"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İşsizlik mi var işssizlik sorunu mu var?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Bence işsizlik diye bir şey yok ortalık iş imkanı kaynıyor...Arayana aklını kullanana ,uğraşana iş çok... İyi ,sigortalı,rahat bir iş yok denilirse soru daha güzel izah edilir değil mi??? |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Alıntı:
Kölelik yapacak olana iş çok, günde 12 saat çalışıp ayda 600 ytl alacak olanada iş vardır elbette. Ha bu arada her işede koşturacak, öyle kolay değil 600 ytl almak. Gerekirse ofiste yerleri silecek, çayı demleyecek, evrak götürüp getirecek vs. __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Evet haklısınız, iş çok kendinin insan olduğunu inkar edecek herkes için iş çok. Mesela artık işe giririken kabul etmen gereken bir şey var, az maaş sıfır sosyal hak ancak çok fazla yetenek, özveri ve suskunluk. Gerçi insanalr bu şartlarda da çalışmaya razı ama ne yazık ki gelişen çalışma imkanalrı artık insanları çalışacak alan bıırakmadığı gerçeğide yatsınmamalıdır. Sonra bu bahsettiğiniz 12 saat 600,00 ytl maaş metropollerde daha küçük yerellerde ücretler 350 ile 400 arası. Komik gelebilir ama birebir bu kötü şartların içinde çalışıyorum ben yerelde. dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. | |
|
| #4 | ||
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Doğru söze ne denir.Bende o her işi yaptıran yerden çıkıyorum çok şükür yeni iş buldum buranın şartları daha iyi ancak gelen gideni aratır misali olmaz inşallah... ![]() __________________
istanbul unut beni ,göm yedi tepeden birine ,istanbul uyut beni ,ellerinle... paii paii (: | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| İş elbetteki var. Ama öte yandan iş seçende var. Tahsili olan, bir meslekte uzmanlaşmıs olan bir kişi fazlasıyla seçici davranıyor. Altın işiyle uğrasıyorum yıllardır, tahsilimi yarıda bıraktıgım için işçi adı altında kölelik yapıyorum. İşten çıkmayı düşündüğümde beni ürperten tek şey, ne iş yapacagım duygusu oluyor. Olur da bir gün kovulursam, daha bir kölelik olan bir işe gireceğim. Bunun olmaması içinse dişimi sıkacagım niye anlattın ? içimden geldi. |
|
| #6 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Alıntı:
İş bol kayıt dışı çalışırım diyene, ucuz çalışırım diyene, sosyal hak istemem işveren kazansın diyene..... Türkiye' de üni. mevzunları işsiziz diye bunalıma girip intiharın eşiğine geliyor. yuva kuracak insanlar işim yok diye, ağlıyor. Evine ekmek götüremeyen bireyler var memlekette... Ve sen iş çok diyorsun. Senin dediğine göre biz çok keyfiyetçi bie milletiz ki , bu kadar bol iş varken iş beğenmiyoruz. | |
|
| #7 | |
| işsizli kapitalizmin yapısında vardır yoktur suçlu insanlar diyen dünyada yaşamıyor demektir cünkü teknoloji geilştikçe işçinin yapacağı işi makine yapar üretimi makinalar yaptıkça hizmet sektörü büyür aynı zamanda rakabet çoğalır bölece iş saatleri uzar ve ücretler düşer nufus artışıyla istihtam aynı gitmez işsizlik çoğalır . zamanımızda bu durum dahada çoğalmıştır onun için işçi sınıfının mücadelesini bir parçası işsizlik içindir işçi sınıfı iş saatlerinin düşürülmesi içinde mücadele eder sadece ücret için mücadele yeterli deyildir işçi sınıfı demokrasi savaşını kazanmak mücadelesini büyütmek zorundadır. saygılarımla |
|
| #8 | |
| Tüketime dayalı işyerleri var ülkenin heryerinde. Üretim yok. Devasa üretim fabrikaları yok. Bu üretim fabrikaları olamdığı içinde sosyal devlet yok. İşçilerin korkmaması gibi bir durum yok. Sendika yok, örgütlü dayanışma yok. 1-2 işçi çalıştıran yerlerde sendikal faaliyet, örgütlü işçi gibi kavramlar konuşulmaz bile. Bunların sonucu olarak, işde yok. İşe uygun işçi de kalmamaya başlıyor. __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Arkadaşlar bende göruşlerinize katılıyorum ve bunu tersi birşey söylemedim... İşssizlik kavramını güzel bi şekilde nitelersek ak koyun kara koyun ortaya çıkacak... iyi-işsizlik kötü-işsizlik eh idare eder-işssizlik Sorun işsizlik değil güzel,rahat,sağlıklı,istendik işin olmaması, değil mi? |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sayın meftunagah ; Bu nasıl bir cümledir ki kurarken çok zorlandınız mı diye düşünmeden yapamıyorum doğrusu. Kendi sektörümde bile iş veren efendi aylık Marlboro parasına eleman çalıştıracak kadar acımasızlaşmışken , açlık ve sefillik günümüz Türkiye 'sinde diz boyu iken ve insanların açlığından ve sefaletinden yaralanmak isteyen başta hükümet (AKP) ve diğer kurum , kuruluş ve kişiler varken kim çok daha iyi bir iş bulmayı hayal edebilir ki ? İnsanlar iş bulamazlarsa açlıktan ölecek ve ölmek ve karın tokluğuna çalışmak arasında bir ikileme terkedilmiş insanlara iş çok öyle mi ? Sevsinler efendim sevsinler ... Haklısınız aklını kullanana , uğraşana iş çok mesela ; otopark mafyası olabilirler , hırsızlık da yapabilirler , düzenbazlık , üç kağıtçılık ve hatta başbakan olacak zat-ı muhteremin yargılandığı "kalpazanlık" bile yapabilirler , yeter ki çalışmak istesinler değil mi ? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|