Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Gelin Rusturan'ı kuralım..Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski26-03-08, 22:02  #1
harbey

harbey'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Gelin Rusturan'ı kuralım..Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim..

Alıntı:
Ankara'dan İstanbul'a gelen Rus lider Vladimir Jirinovski, NATO, ABD ve AB'den Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini ileri sürerek, "Gelin Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim Rusturan'ı kuralım. Türkiye'nin gerçek dostu Rusya'dır" dedi.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Rusya Konsolosluğu yetkililerince karşılanan Jirinovski, gazetecileri "Türkiye'yi çok özledim. Hepinizi çok seviyorum, Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sözleriyle selamladı.

Konuk ağırlama odasına geçmeden açıklamalar yapan Jirinovski, "Türkiye'ye ne AB'den ne de Amerika'dan fayda var. AB yıllardır Türkiye'yi oyalayıp duruyor. Buradan bir sonuç çıkmaz. Amerika ise artık dünyanın jandarması değil. Amerika politikası Irak'ta iflas etmiştir" dedi.

Jirinovski, "NATO'nun da eski etkinliği ve gücü kalmadı. NATO kendini bile koruyamıyor, Türkiye'yi nasıl koruyacak? Türkiye'nin geleceği komşularıyla yapacağı ittifakla güçlenecektir. Gelin Rusya, Türkiye ve İran omuz omuza verelim, Rusturan'ı kuralım. Türkiye'nin gerçek dostu Rusya'dır. Türkiye'ye ancak komşularından fayda var"

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonları değerlendiren Jirinovski, "Her alanda olduğu gibi bu konuda da Rusya Türkiye'nin yanındadır. Rusturan'ı kurduktan sonra Kürt konusu dahil bütün sorunları birlikte aşarız.
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/03/26

Bazı bazı düşündüğüm,kafa yorduğum ve gerçekleşmesini arzu ettiğim..Gerçekleştiği zaman DÜNYA denen gezegende her şeyin daha farklı olacağına inandığım,bir devrim..

Söylemesi kolay da ya gerçekleşmesi... Hayal gibi...

Rusya,İran ve Türkiye stratejik ortaklığı...Benim kulağıma çok hoş geliyor...

Harbey.........................................

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-03-08 22:16 .
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 22:13  #2
harbey

harbey'nın Avatarı

Şimdi kimse çıkıp da Jirinovski için deli falan demesin..

Ne demiş atalarımız...

Atın iyisine DORU,yiğidin iyisine DELİ derler...

Onların bir de malum DELİ PETRO'ları vardı.....

Rusya'yı Rusya eden.....
Eski26-03-08, 22:27  #3
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Bütün Avrupa' nın "Büyük" dediği Petro' ya bizimkiler nedense "Deli" diyor.
İronik bir durum aslında

Bu aslında oldukça önemli bir konu ;Açtığınız için çok teşekkürler sayın harbey.
İleride bu konuyu derinlemesine konuşmak yararlı olacaktır.

Olabilir mi, olmayabilir mi, ne kadarı olabilir, ne kadarı olamaz, olmazsa neden olmaz...bu gibi sorular üzerine düşünmek gerkiyor..

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 22:29  #4
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın harbey şöyle demiş:

Mesajı Göster
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2008/03/26

Bazı bazı düşündüğüm,kafa yorduğum ve gerçekleşmesini arzu ettiğim..Gerçekleştiği zaman DÜNYA denen gezegende her şeyin daha farklı olacağına inandığım,bir devrim..

Söylemesi kolay da ya gerçekleşmesi... Hayal gibi...

Rusya,İran ve Türkiye stratejik ortaklığı...Benim kulağıma çok hoş geliyor...

Harbey.........................................

Halk isterse olur.. sayın harbey!..

Ama ne yazık ki! halkınızın %70'si.. Kapitalizmin yanlısı diyemeyeceğim..

ESİR'i... ESİR'i...

Daha herşey bitmemiştir...
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 23:10  #5
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın Eğitmen şöyle demiş:

Mesajı Göster
Halk isterse olur.. sayın harbey!..

Ama ne yazık ki! halkınızın %70'si.. Kapitalizmin yanlısı diyemeyeceğim..

ESİR'i... ESİR'i...
Sözü geçen birlik kurulduğu takdirde sosyalizmi mi benimseyecek?

Siz eski şahin ülkücü sn Eğitmen, birden sosyalist mi oldunuz
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-03-08, 00:26  #6
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sözü geçen birlik kurulduğu takdirde sosyalizmi mi benimseyecek?

Siz eski şahin ülkücü sn Eğitmen, birden sosyalist mi oldunuz

Ülkücü değilim ! hiç bir zamanda olmadım..

Türk Milliyetçisiyim...

Kaldı ki , Ülkücülerin çoğunda Milliyetçiliğin ''M' si bile yok!..

sadece seçimlerde seçim öncesi nutuklarına kanıp.. Mhp'ye oy verdim...

Şu anda bu ülkede Milliyetçi bir parti yok!..

Kurulmasını dört gözle beklerim...

Daha herşey bitmemiştir...
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-03-08, 11:23  #7
makavel

Giriş Tarihi: Mar 2008

İlginç bir şey olur ama çok ütopik ve sanırım yine bir kaos ortamından geçer..iyi düşünmek gerek
makavel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-03-08, 21:52  #8
vatanım

Giriş Tarihi: Jul 2007

Böyle bir ittifakın kurulması ancak büyük bir dünya savaşına sebep olur.Çünkü bu ittifakın dışında kalacak büyük güçler buna göz yumamaz.Aslında böyle bir düzen dünyanın da sonunun gelmesi demek olabilir.Sadece ABD karşıtlığı olsun diye hareket etmek yanlıştır.Aslında gerçek yanlışı ABD yapmıştır ve bunda devam ediyor.Eğer ABD türkiye ile ortaklığını ülkemizi kontrol etme ya da bağımlı kılma çerçevesine değil ortaklaşa hareket etme zihniyetine bağlamış olsaydı bugün ne içerde büyük sıkıntılar yaşardık ne de dünya bu kadar kana bulanırdı.

Burda sakat bir Batı zihniyeti mevcuttur.Batı Doğu'yu güç ve siyasi oyunları kullanarak ilelebet baskı altında tutabileceğini zannetmektedir.Bu intiba dünyanın diğer büyük güç olma peşinde koşanlarınca da benimsenmektedir.Halbuki doğuyu bilmemektedirler.Bu bölgede herkesin huzur içinde yaşayacağı bir sistemin inşa edilmesi için Türkiye ile ABD masaya otursalardı,ülkemiz bu vazifeyi ben üstlenirim desydi;bu bölgenin bölünerek,silahla korkutularak bir düzen tutmayacağını ancak doğuyu bilen tarihi bir gücün bu bölgeyi inşa edebileceğini Türkiye bildirseydi durum değişirdi.
vatanım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-03-08, 17:20  #9
Kibitzer

Giriş Tarihi: Feb 2008

Laik bir İran ile, çok yakın dost olabileceğimize, hatta, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbeycan, Kazakistan, Türkiye ve Kuzey Irak ile beraber, Büyük Selçuklu Devleti misali bir birliğin oluşturabileceğini düşünüyorum.

Rusya ile böyle bir birlik mümkün değildir. Türkiye için en hayırlısı, Rusya ile bir ittifak ilişkisinden uzak olmasıdır. Çünkü, eğer Rusya çok zayıflarsa, zaten yanaşacağı yer Avrupa veya Batı olacaktır ki, bu var olan dengenin bir alternatifi değildir.

Öte yandan, eğer Rusya güçlenirse, en büyük baskıyı yine Türkiye karşılayacaktır. Eğer, batıdan bağımsız hareket etmek istiyorsak, Türkiye için en iyi alternatif, yukarıda bahsettiğim devletler dışında, Çin, Japonya, Kore, Pakistan ve Hindistan ile iyi ilişkiler geliştirmekten geçer.
Kibitzer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-03-08, 18:36  #10
harbey

harbey'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Kibitzer şöyle demiş:

Mesajı Göster
Laik bir İran ile, çok yakın dost olabileceğimize, hatta, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbeycan, Kazakistan, Türkiye ve Kuzey Irak ile beraber, Büyük Selçuklu Devleti misali bir birliğin oluşturabileceğini düşünüyorum.

Rusya ile böyle bir birlik mümkün değildir. Türkiye için en hayırlısı, Rusya ile bir ittifak ilişkisinden uzak olmasıdır. Çünkü, eğer Rusya çok zayıflarsa, zaten yanaşacağı yer Avrupa veya Batı olacaktır ki, bu var olan dengenin bir alternatifi değildir.

Öte yandan, eğer Rusya güçlenirse, en büyük baskıyı yine Türkiye karşılayacaktır.

Eğer, batıdan bağımsız hareket etmek istiyorsak, Türkiye için en iyi alternatif, yukarıda bahsettiğim devletler dışında, Çin, Japonya, Kore, Pakistan ve Hindistan ile iyi ilişkiler geliştirmekten geçer.

Sayın Kibitzer,

Diğer başlıklarda ,özellikle de Ermeni Soykırımı başlığı altında yaptığınız çalışmaları okudum.Gerçeği söylemek gerekirse YAZIYAZ' a kaliteli bir kalemin daha katıldığı izlenimi ben de uyandı.

Yukarıda yazdıklarınızla,çapı ve çerçeveyi çok geniş tutmuşsunuz..Bu kadar tesbitin altını doldurmanız hayli uzun vakit alabilecektir..

1-) Büyük Selçuklu misali bir birliğin olabileceğine nasıl ihtimal verebiliyorsunuz..Zira düşündüğünüzü yazmışsınız..Böyle bir imkan varmı ? Nasıl ?

2-) Rusya çok zayıflarsa batıya yanaşır,tesbitinize katılmıyorum..Nasıl yanaşır ?

3-) Rusya'lı - Rusya'sız , jeopolitik gereği (Pakistan neyse) tam bağımsızlığımızı sadece kendi gücümüzle sağlayabileceğimiz kanaatindeyim..Coğrafyamız zayıf olanın yaşayabilmesine müsade etmiyor..

Rusya-İran ve Türkiye stratejik ortaklığının önünde ki engeller nelerdedir ?..

Türkiye'nin bahsettiğiniz şekilde böyle bir ortaklıktan uzak durmasında ki hayırlı gördüğünüz şey nedir ?

Eğer bunlara cevaplar verirseniz sanırım,forumda başka arkadaşlarımız da bu başlığa ilgi gösterip,ortaya kendi fikirlerini koyacaklardır ,diye umuyorum..

Saygılarla.............harbey...............

Not 1 : LAİK İRAN...??..

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-03-08 20:30 .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)