"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İnsan Annesini Nasıl ÖLDÜRÜR?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski26-03-08, 10:17  #1
sestod

sestod'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Ankara
İnsan Annesini Nasıl ÖLDÜRÜR?

geçtiğimiz günlerde Ankara üniversitesi Tıp fakültesinde bir profesör kızı tarafında öldürüldü... böyle bir şey nasıl olabilir?... insanın içinden inanmak gelmiyor...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/85...d=229&sz=68197
Gülün dikenini sen bana gönder....

sestod Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-03-08 10:22 .Sebep: link
sestod is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 10:24  #2
serzeniş
Kültür-Sanat & Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: İstanbul

Bende dün haberi okudum çok kötü bir durum (hatta vahşet)...kızın psikolojik sorunları olduğu çok belli tabi bu annesini öldürmesi için geçerli bir neden olamaz kesinlikle ama annesininde hataları vardır bence..? Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın...

paii paii (:
serzeniş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 10:45  #3
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Haberlerde izledim. Kızın annesi, kızını doğurmak için ölüm tehlikesi atlatmış. Ölümü göze alarak doğurmuş kızını. Anne yetişmiş ve saygın bir insan. Kız cahil biri değil . Hukuk fakültesi öğrencisi.

Bu haberle irkilirken, Konya'dan bir başka dehşet haberi geldi. Yine bir kız annesini öldürüp, cesedini parçalara ayırmış. Sonumuz hayrola.

Karşımızda 2 örnek var. 1. örnek eğitim düzeyi yüksek , keza 2. örneğe göre ekonomik olanaklarıda yüksek bir aile.

2. örnek aile ise, gerek eğitim düzeyi gerekse ekonomik olanakları 1. aileye göre düşük.

Karşımıza koskacaman, insan olmanın güzellikleri ve kötülükleri ortaya çıkıyor. Her ne olursanız olsun, an gelir ruh durumunuz bozulabilir. Özünüzü kaybedebilir, Olmayacak birşeyler yapabilirsiniz. Bir çok insan annesi için belki de hayatından bile vazgeçebilecekken, böylesine yüksek oranda bir gerçek varken, hayatla ilgili donanımı ne olursa olsun, bu değerler, sevgiler, saygılar birden yokolabiliyor.

Kentleşme insanlığın yaşamını kolaylaştırdığı gibi, git gide yalnızlığa da itebiliyor. İnsanı erdemli kılan değerler anlamını ve gücünü yitirebiliyor. Kent hayatında yalnızlaşan insanlar, sorunların çözümünde güvenli adımlar atamayabiliyor. Sevgisizlik, ilgisizlik darboğazına düzeşn sorunlu kişiler, özellikle çekirdek aile yapısında psikolojik durumları daha da berbatlaşıyor. Anlık patlamalar sonucunda, ne yazık ki böylesine facialar yaşayabiliyoruz.

İnsanın kendini Tanrı yerine koyması, onu güçlü kılmıyor ne yazık ki.. Tanrının bir tecellisi olduğunu anlaması lazım. Sadece kendisinin veya tüm insanlığın değil, tüm kainatın bir tecellesi olduğunu kavraması, sorunları anlamakta ve çözmekte Tanrı'nın tecellsininden gelen gücü kullanması, ve herşeye saygı ve sevgi içinde yaklaşması düsturu ile hayatını idame ettirmesi gerekiyor.

Belki konuyu derinleştirmiş olabilirim. Kentsel yaşamdan, mistik boyuta. Ama neticede yaşadığımız hayatın bir gerçeğidir bunlar.

Kadını bence en yüce kılan değer, anne olmasıdır. Bana göre bir insanın kutsallarından biridir. Bu kutsala el kalkabilir mi ?
Eski26-03-08, 11:07  #4
filozof454

Ülke / Şehir: Samsun

Bu gibi olaylar genellikle parçalanmış ailelerde oluyor.Böyle ailelerde başı bozukluklar ilgisizlikler insanları yanlızlığa iterek pisikoloji sorunları tetikliyor.
Bunun sorumlusu yine ebeveynlerdir.bir ailede sevgi ön plana çıkmazsa sorunlar yaşanır.Gençlere hataları dahi olsa sevgiile yaklaşmak gerekir gençlerin yanlışlarını her zaman yüzlerine vurmak gibi hatalar işlememeli bence..
filozof454 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 11:36  #5
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Bir tane daha örnek çıktı malesef, bir kız annesini öldürüp daha doğrusu dilim dilim doğrayıp çekyatın içinde koymuş.
Eski26-03-08, 12:47  #6
Hanuman

Dün akşam haberlerinde izledim bu vahşeti ve tüylerim diken diken oldu,aklım şaştı..

Neden sorusunu sordum..Neden ve hangi şartlar bir insanı bu hale getirebilir_?

Cinnet geçirmiş olması ihtimali de kızın kurgusunda zayıflıyor zira ustalıkla düzenlenmiş;kız kendi boğazını da yaralamış daha sonra komşulara haber verme kurnazlığını gösterebilmiş!!
Hanuman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 16:15  #7
kajmeran

Zehir zemberek bir haber.

Ama; cinayet işlemenin,tecavüz etmenin, ya da bir suça eğilim taşımanın egitim ile ilgili olmadığını tekrar gördük.

Bu suçlardan ceza alanları eğitim ile topluma kazandırmaya çalışmanın boş olduğunu gördük.

Kimle gördünüz?

Tek başımaydım galiba
kajmeran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 16:50  #8
SiGma

SiGma'nın Avatarı

Ülke / Şehir: belki bilinen, aslında bilinmeyen.

gördüm bu haberi;
bu tip insanların ya psikolojik ağır sorunları vardır, ya da aile ne demektir, anne ne demektir, bilmeden, hissetmeden hissedemeden ya da hissettirilmeden büyümüşlerdir
SiGma is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 16:57  #9
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Kızın arkadaşı televizyondu şöyle diyordu:

- Annesi hamile iken doktor talimatıyla tam 7 ay neredeyse hiç kımıldamadan yatmış.

7 ay bu eziyeti çek... sonra olan şeylere bak.

Çok üzüldüm... gerçekten de çok üzücü bir olay.

Allah kimsenin başına vermesin.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 16:59  #10
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Bu haberden sonra annemin bana bakışları değişti gibi

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı