"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sınıf atlamak istiyor musunuz ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
| Anket Sonuçlarını Göster: Sınıf atlamak ister misiniz ? | |||
| Sınıf atlamak isterim... | 2 | 10.53% | |
| Sınıf atlamak istemem, ait olduğum sınıftan memnunum... | 3 | 15.79% | |
| Ben sınıfsız bir toplum istiyorum... | 14 | 73.68% | |
| Oy Verenler: 19. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Türkiye'de yükselen sınıf Burjuvazi'dir arkadaşlar, son 57 yıldır bu gerçeği siyasi arenadan tutunda sosyal hayatta da ekonomide de açıkca gözlemliyoruz değil mi ? Bu nedenle bütün toplumda bir sınıf atlama telaşı sürüp gitmekte... Piyasa şartları da buna elverişli tabi ki... En basitinden somut bir örnek vermek gerekirse, 60'lı yıllarda Almanya'ya işçi giden gurbetçilerimizin sermaye birikimini mal mülk yapmanın yanı sıra direk olarak ticarete kattığını ve geri döndüklerinde işçilikten işverenliğe terfi ettiklerini görmüşüzdür !!! Kimse de bu süreçte işçiliğiyle onurlanmaz, sadece asıl amaç için bir araçtır bu yapılan gurbetçilik !!! Gene başka bir örnek ise caddelerimizdeki, sokaklarımızdaki aşırı esnaflık, dükkanlaşma, işyeri mevcudiyeti !!! O kadar çoklar ki, herkes bir köşede kurmuş işini ve iyi kötü götürüyor... Tabi ki bu, köyden kente göç esnasında bu kitleyi fabrikalarda yoğurtacak, eritecek ve işçileştirecek bir sanayi düzeni olmamasından, ticaretin daha gelişmiş olmasından da kaynaklanıyor... Gelelim mevzuya / soruya: Siz, işçi iseniz işçi mi kalmak istersiniz ? Yoksa içinizde yanıp duran bir sınıf atlama ateşi / talebi var mı ? Not: Bazı arkadaşlarımızın, "Sınıfsız toplum" fikrini savunduğunu, "ne işçiyiz, ne patronuz, biz eşit bir düzen istiyoruz" söylemini daha şimdiden duyar gibiyim ![]() Bu nedenle ankete de ekliyorum ![]() __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sınıfları kaldırıp sınıfsız bir toplum yaratma gibi bir derdimiz var bizim,onun için sınıfsız ve sınırsız bir dünya kurmak tek hedefimizdir. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| toplumları, bireyleri ve belli bir düşünceye sahip insanları kadın,erkek, çocuk,genç,yaşlı,zengin ,işçi,patron ,fakir ayrımana girmek yanlış bireyi sadece birey olarak düşünmek gerekir...... __________________
sevginin en güzeli paylaşılan emektir... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bence Şu Düzende Mutlaka İşveren ve İşçiler Olacaktır.Şu anda Bakıldığında Daha İyi bir İşçi sınıfı daha cok haklara donatılmış bir işçi sınıfı yaratmak daha mantıklı bir söylem olacağı kanaatındayım.Ben olsam sınıf atlamayı tercih ederdim.Her insan bunu tercih eder çünkü tüm dünyada işçiler sömrülüyor(Ya da Kendini Sömürüttürüyor).Bunu engellemek gene işçi sınıfının her anlam gelişmesi ve kendini temsil edecek kişilerle işbirliği içinde olması diye düşünüyorum ama bu kişiler macareperest insanlar değil tabii ki ![]() |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| sınıfsız ve sınırsız bir dünya imkansız olmakla beraber, insan mevcut sınır ve sınıfında en iyi olmayı istemeli.Sınıfında başarılı bir öğrenci , sınıfında başarılı bir tekstilci vs. Bunu isterken ve yapmaya çalışırkende, sınıfdaşlarını bir basamak olarak düşünmemeli ,ezmemelidir. Kısaca niyet; devlete, millete ve insanlığa faydalı olmak. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Sınıfsız, sınırsız toplum istiyorum. Ama fazla bir eylemde bulunmuyorum.Sınırsız,sınıfsız toplum olma sürecini, çok zengin biri olarak geçirmek istiyorum. Çok zengin olmak istiyorum. Nasıl ? Bilmiyorum. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Sayın aristo, yine ilginç soruyu sormuşsunuz ama sanırım rağbet yok insnlar içlerindeki zangil olma hırslarını dillendirmiyor artık. Ve buda gösteriyor ki insanlar artık ayakları yere basan hayaller kuruyor demektir. Ama bilmeni isterim ki atlayacağımız, sınıf top yekün olarak insanlığın sınıfsızlaşması olacaktır. dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
| #8 | |
| sınıf atlamak bizim isteğimizle olacak bir işmi öyleyse hepimiz sınıf atlayalım sınıfsız bir toplum oluruz kim istemezki zengin ve mereffeh bir toplum saygılarımla |
|
| #9 | |||
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Alıntı:
Alıntı:
Evet sınıf atlamak elimizdedir fakat Türkiye gibi Kapitalizmin gelişmekte olduğu toplumlarda elimizdedir. Almanya'da değildir mesela... ![]() __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. | ||
|
| #10 | |
| sınıfsız bir dünya! yapmayın lütfen bu fazla ütopik bir hayal değil mi? biri bu sınıfsızlığın nasıl olacağını söylese çok makbule geçecek.. biraz düşünelim; zengin ve müreffeh bir toplum olmak (süper bir düşünce keşke olsak) iyi de nasıl? zenginlik için üretim gerekmiyor mu? tarımda, teknolojide, sosyal alanlarda, helede yeraltı kaynaklarında.... durumu iyi olan hangi insan yerin bilmem kaç metre derinliğindeki kömür madenlerinde çalışır? (örnekleri daha da çoğaltmak mümkün) olaya daha gerçekçi bakılması gerektiğini düşünüyorum. sınıfları kaldıralım demek boş bir sözden öteye gitmez. bunun yerine sınıflar arası farklar iyileştirilse, yani bir insanın işi, konumu,cinsiyeti ne olursa olsun toplumu oluşturan bir birey olarak eşit haklar tanınsa, daha da önemlisi emeğinin tam karşılığını alabilse zaten bir çok sorun çözülmez mi? baktığımızda tarladaki işçi, atölyedeki işçi ya da kamuda daha iyi şartlarda çalışan işçinin ortak sorunu emeğinin tam karşılığını almamak değil mi? hem herşeyin bir çıraklık devresi yok mu? ilk basamağa basmadan tepeye nasıl gelinir? (babadan dededen zenginlerin bile işi öğrenme safhaları vardır) ilkokula gitmeden liseye yazılabiliyormuyuz? öncelik olarak sosyal adalet diyorum. bu sağlandığı taktirde zaten var olan sınıflar arası geçişler daha sağlıklı olur. kişide haksızlık duygusu yerine de çalışıp daha iyiye ulaşabileceğine dair umut gelişir. bir yerde şöyle bir söz okumuştum; "sen kral ben kral peki koyunları kim güdecek?" "iki yanlış bir doğru etmez" |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|