Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

1 Mayıs ortak örgütlenmeli!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski25-03-08, 10:41  #1
YOL
Genel Moderatör

YOL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007
1 Mayıs ortak örgütlenmeli!

Alıntı:
2007 1 Mayıs’ın tüm engellemelere rağmen Taksim’de kutlanmasının politik-moral gücünü de arkasına alan Devrimci 1 Mayıs Platformu, son üç yılın ardından bugün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla 2008 1 Mayıs’ının birleşik, kitlesel ve devrimci bir temelde Taksim’de kutlanması gerektiğini belirtti. Platform, en kısa zamanda 1 Mayıs’ı örgütleyecek ortak bir komitenin kurulması çağrısında bulundu.

1 Mayıs’ı ortak örgütleme komitesi kurulsun!

Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi Lokali’nde gerçekleştirilen basın toplantısında platform adına basın açıklamasını okuyan Eyüp Baş, “2007 1 Mayıs’ında Taksim alanına çıkanlar, 2008 1 Mayıs’ında da Taksim’de olacaklardır” dedi. Platformun açıklamasında 1 Mayıs 77 katliamının 30. yılında Taksim’de 1 Mayıs yasağına fiili olarak son verildiğini söyleyen Baş, SSGSS Yasa Tasarısı'na karşı yükseltilen mücadelenin devam ettirilerek 1 Mayıs’a taşınması gerektiğinin altını çizdi.
Haberin Devamı ve Kaynak: http://www.kizilbayrak.net/sinif-har...-ortak-oe.html
YOL is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-03-08, 10:51  #2
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Örgütlenin bakayım. Siz hala kendizini örgütlemekle uğraşın. Tipik nostalji yaşayın. Meydanlara çıktığınızda, aranıza giren bebek katili yandaşlarının provakasyonu ile karşılaşacak, Devletin ve vatandaşların mallarına zarar vereceksiniz.

O yetmiyormuş gibi, her üniformalıyı faşist algılayıp, taşlayacaksınız. Sokaktaki asıl emekçi vatandaşımızı ürküteceksiniz. Huzursuz edeceksiniz. Hadi bakalım. Yıllardır yürüdünüz neyi başardınız. Koskaca bir hiç... Bakınız sağcı, yobazcı, türk-islamcılara kaç kere devlet yönettiler. Onlarda, sizlerde ülkeyi kaosa götürmekten başka hiç birşey yapmadınız..
Eski25-03-08, 12:29  #3
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Abat şöyle demiş:

Mesajı Göster
Örgütlenin bakayım. Siz hala kendizini örgütlemekle uğraşın. Tipik nostalji yaşayın. Meydanlara çıktığınızda, aranıza giren bebek katili yandaşlarının provakasyonu ile karşılaşacak, Devletin ve vatandaşların mallarına zarar vereceksiniz.

O yetmiyormuş gibi, her üniformalıyı faşist algılayıp, taşlayacaksınız. Sokaktaki asıl emekçi vatandaşımızı ürküteceksiniz. Huzursuz edeceksiniz. Hadi bakalım. Yıllardır yürüdünüz neyi başardınız. Koskaca bir hiç... Bakınız sağcı, yobazcı, türk-islamcılara kaç kere devlet yönettiler. Onlarda, sizlerde ülkeyi kaosa götürmekten başka hiç birşey yapmadınız..
Hışımla konuya girdim ve bu yazıyla üzüldüm.. Eklicek birşey bulamıyorum lanet olsun.
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-03-08, 12:33  #4
trapezus

trapezus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın Turksad şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hışımla konuya girdim ve bu yazıyla üzüldüm.. Eklicek birşey bulamıyorum lanet olsun.

ekleyecek birşey bulamazsınız, çünkü hazımsızlık yaşıyorsunuz.

Bence de 1 Mayıs Ortak örgütlenmeli.

çeşitli örgütlerin, yapıların ve fraksiyonların bayrakları ile değil, işçi emekçi sınıfının bayrağı ile, meydanlarda olunmalı.
Ülkenin entrikalar ve çakallıklarla yönetildiği, halkın ya İslamcıların ya da ordunun arkasında yedeklenmeye zorlandığı bir ortamda, emekçilerin birleştiği 3. sınıfın safları artık çizilmeli.
Eski25-03-08, 12:36  #5
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın trapezus şöyle demiş:

Mesajı Göster
ekleyecek birşey bulamazsınız, çünkü hazımsızlık yaşıyorsunuz.

Bence de 1 Mayıs Ortak örgütlenmeli.

çeşitli örgütlerin, yapıların ve fraksiyonların bayrakları ile değil, işçi emekçi sınıfının bayrağı ile, meydanlarda olunmalı.
Ülkenin entrikalar ve çakallıklarla yönetildiği, halkın ya İslamcıların ya da ordunun arkasında yedeklenmeye zorlandığı bir ortamda, emekçilerin birleştiği 3. sınıfın safları artık çizilmeli.
Lütfen, "daha çok hasar" odaklı örgütlenme isteğinizi doğanız gereği anlayabiliyorum ama kendinizi 3. sınıf insan olarak görmeyin.
Eski25-03-08, 12:37  #6
trapezus

trapezus'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Lütfen, "daha çok hasar" odaklı örgütlenme isteğinizi doğanız gereği anlayabiliyorum ama kendinizi 3. sınıf insan olarak görmeyin.

bu yazıdan kendimizi 3. sınıf olarak gördüğümüzü çıkardınız ya, beni hiç şaşırtmadınız..
Eski25-03-08, 12:41  #7
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
bu yazıdan kendimizi 3. sınıf olarak gördüğümüzü çıkardınız ya, beni hiç şaşırtmadınız..
Önümüz 1 Mayıs'da beni şaşırtarak ödeşebiliriz. Mesela otobüs yakmayın. Mesela banka camlarını kırmayın. Otobüs duraklarını yıkmayın. Kaldırımların sadece üstüne basın, kaldırıp sağa sola atmanın anlamı yok.
Toplanın, yürüyün, bağırın.. MEDENİ bir şekilde. İşte buna şaşırırım.
Eski25-03-08, 12:43  #8
trapezus

trapezus'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Önümüz 1 Mayıs'da beni şaşırtarak ödeşebiliriz. Mesela otobüs yakmayın. Mesela banka camlarını kırmayın. Otobüs duraklarını yıkmayın. Kaldırımların sadece üstüne basın, kaldırıp sağa sola atmanın anlamı yok.
Toplanın, yürüyün, bağırın.. MEDENİ bir şekilde. İşte buna şaşırırım.

madem öyle, o çok sevdiğiniz üniformalılar kitlelere saldırmasın. üzerlerine panzer sürmesin, gaz bombalarını (göstericilerin olmadığı mekanlara da ) atmasınlar. Onlar bizi şaşırtsın, biz de sizi.
Eski25-03-08, 12:47  #9
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
madem öyle, o çok sevdiğiniz üniformalılar kitlelere saldırmasın. üzerlerine panzer sürmesin, gaz bombalarını (göstericilerin olmadığı mekanlara da ) atmasınlar. Onlar bizi şaşırtsın, biz de sizi.
Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminati iken mi ? Önümüz 1 Mayıs iyi bir başlangıç olabilir. Medeniyet halkası içinde olduğunuzu gösterebilirseniz bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Eski25-03-08, 12:52  #10
trapezus

trapezus'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminati iken mi ? Önümüz 1 Mayıs iyi bir başlangıç olabilir. Medeniyet halkası içinde olduğunuzu gösterebilirseniz bir sorun olacağını zannetmiyorum.

siz hiç polisin tacizleri olmadan vukuat çıkan bir 1 Mayıs gördünüz mü?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı