| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Emniyet Müdürü: Normal İşlem/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Şeffaf işkenceye suç duyurusu Hakkari’de gözaltına alınan 15 yaşındaki C.E’ye kameralar önünde yapılan işkence TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun gündemine taşındı. Hakkari İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik’e göre bu ‘normal’ bir gözaltı işlemi Hakkari’deki Nevruz olayları sırasında 15 yaşındaki C.E’nin gözaltına alınması sırasında kameralara yakalanan işkence görüntüleri üzerine olayla ilgili Meclis araştırması istendi. Hakkari Barosu avukatları da dün cezaevinde ziyaret ettikleri C.E’nin kolunun bandajlı olduğunu açıkladı. Hakkari İl Müdürü Cavit Çevik, C.E’ye yapılan muamelenin ‘normal’ bir gözaltı işlemi olduğunu savunarak polis memurunun hareketini onayladı. DTP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Akın Birdal, komisyon başkanı Zafer Üskül’e bir mektup yazarak, C.E’nin maruz kaldığı şiddetin sorumluları hakkında Meclis araştırması istediklerini söyledi. C.E’ye işkence yapan polis hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da belirten Birdal şunları söyledi: “Sayın Üskül konunun gündeme alınarak araştırılacağını söyledi. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’na başvurarak söz konusu polislerin görevden el çektirilmesini istedik. “ KOLU BANDAJLI • Hakkari Barosu Başkanı Nevzat Onuk ise, dün C.E’yi üç kişilik bir heyetle ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretleri sırasında C.E’nin kolunun bandajlı olduğunu gördüklerini belirten Onuk, bu bandajın da kendilerinin ziyarete gitmeden bir saat önce cezaevi doktoru tarafından takıldığını öğrendiklerini vurguladı. C.E’nin avukatı Kemal Şimşek de, dün müvekkiliyle görüşme imkanı bulduğunu, C.E’nin kolunun kırık olmadığını kaydetti. EMNİYET MÜDÜRÜ: NORMAL İŞLEM • Hakkari İl Emniyet Müdürü Taraf’a yaptığı açıklamada, C.E’nin gözaltına alınırken maruz kaldığı hareketin “normal” bir gözaltına alma işlemi olduğunu savundu. Çevik, “C.E, gözaltına alınırken polis memuru tarafından eli arkadan kıvrılarak plastik kelepçe takılmıştır. Dünyanın her tarafında da gözaltına alma işlemi bu teknikte yapılmaktadır” dedi. Polis memuru hakkında da herhangi bir işlem başlatmadıklarını söyleyen İl Emniyet Müdürü Çevik, valiliğe yapılan suç duyuruları neticesinde polis memuru hakkında soruşturma kararı çıkarsa bunun işleme konacağını kaydetti. http://www.taraf.com.tr/haberv.asp?HaberNo=4164 Bunlarda düzmece tabi... Alıntı:
utanç verici.... daha ne kada saklayacaklar kirli yüzlerini merak ediyorum.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-03-08 23:56 . | |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sn meyman siz kameralar önündeki işkence olayına inandınız mı yoksa! Birileri böyle diyordu değil mi? Her göz görmesini bilseydi zaten!!!!! __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Hakkari İl Emniyet Müdürü haksız mı Sn. Meyman? Yani bu "normal işlem" değil mi? Bizde daha ne "normal" işlemler var oysa. Yeter ki karakola düşmeyin. Dayak da "normal", küfür de, bunlar çok "normal". Bunların ötesi de var tabii. Falakadan başlar. Bunları sıralayıp, herkesin bildiğini söylemenin anlamı yok. Şimdi bu ülkede, bunca "normal" şey varken, kolunu bükerek kelepçe takmayı özellikle ön plana çıkarmak, ülkede herşeyin "normal" olduğu propagandası için mi yapılıyor acaba? |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Emniyet müdürünün de söyledigi gibi dünyanın heryerinde bu şekilde yapılır bu.. ne yapsaydı adam? buyur kardeşim bu kelepçe tak kendine mi diceK? __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
| #5 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bu emniyet mudurunun oglu bu sekilde gozaltina alinirken kolu kirilarak alinmis olsa idi, buna yine normal diyecekmiydi acaba... Bu zihniyet bir gun bu uygulamalarin altinda kalacaktir suphesiz... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: İstanbul.
| Alıntı:
anlayamadım?yani sizce bu doğru bir yaklaşım mı ? hadi gözaltına aldın diyelim,bu işlem bu kadar barbarca mı yapılmalı ? he tabi sizin birazcık cellalenmenizin sebebide sanırım vatandaşın kürt kökenli olması yanılmıyorum değil mi ? __________________
''önce seni yok sayarlar. sonra sana gülerler. ardindan savaşirlar seninle. ve sonunda sen kazanirsin..'' | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
kürt kökenlilere sinirlenseydim İstanbulda yaşamamam gerekir.. benim kimsenn kökeniyle sorunum yok __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| "Normal" tabi! Neden saldırıldı bu insanlara? Muhtemelen "devletin bölünmez bütünlüğüne...", "anayasal düzene..." vs cart curt.. Peki, neden (misal) "papa gelmesin" mitinginde atılan "şeriat" propagandalarına, hilafet bayraklarına aynı muamele yapılmadı? Ya da, cuma namazı çıkışlarında, Çeçen teröristlere destek için atılan sloganlara, açılan suudi arabistan bayraklarına, aynı muamele yapılmadı? Neden Üsküdar' da bir caddeye "Cahar Dudayev" ismi verildi? Bu muhteremler, Rusya'da bir caddeye "Abdullah Öcalan" isminin verilmesini isterler miydi? Cevap ; Devletin resmi ideolojisi Türk-İslamdır. Türklere ve İslam' a her türlü özgürlük, hoşgörü, kanun çiğneyici davranış mübah ; Kürtlere ve "kafirlere" yasak! Ne güzel demokrasi kardeşim! __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-04-08 20:23 . |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Pkk ile bir degildir.. Şeriat sloganları atanları bilmem fakat Caddeye Cahar Dudayev adı verilmesi benim için bir onurdur. Çeçenistan a sahip cıkılması benim için bir Onurdur. Ben Türküm. Bana onur vericek şeylerden gocunmam. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ha gayret!.. Az kaldı.. Biraz daha karışsın ülke.. Birleşmiş Milletler gün sayıyor.. Ülke karışınca ..Birleşmiş Milletler gelecek.. Aynı ''IRAK'' gibi bize ''Demokrasi'' getirecek.. Ah! o polisler olsa da keşke kolumuzu kırsa... diyeceğiz... Görün bakın ''Coni'' ler neler yapacak.. Az kaldı az!... __________________
Cep telefonum Nokia , Manita'm Sarışın olsun... Vatanım ,Bayrağım, Ülkem olmasa da olur! SOROS sağolsun! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|