| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Shrek Kürtçe konuşunca/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Shrek Kürtçe konuşunca Çizgi animasyon kahramanı Shrek ve ortağı çizmeli kedi ile kırmızı başlıklı kızın video görüntülerine Kürtçe dublaj yapan lise öğrencisi gözaltına alındı Muş’ta arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Kürtçe mizah sitesinde PKK propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan lise ikinci sınıf öğrencisi Muharrem Sönmez, dayak, küfür ve psikolojik baskıya maruz kaldığını öne sürdü. Sönmez ve okul arkadaşları birlikte kurdukları “Huneri Kurd” isimli Kürtçe mizah internet sitesinde ünlü çizgi animasyon kahramanı sevimli dev Shrek ve ortağı çizmeli kedi ile kırmızı başlıklı kızın Youtube’daki video görüntülerine Kürtçe dublaj yaptı. Sitede sanal alemdeki komik karikatürlere de Kürtçe konuşma balonları yazıldı. DÖVDÜLER • Ancak ABD’nin Irak işgalinden, Güneydoğu’daki günlük hayata kadar politik esprilerin yer aldığı mizah sitesi polisi rahatsız etti. Polis tarafından gözaltına alınan site editörü Muharrem Sönmez, yaşananları şöyle anlattı: “22.02.2008 günü okuldan eve döndüm. Polisin eve gelip beni aradığın duyunca korktum. Çünkü nedenini bilmiyordum. Saat 16.00’da iki sivil giyimli polis, ‘Hakkında şikayet var’ diyerek beni evden aldılar. Muş Zafer Karakolu’na götürdüklerine küfür ve hakaret ederek ‘Huneri Kurdi sitesiyle bağlantın nedir’ diye sordular. Ben sitenin editörlüğünü yaptığımı söyledim. Bana ‘Sen PKK’lı mısın?’ diye sorup bir yandan da yumruk, tokat ve tekmeyle vurdular. Ayrıca DTP’nin gençlik kolunda çalışıp çalışmadığı mı sordular.” İHD’YE BAŞVURDU • Sönmez, sorguyu yapan iki polisin kendisini Huneri Kurdi sitesinde PKK propagandası yapmakla suçladıklarını “Sana kim talimat veriyor, örgütteki rolün nedir” gibi sorular sorduklarını, sıradan bir öğrenci olduğunu söylediğinde ise hakaretle karşı karşıya kaldığını söyledi. Gece sabah 04.00’da polisin kendisini serbest bıraktığını söyleyen Sönmez, önce korktuğu için suç duyurusunda bulunmadığını, Muş’ta İnsan Hakları Derneği (İHD) olmadığı için de Diyarbakır İHD’ye mektupla şikayette bulunduğunu ifade etti. Sönmez, korktuğu için artık sitedeki çalışmasından ayrıldığını da sözlerine ekledi. http://www.taraf.com.tr/haberv.asp?HaberNo=4079 Kürtçe düşünmek bile yakında yasak kapsamına alınır eminim.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Utanç verici. Gerçekten kendimden utandım bu haberden sonra. Bu ne yahu? Adamın dilini yasaklamak bir yana; diliyle espri yapmasına bile izin yok mu yani? Sn. Meyman aynen dediğiniz gibi. Yakında Kürtçe rüya gördüğünüz için bile hapse atabilirler sizi. Aman dikkat ![]() __________________
En "adil", "saf", en ince ve en uygarı olsa bile, Marksizm milliyetçilikle bağdaşamaz. Onun yerine, Marksizm, enternasyonalizmi ileri sürer... Lenin |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bu ülkede Kürt sorunu yok. Daha doğrusu Kürt Sorunu bir neden değil; sonuç. Çözüm olarak ortaya koydukları üst kimlik ve milliyetçilik; sorunun ta kendisi. __________________
En "adil", "saf", en ince ve en uygarı olsa bile, Marksizm milliyetçilikle bağdaşamaz. Onun yerine, Marksizm, enternasyonalizmi ileri sürer... Lenin |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| hiçte utanç verici bir durum degil.. Ama siz anlamak istemiyorsunuz.. Olayı şöyle düşünün ; Kürtçe konusmak,yayın yapmak herşey serbest olursa gidin istediginiz yerde konusun istediginiz yere dublaj yapın.. ama siz kürtçe site açıp Birde politik konular ile mizahi birşekilde yorumlar yaparsanız Elbette dikkat çekersiniz.. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| Ne demek istiyorsunuz yani? Dikkat çekilebilir ama dayak mi atilmasi lazim sayin oguzkaan? |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Polis gözaltına aldıgı kişilerin cogunu dovebiliyor nezarette. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #7 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Ne de olsa sizin zihniyetinizden polisler... Dayak ise tek bildikleri sey oldugu icin sasmamak gerek... Bir gun bu yasananlardan elbette hesap sorulacak gunler gelecektir... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| nekadar çifte standart var yaa..bu ülkede başını örten yobaz geri kafa oluyor da kürtçe konuşulmuyor diye kendilerinden utanılıyor çok güzel..herkez önce bi konuda anlaşsın özgürlük herşeyemi yoksa sadece kendi fikirlerine mi..o zaman iki doğru vardır tek doğru yoktur __________________
Ne ReNK OLuRSa OlSuN KaŞıN,GöZüN KaRŞıNDaKiNiN GöRDüĞüDüR ReNGiN !! |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın oguzkaan sıze tafsıyem faşist olmaktan önce insan olmayı deneyin..Bakın ozaman ne kürt sorunu kalır nede başka birşey..Daha lise ögrencısı birinin kürtçe mizah yapması nedeniyle yapılanlar en az sizin bunları burda savunmanız kadar acıklı.. Sizler avaz avaz bagırmıyor muydunuz kürtlerin özgürlüğü var diye..internette bile kürtçe skeçlere tahammuleriniz yokken ne özgürlıkmus böyle.Bu yenı değil yıllardır bu işkence ,baskı zulum var kürt çoğrafyasında en kötüsüde bu zulmu pervasızca alkışlayan faşist ruhlu insanların çokluğu.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|