Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şanslı İzmirliler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler

Konu Araçları
Eski26-03-08, 18:30  #1
mağripli

mağripli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Şanslı İzmirliler

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz pazar günü bir öğretmen arkadaşımın tarafıma, izmirden kitap getirdim sanada aldım buluşalım vereyim demesi zerine kendisi ile buluştum. Elinde konak belediyesi uluslararası şiir ikindisi konak belediyesi adlı kara kaplı kitap.

Her neyse kitabı akşam inceleme fırsatı bulup, baktığımda üç günlük bir cennet olarak yorumlamaktan başka bir şey yapamadım ben. Eğer arkadaşlar izmirli olan varsa veya izmirden temin edebilme şansı olanlar muhakkak konak belediyesinin bu çalışmasına( kitaba ) ulaşsınlar. Devrimci edebiyata dair çok farklı yaklaşım ve yorumlardn ziyade çalışmada latin amarika halk edebiyatçılardan çok güzel örnekler ve hayatları yer almaktadır.

Yani egeli olmam ile şanslı görürüken kendimi izmirli olmadığıma yanar oldum.

dostça

R.Y.
mağripli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 18:44  #2
EİNHABT

EİNHABT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ülke / Şehir: İzmir

İzmir ; şehirleşme olarak belki biraz geri kaldı ama sosyo kültürel olarak Türkiyenin çok ilerisinde.
Belediyelerin , üniversitelerin kültür merkezlerinde sürekli etkinlikler var ,20 civarında mekanda güzel sanat sergileri açılıyor, hepsini takip edebilmek güç.
bahsettiğiniz kitaptan edinmeye çalışacağım , Teşekkürler
EİNHABT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 19:09  #3
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Bırakın şu ''Gavur İzmir'' i..

Türkiye'nin ''Yüzkarası''...

Muhammed Bakır r.a Hazretleri.
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 19:24  #4
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın mağripli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Devrimci edebiyata dair çok farklı yaklaşım ve yorumlardn ziyade çalışmada latin amarika halk edebiyatçılardan çok güzel örnekler ve hayatları yer almaktadır.
Bunlar her ne ise İzmir'den baska bi yerde yetismiyor mu ? Eger oyleyse İzmirliler gercekten sansliymis.
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-03-08, 09:13  #5
mağripli

mağripli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Alıntı:
Sayın Turksad şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bunlar her ne ise İzmir'den baska bi yerde yetismiyor mu ? Eger oyleyse İzmirliler gercekten sansliymis.

Sayın turksad her türk gibi sizinde esppiri yeteneğinizin gelişkin olduğu açıkça görülebilmektedir.

R.Y.
mağripli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-03-08, 10:21  #6
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:

Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz pazar günü bir öğretmen arkadaşımın tarafıma, izmirden kitap getirdim sanada aldım buluşalım vereyim demesi zerine kendisi ile buluştum. Elinde konak belediyesi uluslararası şiir ikindisi konak belediyesi adlı kara kaplı kitap.

Her neyse kitabı akşam inceleme fırsatı bulup, baktığımda üç günlük bir cennet olarak yorumlamaktan başka bir şey yapamadım ben. Eğer arkadaşlar izmirli olan varsa veya izmirden temin edebilme şansı olanlar muhakkak konak belediyesinin bu çalışmasına( kitaba ) ulaşsınlar. Devrimci edebiyata dair çok farklı yaklaşım ve yorumlardn ziyade çalışmada latin amarika halk edebiyatçılardan çok güzel örnekler ve hayatları yer almaktadır.

dostça

Bende İzmir'de uzun yıllardan beridir yaşayan biri olarak, İzmir'in o kadar şanslı olmadığını söyleyebilirim. Toplumun bütünlüğünü etkileyebilecek ulaşımlar söz konusu değil ne yazık ki ? İstanbul gibi her alanda olduğu gibi kültürel anlamda da başkent sayılan bu tarihi şehir kadar avantajlı değil.

İstanbul'da kültürel anlamda senenin 365 günü etkinlikler düzenlenmekte, bir çok ulusal ve uluslararası aktiviteler yapılmaktadır. Düşünün bu etkinliklerin bir ayağı bir çok kez İzmir'e ulaşmıyor. Bu demek değildir ki, yerel belediyelerin yapmış olduğu bu çalışmaları kötülüyorum. Entellektüel anlamda, belli bir çevreyi kapsıyor. Tabana inemediler bir türlü.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu, ve hemen hemen herkese ulaşabilen çok güzel bir etkinliği var. İzmir sinema günleri diye. Akşamları açıkhavada, çekirdek çıtlatarak film izleyen vatandaşlarımızı, filmlerin oyuncuları, senaristleri ve yönetmenleri ile kucaklatamıyorlar. Ne bileyim film bahanesi ile gelen vatandaşlara, film öncesi ve sonrası, ek olarak kültürel hizmetleri buluştumıyorlar. Bir nevi yapmış olmak için yapılmış bir etkinlik havasında geçiyor. O zamanda emeğe, sermayeye yazık oluyor.

İzmir2in havasından mı suyundan mı bilinmez, gerek İzmir2li olsun, gerek İzmir'e göç etmiş vatandaşlarımız, bir nevi tembellik hastalığına tutuluyorlar. Gerçi hayat görüşleri çok çabuk değişiyor. sosyal hayatları Türkiye ortalamasının çok üstüne çıksa da üretim anlamında bu formül geriye işliyor. İzmir ehli keyf şehri. Bu ehli keyfide kaliteleştiremediler..
Eski27-03-08, 21:38  #7
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Konu Hakk...

Alıntı:

Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;

dostça

Mutlaka getirteceğim bu kitabı...

Saygılarımla...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı