| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Okumak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Okumak. Herkes bildiğini okuyor. İmam da okuyor. Hem de neler okuyor neler. Okur da üfler de mübarek. "Evladım sen neler yaparsın?" "Okuyorum." "Ne okuyorsun?" "Okula gidiyorum, orada okuyorum." Çocuklarımız okul kitaplarından başka bir kitabı ellerine almıyorlar. Ana – Baba kitap okumayıp, yalnızca bildiğini okursa, çocuk da ileride meclis kürsüsünden bildiğini okuyacak. "Siz ne okuyorsunuz efendim?" "Ben efendim, okumayı çok severim ve çok okurum. Psikoloji ve Ruhlar ve Rüya Tabirlerini pek severim. Ahireti anlatan kitaplara bayılırım." "Anlıyorum. Size bol ve aydın okumalar diliyorum…" "Durun gitmeyin. Harun Yahya’yı hiç okudunuz mu? Her şey orada yazılı!" "Oku da adam ol! Benim gibi milletin ağız kokusunu çekme, evladım." "Bizim çocuk mühendis, avukat, doktor olacak. Okuyacak ve adam/kadın olacak." Osmanlı, fiilen ve alın teri dökerek çalışanı hor görürdü. "Onlar okumamış ve amele kalmışlar", derdi. Osmanlı elinde hırdavat ile bir makineyi tasarlayan, bir cihazı icat edene, 'çocukluk günlerini aşamamış' insan gözüyle bakardı. Bıyık altından gülümserdi. Batı, Osmanlı gibi okumayıp, tornavidaları ve çekiçleri ile Dünya'ya meydan okudular. Osmanlı'nın torunlarıyız. Şimdiyse biz onların okuduklarını okuyoruz (çalışıyoruz). Öğretmenler, fakültelerde neler okuyorlar? Dersliklerinde neler okutuyorlar? İlahiyat Fakülteleri "Universalis" çatısı altında, ilahi sistemi ve ilahi döngüyü tabii ki bilimsel metotlar ile okurlar. Devlet bu okumuş adamlara mezun oldukları gün iş vermektedir. Orta Asya Türkçesinde "At" kelimesi için yirmi kadar sözcük var. Günümüzde birbirine zıt yirmi kadar kavramı biz bir tek "okumak" sözcüğü ile ifade edebiliyoruz. Herkes bildiğini okuyor. Biraz da ben bildiğimi okuyum istedim. Sevgiler BC |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|