Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Avrupa Birliği = Haçlı Birliği / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: AB bir Haçlı birliği midir?
Evet38 57.58%
Hayır28 42.42%
Oy Verenler: 66. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski08-05-06, 21:32  #1
aytac2961

aytac2961'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Avrupa Birliği = Haçlı Birliği

AB marşı Hristiyanlık nükteleriyle dolu
AB bayrağı 12 yıldız İsa'nın 12 havarisi
AB parası Euro kilise resimleri

AB diyoki; "Sen benim marşımı kabul etmezsen; sen benim üç tanrımı {baba, oğul(haşa Allah'ın oğlu İsa), kutsal ruh} kabul etmezsen; kilisemin kapısından içeri girmezsen seni kabul etmem"

Size şimdi bir soru soruyorum; Avrupa Birliği bir Haçlı Birliği midir?
Eski08-05-06, 21:35  #2
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Avrupa Birliği, Kapitalist Ülkeler Birliğidir. Burjuva için din, millet gibi kavramlar sadece araçtır. Önemli olan çıkarlardır. Nitekim birgün hristiyan klubü olmak hoşlarına gidip bunu kabullenebilirler, ertesi gün küreselleşme ve medeniyetlerin savaşımını engellemek için bu önermelerinden 180 derece dönerler.
Eski08-05-06, 21:36  #3
aytac2961

aytac2961'nın Avatarı

Buna senin gibi inanmak isterdim ama bütün bu haçlı savaşlarının sebebi din değil mi?
Eski08-05-06, 21:38  #4
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Kesin duymuşsundur, Haçlı seferine çıkıp Bizans dönemimde Konstantinapole(istanbul'a) gelip ordaki ganimetleri yağmalayıp geri dönenleri.. Gerçi o zaman feodal bir düzen söz konusu ama yine din araç.. Yine amaç çıkarlar..
Eski08-05-06, 23:30  #5
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

AB marşında Hristiyan öğeler var.Ayrıca burada konumuz tam olaak din değil,AB haçlı ordusu mudur?O zamanki haçlılara bakınca ben bir fark göremiyorum.Sadece bir medeniyet maskesi takmışlar,miğfer yerine.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-05-06, 01:52  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Ab, stratejik menfaat ve kardeşlik kurumudur.

2. Dünya Savaşı'nın yıkıcı etkilerini, bölünmüş Avrupa imajını tam tersine çevirebilmiş tek kurumdur. Avrupa'nın bir bütün olarak kalkınabilmesine inanılmaz katkıları olmuştur.

Hal böyleyken, bir kuruma anti-laik atıflarda bulunmak pek doğru bir yaklaşım gibi durmuyor.

Avrupa'nın mayası ortak geçmiş ve kültürdür. Buna Hıristiyanlığın etkileri yok mudur? Elbette vardır, fakat temelde hıristiyanlık söz konusu değildir.

Ülkemiz uzun süredir batılıdır, ya da en azından öyle olma yolundadır. Dolayısıyla aslında biz de onlarla benzer kültürel değerleri paylaşıyoruz. Benzer menfaatlerimiz, vb. var. Şu an için de AB'ye girebilme yolumuzdaki en büyük destekçimiz ekonomik refahımız olur.

Hal böyleyken,

Dinler kimin umrunda?
Eski09-05-06, 03:43  #7
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın aytaç2961 !

Haçlı seferleri neden ve niçin başlatıldı önce onu iyi öğrenmeniz gerekiyor.O dönemlerdeki kilise eğemenliği ile bu günün kilise egemenliğini de kıyaslamanız gerekiyor.

6 ülkeyle ekomik işbirliği süreciyle başlayıp,avrupa birliğine dönüşen gelişmeyi de bilmeniz lazım.

Ön yargılarla ve yeteri kadar bilinmeyenlerle açtığınız bu konuyla geçmişte haçlı seferlerini başlatan papazlara benzersiniz.:-)
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-05-06, 10:40  #8
aytac2961

aytac2961'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Sayın aytaç2961 !

Haçlı seferleri neden ve niçin başlatıldı önce onu iyi öğrenmeniz gerekiyor.O dönemlerdeki kilise eğemenliği ile bu günün kilise egemenliğini de kıyaslamanız gerekiyor.

6 ülkeyle ekomik işbirliği süreciyle başlayıp,avrupa birliğine dönüşen gelişmeyi de bilmeniz lazım.

Ön yargılarla ve yeteri kadar bilinmeyenlerle açtığınız bu konuyla geçmişte haçlı seferlerini başlatan papazlara benzersiniz.:-)
Dün kilise ne ise bugün de odur, bugünün dünden farkı yoktur
Haçlı seferleri neden başlatılmış bunu ben çok iyi biliyorum ama senden duymak isterdim...

AB belki en başında ekonomik bir platformdu peki şimdi siyasi bir birlik diyebilir miyiz yada dini bir birliktelik veya haçlı biriliği... Bu da bir gelişmedir öyle değil mi?

Bir devletin var olması için gerekenler nelerdir
Bayrak, para, marş AB en başında bütün bu simgeleriyle benim bir dinim var ve ben o dini bayrağıma parama marşıma koyarak yüceltiyorum diyecek
Ondan sonra bana birileri önyargılı olduğumu, yeteri kadar bilmediğimi ifade edecek

Bir de şu çok önemli papazlar önyargılı falan değillerdi onlar olması gerekeni yaptılar. Hristiyan biriliklerini haçlı birlikleri adı altında bir araya getirdiler...
Eski09-05-06, 10:44  #9
aytac2961

aytac2961'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ASİ12 şöyle demiş:

AB marşında Hristiyan öğeler var.Ayrıca burada konumuz tam olaak din değil,AB haçlı ordusu mudur?O zamanki haçlılara bakınca ben bir fark göremiyorum.Sadece bir medeniyet maskesi takmışlar,miğfer yerine.
Medeniyet dedğin nedir ki, tek dişi kalmış canavar
Eski09-05-06, 10:48  #10
aytac2961

aytac2961'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Kesin duymuşsundur, Haçlı seferine çıkıp Bizans dönemimde Konstantinapole(istanbul'a) gelip ordaki ganimetleri yağmalayıp geri dönenleri.. Gerçi o zaman feodal bir düzen söz konusu ama yine din araç.. Yine amaç çıkarlar..
Olabilir fakat AB bu kozu yani dini hiç bir zaman bırakmayacak bunu da iyi görmek lazım...
AB bir müslüman hele türk, milleti bağrına hiç zaman basmayacaktır...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı