"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İnsan Annesini Nasıl ÖLDÜRÜR?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| geçtiğimiz günlerde Ankara üniversitesi Tıp fakültesinde bir profesör kızı tarafında öldürüldü... böyle bir şey nasıl olabilir?... insanın içinden inanmak gelmiyor... http://www.hurriyet.com.tr/gundem/85...d=229&sz=68197 __________________
Kanadı ellerim bak, yolların çok uzak Gelemem ben, sen selam gönder Bülbülün çilesini sen nereden bileceksin Gülün dikenini sen bana gönder.... sestod Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-03-08 10:22 .Sebep: link |
|
| #2 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bende dün haberi okudum çok kötü bir durum (hatta vahşet)...kızın psikolojik sorunları olduğu çok belli tabi bu annesini öldürmesi için geçerli bir neden olamaz kesinlikle ama annesininde hataları vardır bence..? Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın... __________________
istanbul unut beni ,göm yedi tepeden birine ,istanbul uyut beni ,ellerinle... paii paii (: |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Haberlerde izledim. Kızın annesi, kızını doğurmak için ölüm tehlikesi atlatmış. Ölümü göze alarak doğurmuş kızını. Anne yetişmiş ve saygın bir insan. Kız cahil biri değil . Hukuk fakültesi öğrencisi. Bu haberle irkilirken, Konya'dan bir başka dehşet haberi geldi. Yine bir kız annesini öldürüp, cesedini parçalara ayırmış. Sonumuz hayrola. Karşımızda 2 örnek var. 1. örnek eğitim düzeyi yüksek , keza 2. örneğe göre ekonomik olanaklarıda yüksek bir aile. 2. örnek aile ise, gerek eğitim düzeyi gerekse ekonomik olanakları 1. aileye göre düşük. Karşımıza koskacaman, insan olmanın güzellikleri ve kötülükleri ortaya çıkıyor. Her ne olursanız olsun, an gelir ruh durumunuz bozulabilir. Özünüzü kaybedebilir, Olmayacak birşeyler yapabilirsiniz. Bir çok insan annesi için belki de hayatından bile vazgeçebilecekken, böylesine yüksek oranda bir gerçek varken, hayatla ilgili donanımı ne olursa olsun, bu değerler, sevgiler, saygılar birden yokolabiliyor. Kentleşme insanlığın yaşamını kolaylaştırdığı gibi, git gide yalnızlığa da itebiliyor. İnsanı erdemli kılan değerler anlamını ve gücünü yitirebiliyor. Kent hayatında yalnızlaşan insanlar, sorunların çözümünde güvenli adımlar atamayabiliyor. Sevgisizlik, ilgisizlik darboğazına düzeşn sorunlu kişiler, özellikle çekirdek aile yapısında psikolojik durumları daha da berbatlaşıyor. Anlık patlamalar sonucunda, ne yazık ki böylesine facialar yaşayabiliyoruz. İnsanın kendini Tanrı yerine koyması, onu güçlü kılmıyor ne yazık ki.. Tanrının bir tecellisi olduğunu anlaması lazım. Sadece kendisinin veya tüm insanlığın değil, tüm kainatın bir tecellesi olduğunu kavraması, sorunları anlamakta ve çözmekte Tanrı'nın tecellsininden gelen gücü kullanması, ve herşeye saygı ve sevgi içinde yaklaşması düsturu ile hayatını idame ettirmesi gerekiyor. Belki konuyu derinleştirmiş olabilirim. Kentsel yaşamdan, mistik boyuta. Ama neticede yaşadığımız hayatın bir gerçeğidir bunlar. Kadını bence en yüce kılan değer, anne olmasıdır. Bana göre bir insanın kutsallarından biridir. Bu kutsala el kalkabilir mi ? __________________
Saygılarımla |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: Samsun
| Bu gibi olaylar genellikle parçalanmış ailelerde oluyor.Böyle ailelerde başı bozukluklar ilgisizlikler insanları yanlızlığa iterek pisikoloji sorunları tetikliyor. Bunun sorumlusu yine ebeveynlerdir.bir ailede sevgi ön plana çıkmazsa sorunlar yaşanır.Gençlere hataları dahi olsa sevgiile yaklaşmak gerekir gençlerin yanlışlarını her zaman yüzlerine vurmak gibi hatalar işlememeli bence.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Bir tane daha örnek çıktı malesef, bir kız annesini öldürüp daha doğrusu dilim dilim doğrayıp çekyatın içinde koymuş. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Dün akşam haberlerinde izledim bu vahşeti ve tüylerim diken diken oldu,aklım şaştı.. Neden sorusunu sordum..Neden ve hangi şartlar bir insanı bu hale getirebilir_? Cinnet geçirmiş olması ihtimali de kızın kurgusunda zayıflıyor zira ustalıkla düzenlenmiş;kız kendi boğazını da yaralamış daha sonra komşulara haber verme kurnazlığını gösterebilmiş!! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Zehir zemberek bir haber. Ama; cinayet işlemenin,tecavüz etmenin, ya da bir suça eğilim taşımanın egitim ile ilgili olmadığını tekrar gördük. Bu suçlardan ceza alanları eğitim ile topluma kazandırmaya çalışmanın boş olduğunu gördük. Kimle gördünüz? Tek başımaydım galiba |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: belki bilinen, aslında bilinmeyen.
| gördüm bu haberi; bu tip insanların ya psikolojik ağır sorunları vardır, ya da aile ne demektir, anne ne demektir, bilmeden, hissetmeden hissedemeden ya da hissettirilmeden büyümüşlerdir ![]() __________________
////// Ruhun sessizliği, her sabah yeniden doğan, omuzlarında.. ////// |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kızın arkadaşı televizyondu şöyle diyordu: - Annesi hamile iken doktor talimatıyla tam 7 ay neredeyse hiç kımıldamadan yatmış. 7 ay bu eziyeti çek... sonra olan şeylere bak. Çok üzüldüm... gerçekten de çok üzücü bir olay. Allah kimsenin başına vermesin. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #10 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Bu haberden sonra annemin bana bakışları değişti gibi ![]() __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|