"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Asıl Tehlikenin farkındamısınız?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Geçen hafta İstanbulda 5.Dünya Su Forumu gerçekleştirildi...Forumda,küresel ısınmanın sebeb olacagı su sorunları insanı hayretlere düşürecek boyutta. http://www.worldwaterforum5.org/index.php?id=1870&L=5 http://www.worldwatercouncil.org/fil...ry_turkish.pdf Görüldügü üzere artık küresel ısınmaya karşı önlem konuşulmuyor,bunlara nasıl uyum saglanacagı konuşuluyor.Küresel boyutta göçlerden,su savaşlarından bahsediyoruz.Artık gelişmiş ülkeler dünyaya geziler düzenleyerek "suyunuzu bizimle paylaşırmısınız" gibisinden ikna görüşmelerine başladılar... Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz demek isterdim ama kim ne düşürse düşünsün,gelecegimiz,dünyanın gelecegi artık karanlık... saygılarımla AranEL Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-03-08 20:38 . |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın aranel; Çok güzel bir konuya dikkat çekmişsiniz. Ama her zamanki gibi bu çok önemli konu gereken önemi görmemiş. Halbuki dikkat çektiğiniz konu çok çok önemli bir konu. Geleceğimiz açısından hayati bir mesele. Konu Aysun Kayacı vs. olsaydı veya herhangi bir takımımızla ilgili olsaydı sanırım daha çok ilgili çekerdi. İnşaallah bu tür önemli konulara hepbirlikte eğiliriz ve geleceğimizi karartmayız. Saygılar ve emekleriniz için teşekkürler. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #4 | |
| Sayın redyellow, siz bu su konusunda ne düşünüyorsunuz acaba. Yani doğayı kirletenler kim, neden su kaynakalrımızı tükeniyor ve bunu durdurmanın yolları ne acaba sizce. dostça ![]() __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
| #5 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Bunun dışında, başka su arıtım yöntemleri de var ve geliştirilebilir. Önemli olan bu bilimsel çalışmaları kim yapacak? Kapitalizmin işi gücü para ve rantabilite. Yatırılan paranın en kısa vadede kendisini geri ödemesi ve yeni para getirmesi. Kapitalist ekonominin temel ilkesi bu. Bu temel felsefede olan bir sistem mi bu yatırımları yapacak? Yoksa uzun vadede bunun da "karlı iş" olacağına kuşku yok. Öte yandan yukarıdaki forumlara bakıyorsunuz, düzenleyenler hakim sınıflar, hakim siyasi güçler. Bu sorunu yaratan onlar zaten. Sorunu onlar mı çözecek? | ||
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Doğayı kirletenler deyince tabi ilk önce aynaya bakmamız gerektiğini düşünüyorum. hep birlikte el ele doğayı kirletiyoruz, suyu tüketiyoruz. Fabrikalar, İşyerleri, Evler, Şahıslar... Hep birlikte bu işi yapıyoruz. Mesela bir banyo yapıyoruz, su şakır şakır üstümüzden akıyor, belki bir kova ile yapacağımız banyoyu en az 5 kova su harcayarak yapıyoruz. Belki bunlar ufak şeyler ama milyonlarca insanın böyle ufak bir şey yaptığını düşünürsek bunu topladıımızda dehşet bir su israfı ortaya çıkıyor. Araba yıkıyoruz elimiizde hortum dök ha dök... Halbuki bir kova alsak bir fırça ile arabayı baştan aşağı yıkarız. Kirletme konusunda da aynı elimize ne geçerse atıyoruz, yola, sokağa her yere. Fabrikalar, iş merkezleri, sanayiler zaten başlı başına bir felaket. Ama unutmayalım ki fabrikaların, iş merkezlerinin sahiyeri de yine bir insan. Sonuçta biz insanlar olarak el ele dünyayı, çevreyi kirletiyor, suyu tüketiyor sonra ağlıyoruz. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... | |
|
| #7 | |
| Sayın yorum2006, dediklerinize katılıyorum, ama bakın olaya siz enerji olarak bakarken ben size su olarak deva edeyim. Şöyle ki artık bahsettiğiniz o deniz sularının arıtılması meselesi başka bir kapitalist alan yaratacak suculuk gibi. Belki bu su söktörü metropollerde söz konusu iken anadolunun bir çok kentinde sular hal çeşmeden temin edilebilirken bu iş tamamen ticarate dönecek. Nasıl derseniz bence maaşımızın üçte birini suya vereceğimiz dönemler yakındır. Bu sebepten dolayı önümüze kapitalizme karşı bir savaşım alanı çıkıyor ki, çevrecilik. Ama burda sakın çiçek böcek severlikten bahsettiğimi düşünmeyin. Ben bildiğiniz kavgacı, doğayı korumak adına uzlaşmalardan uzak bir çevreci profilinden bahsediyorum. Yani kapitalizme karşı insanlık saaşını yükseltmeliyiz çevre alanında da. dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
| #8 | |
| [quote=redyellow;388294] Fabrikalar, iş merkezleri, sanayiler zaten başlı başına bir felaket. Ama unutmayalım ki fabrikaların, iş merkezlerinin sahiyeri de yine bir insan. quote] Sayın redyellow bakın bahsetmek istediğim şu ki yazmş olduğunuz mesajın tamammında bu işin asıl sorumluların sadece iki cümle söylüyorsunuz ama masumane cümleler bunlarda. Bakın bugün insanlar eğer metan üretemiyorlarsa bünyelerinde atmosferin delinmesinden ben değil fabrika sahibi sorumludur. Eğer benim atığım fabrikanınkinden fazla değilse bundan ben sorumlu değilim yine. Ha benim atığımı belediy arıtmadan doğaya salıyorsa bundan ben sorumluyum çünkü benden aldığı su , ağaçlandırm, arıtma harçları ile arıtma, geri dönüşüm tesisleri kurmuyors bunda sorumlu benim çünkü müdahale etmemek kabul edip onaylamaktır. dostça __________________
|
| #9 | |
| sevgili mağripli; Fabrika sahipleri de bir insan... ve bende yazımda özellikle İNSAN faktörüne dikkat çektim. Sakın yanlış anlamayın fabrikatörleri savunuyor durumuna düşmeyim. İNSAnlar olarak hep birlikte bu işi yapıyoruz diyorum. Elbette benim buradaki payım yüzde 1 bile değildir şahıs olarak veya sizin. Ama sonuçta siz yüzde 1, ben yüzde 1, fabrikatör yüzde 40 vs.vs. hep birlikte kirletiyoruz. Fabrikatör kirletiyor o fabrikaya ceza vermeyin belediyeyi biz seçiyoruz, siyasetçiyi biz seçiyoruz. Hatta o fabrikatörü zengin eden fabirkatör eden yine biziz. Yani İNSANlar. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. sevgiyle. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #10 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
Ben ilke olarak çevreciliğe, çevreci çalışmalara karşı değilim. Uluslararası çevre kuruluşlarının yayınlarını, eylemlerini de izliyorum. Önemli bilimsel çalışmalar yapıyorlar, buna ek olarak eylemleriyle insanları uyarıyorlar. Ancak sorunun çözümü için siyasi erk gerekli. Bilimsel bulguların yaşama geçirilmesi için gerekli siyasi tavır yani. Tabii bu tavra ek olarak finansman sorunu var. Bazı projeler çok büyük bütçe gerektiriyor. Bu ancak kamu fonlarından sağlanabilir. Bu fonları kapitalizmin devleti mi sağlayacak? | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|