"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Arap Birliği Çatırdıyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Arap Birliği'ne 'Lübnan' boykotları Lübnan hükümeti bu hafta sonu Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenecek olan Arap Birliği liderler zirvesini boykot edeceğini açıkladı. ![]() Hükümet aylardır siyasi açmazda Lübnan Enformasyon Bakanı Gazi Aridi, parlamentonun bir cumhurbaşkanı seçmeyi bir türlü başaramamasının ülkenin ttoplantıya katılmasını imkansız hale getirdiğini söyledi. Batılı ülkelerin desteklediği ve Suriye'nin ülke üzerindeki nüfuzunun sona ermesini savunan şimdiki Lübnan hükümeti, cumhurbaşkanlığı krizine Suriye'nin siyasete müdahalelerinin yol açtığına inanıyor. Suriye ise bu suçlamaları reddediyor. .... übnan'da 1975-1990 arasındaki iç savaştan bu yana en ciddi siyasi kriz olarak görülen gelişmeler Arap Birliği içinde de gerginlik yaratıyor. Arap Birliği'nin kurucularından Lübnan'ın zirveye ilk kez katılmaması Suriye açısından tuhaf bir görüntü oluşturacak. Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in de resmen açıklanmamış olsa da zirveye katılmayacağı anlaşılıyor. http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st..._lebanon.shtml __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Nasır gittiğinden beri Araplar bir daha iflah olmadı. Mutlaka bir konu bulup, kavga etmeyi başarıyorlar ![]() Bir kısmı, kendini batıdan tecrit etmeyi seçerken, diğer kısmı ise sırtını batıya yaslayarak kendilerini kurtarmaya çalışıyor... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Osmanlı gittiğinden beri deseydiniz.. Sallanıyorlar..Bir yanda Şii hilaline kaptırdıkları Suriye,Filistin,diğer yanda ülkelerinde içten içe gelişen güçlü muhalefet..Habire silahlanıp duruyorlar,ne işlerine yarayacaksa..Hedefleri belli olmasına belli de (İsrail değil tabi) nasıl becerecekler kendileri de bilmiyorlar.. Daha ABD'nin eline çok ibrik ve havlu uzatırlar...Yazık o zengin şeyhleri ve çevresini çaresizce seyreden gariban halka..Yazık.. Harbey............... | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|