"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bu bir istifa mektubudur.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Bu bir istifa mektubudur, evet !!! Sevgili yazıyaz ailesi, değerli dostlar ve siz de ey ötekiler... Uzun bir yazı yazmayacağım, kısa / öz / basit gitmek istiyorum; bu foruma girdiğimde bilgimin sınırlarında ve düşünsel evrimimde ciddi ilerlemeler gözlemledim. Bir çok kitabı aynı anda okumak gibi bir şeydi bu forum çatısı altında yazmak. Fakat son bir kaç haftadır aynı lezetti alamıyorum. Artık tartışmaların kısırdöngülerde tıkandığını hissediyorum ve bu da beni ziyadesiyle yoruyor. İmzamda belirttiğim gibi, hiç bi şey üretmeden yalnızca tüketen ve üstüne üstlük eleştiren tiplerle girdiğim mücadeleden yorgun ama muzaffer çıkıyorum. Yorgunum çünkü ne kadar vermek istesem de anlattıklarım karşımdakinin anlayabileceği kadardır. Muzafferim çünkü Allah'a şükür girdiğim hiç bir tartışmada ne cevap veremediğim için kimseye hakarete varan bir saldırıda bulundum (kızdığım ve hakaret ettiğim anlarda cevap verememenin sıkıntısı değil, yediğim hakaretin öfkesi ile hareket ettim), ne de doğru bildiklerimi savunurken körü körüne putlara sarıldım... Benim tek derdim ve yoldaşım akılcılıktır. İdeolojik saplantılarım yoktur. Demokrasi ve bireysel özgürlükler benim en önemli değerlerimdir. Sosyal Demokrasi'den yanayım ama ütopyaların peşinden koşmadım. Değişmem demiyorum, dünya dönüyor, ben de dönerim... Dönmem diyen yalan söyler... Ama mühim olan döndükten sonra geçmişinle gene de övünebilmek ve o zaman da bendim diyebilmektir. Vesselam, söz bitmiştir. Kalın sağlıcakla... Sevgili dostlara; selam olsun kardeşler, siz üstada kulak verin gene de: Bükselerde kırıl ama eğilme sakın Hak bellediğin yola yalnız gideceksin Haydi eyvallah... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sevgili Aristo son dönemlerde gerek ülke gündeminin kısır döngülüğü gerekse forumdaki konuların sıkıcı olduğunu kabul etmek gerekir.Bence bütün bunlar kısa süreli kısır döngüdür,gitme konusunda bu kadar acele etmeyin derim.Bence bunu bir kez daha düşünün.Kalmanız gerekir Aristo gitmek hiçbir zaman çözüm olmadı çünkü. Bizi özlersiniz bence kalın. ![]() ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Sayın Aristo ya siz aştınız biz sizi fark edemedik... Ya da siz sıyırdınız biz de yanınıza gelmekteyiz. ![]() __________________
Onların Nemrut Mustafa Paşa Divanı varsa bizim de İstiklal Mahkemelerimiz vardır. Tayyip Erdoğan'lar sanık sandalyesine oturacaklar!... |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| BU forumda benim en cok hoslandıgım, userlerin sıkca küsmeleri ve giderken niye küstüklerini dile getirmeleridir. Böylece nicin gittikleri hakkında bir fikrimiz oluyor. Bunu belirtmemis olsalar hep merak icinde kalacagız. Halbuki eger ben bu forumu terk edeceksem böyle bir sey yapmıyacagımı belirtmek isterim. Yani ömür boyu merak icinde kalacaksınız ![]() sayın aristo yukardaki sözlerimde hafif espiri var siiznle daha önce bir kac konu baslıgı altında yazısmıstık sizin kisiliginizin oturduguna kanaat getirmistim. bizi terk edip gitmeniz kendi özgrü seciminiz. Sevgiler Sizi arayacagız demekten baska caremiz yok. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Hocam aynı sorunlar tüm forumlarda yaşanıyor , ama biraz dinlenmekte iyidir. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayin Aristo Beni az cok bilirsiniz biraz lastik agizliyimdir yani aklima geleni pat diye söyler ondan sonra ne söyleyecegimi dusunmeden hareket ederim Sizi yazilarinizi pek begenmezdim ancak hep iyi niyetli oldugunuzu dusunurdum Istifa mektuplari bana hep sacma gelmistir,birseyi yapiyorsan bunu neden belgelemek ihtiyaci duyar insan diye sordum her zaman Simdi gideceksiniz eyvallah yolunuz acik olsun ama neden kuskunlugunuzu dile getirip bize aci cektirmek istiyorsunuz Gidecem diyen adam egerki gercekten gitmek istiyorsa bunu herkese duyurma ihtiyaci duymaz Siz gercekten gitmek istemiyorsunuz en azindan ben böyle dusunuyorum Hergun foruma ziyaretci olarak girip yazilari okuyup cevap yazmayacaksiniz bu size koyacak cunku isyan etmek istediginiz noktalar olacak Yani kisacasi ne siz bizim icimizi acitin nede kendi icinizi sacma bir karardan dolayi acitin Egerki gitmekte kararlisaniz tekrar söyluyorum yolununuz acik olsun __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bu hiç olmadı.. Kaç kişi kaldık şimdi eski Amerikancılardan? ![]() __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın Aristo eğer foruma bağlanmadan bu kararı almışsa geri gelmeyecektir.Ama forumdan birşey beklediği halde bazı tartışma bilmezlerin etkisinde kalarak bu kararı almışsa dinlendikten sonra geri gelecektir. Din bölümünde de siyaset bölümünde de eski iştiyakla yazan kalmamış.En kötüsü de donanımlı insanların kendini bilmezler arasında yok olmasıdır.Çünkü birşeyleri devamlı açıklamak durumunda olmak,gerçekten de çok yorucu, yıpratıcı bir iş.Ben bunu yaşamış durumdayım. Forumda her ne kadar inançlar ve siyaset bölümü daha aktif ise de aslında işlevine uygun bir aktiflik içerisinde değiller.Sorun da diyalog ve medenice tartışmak isteyenlerin bu özelliklerden yoksun olanlar arasında kaybolmasından kaynaklanmaktadır.Sözgelimi gerçekten tartışan ve donanmımlı olan görüşünü ele alırken iyice düşünmekte ve çok emek vermektedir.Ama fikir üretmeyen biri,sözde cevap verme bahanesiyle ezberindeki bir deyimi tekrarlıyor. Bu durum sadece forumların ve bu forumun kaderi değil.Sokaklar da böyle.Sözle diyaloga ve donanıma muhtaç insanlar çok fazla. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Sayın Aristo, kısa mektubunuz ilede yine farklılık koymaktan kendinizi alıoyamadığınız ortada. Sanırm ben sizi forumda arayacağım çünkü ilginç fikirlerinizi hep sabırsızlıkla beklerdim. Nedense hani felsefe sorulara cevap aramak değlde yeni sorular sormaktır yaklaşımından harektle farklı sorma yeteneği olan insanalrdan birtanesi olarak görürüdüm sizi. Ama ne yapalım ki buraya kadarmış. Aslında ben forumun kısır döngüde olduğunu düşünmüyorum ama belki konularda çıtaların düştüğünü söyleyebilriz. Ama unutmayalım ki kısır döngü dediğiniz şey aslında doğru bildiğimiz tekrarlamaktan başka bir şey değildir. Ama eminim ki forud yer almasanızda yazıyaz net dergimizi takip edecektirsiniz. Kim bilir belki yazıyaz net dergisi mürekkep kokusuna büründüğü gün bir yerlerde dergilerin ortaklaşmasında buluşuruz. dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
| #10 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| 31 Mart gecesi bir karar aldım, bu kararı almamda ki etkenler değişmiş değildir, öncelikle bunun altını çiziyorum. Fakat şu üç günlük süreç içinde düşündüm ve kafamı dinledim. Siz değerli dostların yazdıklarının etkisi de vardı muhakkak ve kaçmanın yanlış olduğu kanısına vardım ve foruma geri dönmenin daha doğru olduğunu düşündüm. TEKRAR MERHABA DOSTLAR ve siz ey ötekiler... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|