| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Şanslı İzmirliler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Merhaba arkadaşlar; Geçtiğimiz pazar günü bir öğretmen arkadaşımın tarafıma, izmirden kitap getirdim sanada aldım buluşalım vereyim demesi zerine kendisi ile buluştum. Elinde konak belediyesi uluslararası şiir ikindisi konak belediyesi adlı kara kaplı kitap. Her neyse kitabı akşam inceleme fırsatı bulup, baktığımda üç günlük bir cennet olarak yorumlamaktan başka bir şey yapamadım ben. Eğer arkadaşlar izmirli olan varsa veya izmirden temin edebilme şansı olanlar muhakkak konak belediyesinin bu çalışmasına( kitaba ) ulaşsınlar. Devrimci edebiyata dair çok farklı yaklaşım ve yorumlardn ziyade çalışmada latin amarika halk edebiyatçılardan çok güzel örnekler ve hayatları yer almaktadır. Yani egeli olmam ile şanslı görürüken kendimi izmirli olmadığıma yanar oldum. dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| İzmir ; şehirleşme olarak belki biraz geri kaldı ama sosyo kültürel olarak Türkiyenin çok ilerisinde. Belediyelerin , üniversitelerin kültür merkezlerinde sürekli etkinlikler var ,20 civarında mekanda güzel sanat sergileri açılıyor, hepsini takip edebilmek güç. bahsettiğiniz kitaptan edinmeye çalışacağım , Teşekkürler |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bırakın şu ''Gavur İzmir'' i.. Türkiye'nin ''Yüzkarası''... ![]() __________________
''Kişinin noksanlığı,Kalbindeki Kibri kadardır''... Muhammed Bakır r.a Hazretleri. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Sayın turksad her türk gibi sizinde esppiri yeteneğinizin gelişkin olduğu açıkça görülebilmektedir. ![]() __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Bende İzmir'de uzun yıllardan beridir yaşayan biri olarak, İzmir'in o kadar şanslı olmadığını söyleyebilirim. Toplumun bütünlüğünü etkileyebilecek ulaşımlar söz konusu değil ne yazık ki ? İstanbul gibi her alanda olduğu gibi kültürel anlamda da başkent sayılan bu tarihi şehir kadar avantajlı değil. İstanbul'da kültürel anlamda senenin 365 günü etkinlikler düzenlenmekte, bir çok ulusal ve uluslararası aktiviteler yapılmaktadır. Düşünün bu etkinliklerin bir ayağı bir çok kez İzmir'e ulaşmıyor. Bu demek değildir ki, yerel belediyelerin yapmış olduğu bu çalışmaları kötülüyorum. Entellektüel anlamda, belli bir çevreyi kapsıyor. Tabana inemediler bir türlü. İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu, ve hemen hemen herkese ulaşabilen çok güzel bir etkinliği var. İzmir sinema günleri diye. Akşamları açıkhavada, çekirdek çıtlatarak film izleyen vatandaşlarımızı, filmlerin oyuncuları, senaristleri ve yönetmenleri ile kucaklatamıyorlar. Ne bileyim film bahanesi ile gelen vatandaşlara, film öncesi ve sonrası, ek olarak kültürel hizmetleri buluştumıyorlar. Bir nevi yapmış olmak için yapılmış bir etkinlik havasında geçiyor. O zamanda emeğe, sermayeye yazık oluyor. İzmir2in havasından mı suyundan mı bilinmez, gerek İzmir2li olsun, gerek İzmir'e göç etmiş vatandaşlarımız, bir nevi tembellik hastalığına tutuluyorlar. Gerçi hayat görüşleri çok çabuk değişiyor. sosyal hayatları Türkiye ortalamasının çok üstüne çıksa da üretim anlamında bu formül geriye işliyor. İzmir ehli keyf şehri. Bu ehli keyfide kaliteleştiremediler.. __________________
Saygılarımla | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Mutlaka getirteceğim bu kitabı... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|