"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski08-05-06, 05:13  #1
TURKS
Onay bekleyen
Yazar Adayı

TURKS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: TURKEY
Kim Bunlar?

Alıntı:
Yıllardır ardarda yaşadığımız ekonomik ve sosyo-kültürel krizlerle boğuşmaktan etrafımızda olup bitenleri göremeyen, doğru algılayamayan bir toplum olduk.
A.B.D ve Kanada gibi ülkelerin konsolosluklarına son iki yılda göçmenlik başvurusunda bulunan Türklerin sayısı birkaç milyon sınırında. işsiz olan gençler ister eğitimli ister eğitimsiz, yabancı bir kadınla evlenip o ülkenin vatandaşlığını kapmanın hayallerini kuruyor.
Bürokrasiye kızan işadamlarımız yatırımlarını söküp başka ülkelere götürüyorlar. Umutsuzluk içinde olanların sayısı hızla artıyor ve kozmik kimliğimizden hızla uzaklaşıyoruz...
Devamı için;
http://www.haberx.com/w/2644/kim-bunlar-.htm
TURKS is offline  
Eski08-05-06, 05:19  #2
goxcel
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Kozmik kimligimiz mi?Eskiden Turk insanı yalan soylemezdi harbici ve dobraydı ama simdi kosullar degisti yasam daha da zorlastı, insanlar işleri için birbirlerini çigner oldu ve kozmik kimlik kalmadı benim dusuncem tabi bu
goxcel is offline  
Eski08-05-06, 11:25  #3
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli

''Aç köpek ,fırını deler'' bu atasözü her şeyi açıklıyor.
Eski08-05-06, 11:37  #4
Cansuyu
Yazar Adayı

selam arkadaşlar,

Toplum olarak hepimiz en koılay yoldan nasıl para kazanabilirz i düşünüyoruz. En rezil işi yapan insanlar bile eğer paralı ve zenginlerse itibar görüyorlar.

Ne kadar para kazandığın değil parayı nasıl kazandığın önemli bence.

Toplum bu şekilde yozlaşmaya gittiği için Türk' lerin eski dürüst , güvenilir özellikleri giderek zayıflıyor. Buna çok üzülüyorum
Cansuyu is offline  
Eski08-05-06, 13:08  #5
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın TURKS !

İnsanların önü tıkandığında,devlet insanlar için değil de insanlar devlet için çalştırıldığında,Partizanca tutum sergilendiğinde ve partililer köşe döndüğümde,hele hele dinci kesimler işbaşına gelip İmam Hatip mezunları baş köşeye alındığında bu işler kaçınılmaz olur.

Üniversiteler bilim yerine siyaset üretmeye,yargı bağımsızlığını kaybedip siyasallaştırılma gayretlerine girildiğinde ve adalet vicdan ile cüzdan arasına sıkıştığında,dediklerinin artması olağandır.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski08-05-06, 13:49  #6
Cansuyu
Yazar Adayı

Ben şunu merak ediyorum. Toplum yıllarca bir uyutulma politikasıyla uyuturldu. Artık insanlar sadece evleri ve sokakları dışında toplumsal olaylara kulaklarını tıkamış durumdalar. Sadece magazin programlarını seyredip, bol ödüllü yarışma programlarında ödül alabilmek için şekilden şekile giriyorlar.

Ünlü olmak hevesi gayreti içindeler. kitap okumak denildiğinde magazin gazeteleri ve beyaz diziler algılanıyor. Gençler bir araya geldiklerinde akşamki dizilerden ve en son aldığı şu çok meşhur kot pantolandan bahsediyor?

Toplum olarak nereye gidiyoruz?
Cansuyu is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı