"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Atom bombasından sonra görmemizi istemedikleri fotoğraflar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yıllarca 'top secret' olan, sansürlenen, atom bombasından sonraki insanlık tarihinin ayıbını anlatan görüntüler. Modern tarihin en büyük katliamlarından biri... ABD'nin Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinin üzerine atom bombalarını bırakmasıyla birlikte 250 bin sivil adeta buharlaşıp yok oldu. Böylesine büyük bir katliamdan ise uzun yıllar birkaç kare dışında fazla fotoğraf ortaya çıkmadı. Enkazların şoke edici görüntüleri dışında.... Ama kurabların görüntüleri neredeydi? ABD işgal güçleri "kamuyu rahatsız edecek görüntüleri" yasaklamıştı. İşte bu yüzden Hiroşima ve Nagazaki fotoğrafları yıllarca "top secret" dosyaları olarak kaldı. Bazıları daha sonra yayımlandı. Ama hepsini birarada görmek pek de alışılmış değil... İşte görmemizi istemedikleri o fotoğraflar. Atom bombasından sonra.... __________________
Ellerin var mı, ya yüzün? |
|
| #2 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| İnsan kendini yok edebilecek kudrete sahip..acı mı yazık mı.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bombanın atılmasından hemen sonra bir Japon subayın kentte dolaşarak çektiği fotoğraflardan oluşan bir belgesel izlemiştim. Bazı fotoğraflar sanki onun arşivindekiler gibi geldi. Katliamdan kurtulanlara ilişikin, belgeseldeki fotoğraflar çok daha dramatikdi. |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Unutmayalım ki insanoğlu kendini var edebilecek kudrete de sahip. __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
| #5 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben hangisi daha dramatik bilmiyorum daha öncekileri görmemiştim ama çok üzücü fotoğraflar olduğu kesin... __________________
Ellerin var mı, ya yüzün? |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Ne diye saklamışlarsa.. Vahşeti bilebilmek,anlayabilmek için resme luzum mu var.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Korkunç! tek kelimeyle... İnsan dehşete düşüyor, gördüklerinden dolayı. __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: İstanbul.
| resmen bir vahşet..söyleyebilicek bir şey bulmak çok zor..nasıl bir insanlıktır bu ? ya da bu insanlık mı ? __________________
''önce seni yok sayarlar. sonra sana gülerler. ardindan savaşirlar seninle. ve sonunda sen kazanirsin..'' |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|