| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Dünyadaki ilginç evlilik gelenekleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Her ülkenin toplumsal ve kültürel yapısı ile inançlarına göre evlilik gelenekleri, ilginç özellikler taşıyor. Bosna-Hersek’te sade kahve, damat adayının reddedildiği anlamını taşırken, Pakistan’da damat adayı küfür ve hakaretlerle dolu zorlu bir sınavdan geçmek zorunda kalıyor. AA muhabirinin, bir internet sitesinden yaptığı derlemeye göre, Bosna-Hersek’te evlenme çağına gelmiş gelin adayını isteyen damat adayı, kız evine yemeğe davet ediliyor ve ailenin büyükleri ile söz konusu evlilik hakkında tartışıyorlar. Kızın aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçiliyor. Şekerli kahve damat adayının evlilik için uygun görüldüğü, sade olması ise damat adayının reddedildiği anlamını taşıyor. Pakistan’da damat adayı kızın aile büyükleri tarafından zorlu bir sınavdan geçiriliyor. Bu sınav, aile büyüklerinin damat adayına akla gelebilecek tüm hakaret ve küfürleri etmeleri, damat adayının ise tüm bunlara katlanabilecek kadar soğukkanlı olmasına dayanıyor. Sınavdan başarıyla geçen genç evlilik iznini almış oluyor. İskoçya’da ise gelin, düğünden bir gece önce aile büyüklerinin ortasına oturarak, onlara ayaklarını yıkatıyor. Bu gelenek, çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize ediyor. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyuyor. Haberin devamı:http://www.milliyet.com.tr/default.a...&PAGE=1&ver=74 __________________
Ellerin var mı, ya yüzün? |
|
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| O haberde olmayan bir gelenek ekleyeyim Türkiyede evlilik geleneği - Damat nişan-evlilik yüzüğü almak zorundadır - Damat en az 2 metre altın zincir almalıdır - Damat 4 er çift altın bilezik almak zorundadır - Damat fotoğraf,gelinlik,kuaför masraflarını ödemek zorundadır - Damat en az Trabzon seti almak zorundadır - Damat tepsilerce baklava almak zorundadır - Damat kayınbabaya hep yağ yapmak zorundadır - Kayınbaba kızı ilk seferinde vermemek zorundadır gerisini de sonra yazarız...................(bunalr yoktur veya toplumun %30 unda vardır diyenlere cevap verebilirim )__________________
Benim geldiğim yerde bir hayalinin olması seni zeki göstermez, hayalinin gerçekleşmeyeceğini bilmek...bu eder. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
![]() __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| İstersen devamını da ekleyeyim - Damat düğün salonu tutar - Damat davulcuya zurnacıya para dağıtır - Damat düğün salonunun arkasında sigara içip ''battım ulan battım'' der - Damat gerdekten sonra kahveye gider ve ''ne halt ettim ulan ben'' der - Damat 1 yıl sonra boşanır ve gelin tarafına tazminat öder devam edeyim mi ![]() __________________
Benim geldiğim yerde bir hayalinin olması seni zeki göstermez, hayalinin gerçekleşmeyeceğini bilmek...bu eder. |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| türkiye'de damat tarafı geline neden takılar almak zorunda kalıyor bilen var mı? Damat ve gelin aynı çatı altında yaşayacaklarsa damatın takı almak için ödediği paralar zaten ikisine de ait olmuyor mu? Ha o paraları nakit olarak kullanıp ev eşyası almışsın, ha takıya dönüştürmüşsün, ne farkediyor? Geline takı sunulması gelinin evlilik hayatında güvence elde etmsini mi sağlıyor? İleride ayrılınca takılar geline kalıyor ya, gelin en azından ekonomik bakımdan zorda kalmasın diye mi yapılıyor acep? Bu nedenle yapılsa bile bence evliliğin mantığına aykırı bir adet. Evlenirken takı alınıp evin bir köşesinde saklanması, eski çağlardaki hayatı anımsatıyor bana, ve aynı zamanda sanki eşini parayla alıyormuşsun gibi bir hava veriyor evliliğe. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Pakistan geleneği; bir çeşit sinir testi gibi adeta... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
| #7 | ||
| Alıntı:
Sayın makavel; Sizin gelenekleriniz de; banka hesap cüzdanı dayanaklı çoğunlukla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #8 | ||
| Alıntı:
Sayın makavel; Bir de dramatik son demektesiniz, üstüne üstlük... ![]() __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #9 | |
| damadın erkek kardeşleri yolunası kaz gibidir. aracın önü kesilir, damadın kardeşleri çağrılır. Kemençeciye para verilecektir, damadın kardeşleri çağrılır. Bıçak kesmez, yine çağrılır. Ezan susmaz, Bayrak inmez yine damadın kardeşleri çağrılır. düğünün sonunda damat ve kardeşleri toplanıp bilanço hesaplaması yaparlar, sigaralar yakılır, büyük yara alınmış ve iyileşme süreci beklenmek zorunda kalınmıştır.. ![]() __________________
İsyan Ateşiyiz Biz, Yanarız Alev ALev!.. |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Bu da Karadeniz usülü düğün geleneği, pardon düğün eziyet herhalde... ![]() __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|