraklit alnını yeşil gözlü zeytinliklerde akan suya eğdi ve dedi: «— Her şey değişip akmada, bu hâl beni hayran bırakmada..» Heraklit, Heraklit; ne akıştır bu!. ne akıştır ki bu, dalgalarında dağlıdır alnı en mukaddes putun kızgın demir damgasıyla sukutun. Gebedir her sukut bir yükselişe. Ne mümkün karşı koymak bu köpürmüş gelişe.. Heraklit, Heraklit!. akar suya kabil mi vurmak kilit? Şehir uzakta. Genç adam ayakta. Akıyor şehirden geçen nehir genç adamın ayakları dibinden. Genç adam kibritini çıkarıyor cebinden yakıyor piposunu. II Dikine mustatil bir apartımanın en üst katında dört köşe bir oda. Perdesiz pencereler. Pencerelerin dışında yıldızlı geceler. Genç adam alnını dayamış cama. Ben, romanın muharriri diyorum ki genç adama: — Delikanlım!. İyi bak yıldızlara, onları belki bir daha göremezsin. Belki bir daha yıldızların ışığında kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin.. Delikanlım!. Senin kafanın içi yıldızlı karanlıklar kadar güzel, korkunç, kudretli ve iyidir. Yıldızlar ve senin kafan kâinatın en mükemmel şeyidir. Delikanlım!. Sen ki, ya bir köşe başında kan sızarak kaşından gebereceksin, ya da bir darağacında can vereceksin. İyi bak yıldızlara onları göremezsin belki bir daha... Delikanlım!. Belki beni anladın, belki anlamadın. Kesiyorum sözümü. İşte kapı açıldı geldi beklenen kadın.. «— BEKLETTİM Mİ?» «— ÇOK... Ama zarar yok..» Kadın yakaladı genç adamı elinden. Genç adam yakaladı kadını belinden. Bir yumrukta kırdı camı. Oturdular pencerenin içine. Sarktı ayakları gecenin içine... Işıklı bir deniz dibi gibi başlarında, sağda, solda gece yanıyor. Ayakları karanlık boşluklara sallanıyor.. Sallanıyor ayakları sallanıyor ayakları... ........... DUDAKLARI ...... Sevmek mükemmel iş delikanlım. Sev bakalım... Mademki kafanda ışıklı bir gece var, benden izin sana, seeeeev sevebildiğin kadar... Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-05-06 02:19 . |
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Savunmalarının son bölümü, " 1- Amerikan emperyalizmi gayri millidir. 2- Ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir. 3- Emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silahlı mücadele ise anayasayı ihlal değildir. 4- Gayri milli olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü anayasaya aykırıdır. Buna göre iki şey var: 1- Eğer belli bir hata sonucu, iddianame ve mütalayı hazırladınızsa, dikkatli olunuz; idamını istediğiniz kişiler kasaplık koyun değildir ve siz savcısınız... 2- Yok eğer yaptığınızın bilincindeyseniz; yolunuz açık olsun" Ve idam edilmeden önce son sözleri idi, Deniz; "YAŞASIN TÜRKİYE HALKININ BAĞIMSIZLIĞI, YAŞASIN MARKSİZM-LENİNİZMİN YÜCE İDEOLOJİSİ, YAŞASIN TÜRK VE KÜRT HALKLARININ BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ, KAHROLSUN EMPERYALİZM!-" Yusuf'un sesi korkutmuştu imzalayan elleri, " -BEN HALKIMIN BAĞIMSIZLIĞI VE MUTLULUĞU İÇİN ŞEREFİMLE BİR DEFA ÖLÜYORUM. SİZLER, BİZİ ASANLAR ŞEREFSİZLİĞİNİZLE HER GÜN ÖLECEKSİNİZ. BİZ HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ. SİZLER AMERİKA'NIN HİZMETİNDESİNİZ.. YAŞASIN DEVRİMCİLER KAHROLSUN FAŞİZM..!-" En son da Hüseyin yoldaş, " -BEN ŞAHSİ HİÇBİR ÇIKAR GÖZETMEDEN, HALKIMIN MUTLULUĞU VE BAĞIMSIZLIĞI İÇİN SAVAŞTIM. BU BAYRAĞI BU ANA KADAR, ŞEREFLE TAŞIDIM. BUNDAN SONRA BU BAYRAĞI TÜRKİYE HALKINA EMANET EDİYORUM. YAŞASIN İŞÇİLER, KÖYLÜLER VE YAŞASIN DEVRİMCİLER, KAHROLSUN FAŞİZM...!-" Ve üç halk kahramanı, üç hayatını özgürlüğe ve eşitliğe adamış yürek, üç kendini halkına adamış hayat asıldılar. Yoldaşlarımız, Deniz, Hüseyin, Yusuf abilerimiz, her zaman zulme karşı isyanın anadolu topraklarındaki simgesi olacaklardır. Adlarına yakılan halk türküleri yakılmaya devam edecektir. Çünkü kahramanlar ölmez, halk yenilmez! __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: May 2006
| şimdi ben düşünüyordum bunları yapıştırmayı teşekkürler artena.......... kuduz köpekler, o gece güvercin uçuşundan bile korkmuştu...bu sözler iliklerimize işlemiştir.. Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-05-06 02:10 . |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: ANKARA
| şarkışla anonim yüreğimizin derinliklerine kök salmış bir çınardır kavgamız ummana ulaşmak için coşkunca yatağına sığmadan akan ırmaktır sevdamız deniz’in, yusuf’un, hüseyin’in bileklerine kelepçe düşmüş mahir’in o dağ yüreğine tarifi imkansız sızılar bağrına saplanan hançerdir boyunlarımıza yağlanan urgan ölüme sayılan günler özgürlüğü sayılsın diye düştü yola mahir, bastı tetiğe ...................................... şarkışla’ya düşürmesin allah sevdiği kulunu gemerek’te çevimişler deniz gezmiş’in yolunu gece elmalı’da kalmış hamamcı ali’yi sormuş uzatmalı biri yusuf’u gaflette vurmuş n’olayıdım n’olayıdım okur yazar olayıdım deniz (yusuf) mahkemeye düşmüş avukatı ben olaydım (Değişiklik yönetim tarafından yapılmıştır. ) __________________
[i][b][size=24][color=red]HAYATTAKİ EN GÜZEL EYLEM; DÜŞÜNMEKTİR...[/color][/size][/b][/i] melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-05-06 10:56 . |
| #8 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Değişen hiçbir şey yok. Pembeleşti ambalajın çehresi. Düzen aynı temellere dayanıyor. Sistem aynı amaca hizmet ediyor. Değişen hiçbir şey yok. Ezeli canavarın girdiği kılıklara aldanmıyorum. Onu bilirim. Tanırım onu. Her can dostumu idam sehpasına sürükleyip, İpleri yağlarken gizleyemedikleri yüz ifadelerinden. Sinsice. Bizim içimiz kan ağlıyor! Sizin? Korkaklar. bc |
| #9 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Allah günahlarını affetsin ülke yoluna kendini feda eden tüm gençlerin ruhları şad olsun... |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın İlginç ! Alıntı:
Bütün insanlığı kucakladığını;sevgi,barış ve dostluk çağrıları yapan solcuların,nasıl bir ikilem içinde olduklarını gözler önüne seriyorsunuz.Bu da sizlerin görüşlerinin samimiyeti olsa gerek.O nedenle yönetime şikayet hakkımı kullanmıyorum." İt " tabiriyle hitap ettiklerinizin size nasıl bir söylemle hitap edeceklerini de sizler düşünün . | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|