| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
'Pis Kürt' sözüne kızdı 26 yıldır Türkçe konuşmuyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| 'Pis Kürt' sözüne kızdı 26 yıldır Türkçe konuşmuyor ADİL HARMANCI, DENİZLİ (DİHA) - Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nden göç ettiği Denizli'de oturan Cevahir Yaşlı (85) isimli kadın, çapa işinde çalıştığı ilk günlerde kendisine 'pis Kürt' denildiği için yıllardır Türkçe konuşmuyor. Kendisine 'pis Kürt' denilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Yaşlı, "Bu davranış beni Türk kadınından kopardı. 26 yıldır da onlardan uzağım, dillerini de konuşmak istemiyorum" dedi. 85 yaşındaki Cevahir Yaşlı, 1980 yılında daha iyi bir yaşam için çocuklarıyla birlikte Denizli'ye göç etti. Yaşlı, kadınlarla birlikte pamuk tarlalarında 10 yıl boyunca çapa işinde çalışırken, çocukları da inşaat işlerinde çalıştı ve hamallık yaptı. İlk başta kirada kalan Cevahir Yaşlı ve çocukları, daha sonra biriktirdikleri parayla bir ev satın aldı. İyi bir yaşam umuduyla yola çıktıkları Denizli'de insanlardan bekledikleri yakınlığı göremeyen Cevahir Yaşlı, çok mutsuz olduğunu ve bir an önce memleketi Diyadin'e dönmek estidiğini söylüyor. 'Bize 'pis Kürt' dediler' Cevahir Yaşlı'nın Denizli'de kaldığı süre içinde canını en çok sıkan durum kimliğine hakaret edilmesi olmuş. Türk asıllı kadınlarla pamuk tarlasına çapaya gittiği daha ilk gün, bir kadının kendisine 'pis Kürt' diye hitap ettiğini belirten Yaşlı, "Birlikte çapaya gidiyorduk. Tarla sahipleri bizi arabalara bindirip götürüyorlardı. Onlara iyi davranılıyordu, ama bizi bazen araçlardan aşağı atıyorlardı. Daha ilk gün bir kadın bana 'pis Kürt' dedi. O gün bugündür Türkçe konuşmuyorum. İnat ettim konuşmuyorum. Bu davranış beni Türk kadınından da kopardı. 26 yıldır komşu olduğumuz halde onlardan uzağım, dillerini de konuşmak istemiyorum. Onlar da memleketimize geliyor, Ağrı'ya geliyor. Biz hiç birgün onlara 'pis Türk' dedik mi?" diye konuştu. 'Hep kendimi yabancı hissediyorum' 26 yıldır Denizli'de yaşamasına rağmen kendisini halen yabancı hissettiğini belirten Yaşlı, "26 yıldır buradayım, 26 yıl daha kalsam burası bana memleket olmayacak. Kürtlere iyi gözle bakılmıyor. Aramızda bir soğukluk her zaman var. Bu yüzden hep kendimi yabancı hissediyorum. Ne yapsak olmuyor. Herhalde artık Diyadin'e döneceğim. Orada kızlarım var. Burdaki çocuklarım gelmese de ben seneye Diyadin'e döneceğim" diye konuştu. 'Benim de oğlum asker sizin de' Cevahir Yaşlı, Türk annelere çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Benim de oğlum asker sizin de. Bu savaşı anneler bitirebilir, çözümü anneler başarabilir. Ama yapmıyorlar. Artık bizleri inkar etmekten vazgeçmeliler. Kürtlerin de onlar kadar hakları var. Ben her türlü zorluklara rağmen kendi anadilimi unutmuyorsam, demek ki zorla dil unutturulmaz. Benim komşum bana 'pis Kürt' diyorsa demek ki aramızda bir sorun var. Yıllardır bu sorun hala sürüyorsa suçlu ben miyim? Ama biz haklıyız, biz kazanacağız. Burda bağımsız aday vardı, bana onun Kürt olduğunu söylediler, oyumu ona verdim. İnşallah Meclis bu sorunu çözer, çocuklarımız da artık ölmez http://64.233.183.104/search?q=cache...lnk&cd=4&gl=tr Aslında bütüm kürtlerin bunu yapması lazım.. keşke mumkun olabilse..kendi tepkilerini varlığını tanımayan zihniyeti onları kaale almayarak tepkılestırebılse. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-04-08 18:39 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Sonuna kadar destekliyorum... __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Pis kürt denmesi hiç hoş degil.. Birine Pis kürt derseniz böyle düşman kazanırsınız işte.. bir insana pis kürt demek Türklük şuuruna da aykırıdır zaten. bu kişiye pis kürt diyeni ve baska insanlar ile etnisitesi yüzünden alay Edenleri kınıyorum. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Anayasa 'da bu ülkenin asli ve kurucu unsuru olarak "Kürtler" 'de belirtilmediği sürece bu sorun çözülmeyecektir ve şuna inanıyorum ki kimsecikler sahibi olduğu topraklarda misafir muamelesi görmeyi kabullenemez. Ne yazık ki ; Kürtlerin tırnakları ile kazıyarak elde ettikleri demokratik kazanımlarının sonu gelmiştir , isterseniz 3-5 yıl bekleyip görün ne demek istediğimi ... __________________
<< Bir insanın gerçek zenginliği , onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) >> | |
|
| #5 | |
| Bi fıkra anlatayım... Yaşanan terör olaylarına kızan iki kürt, türk olamaya karar vermiş... Gitmişler karakola çıkmışlar komutanın karşısına demişler biz bebek katilleriyle aynı ırktan olmak istemiyoruz. Türk olmak istiyoruz. Ne yapmalıyız? Komutan demiş ki çıkacaksınız diyarbekirin en yüksek tepesine. Yaşasın Türkler diye bağıracaksınız. Bizim iki kanka uzun bir yolculuktan sonra tepeye gelmişler. Bir kayalık kalmış sadece... Biri demişki bi el atta çıkayım şuraya. Atmış, bitanesi çıkmış tepeye bağırmı Yaşasın Türkler!!! Aşağıdaki benide çek bende çıkayım deyince üstteki cevap vermiş: Hadi ordan pis kürt. ![]() Türkler hiç bir zaman kürtlerin kıymetini bilmedi. Kürtler gerçekten çok onurlu insanlar ne yapsalar yaranamadılar... __________________
Onların Nemrut Mustafa Paşa Divanı varsa bizim de İstiklal Mahkemelerimiz var. Tayyip Erdoğan'lar sanık sandalyesine oturacaklar!... |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
![]() Kürtlerin kıymetini bilmek nedemek? Biz kürtleri Türklerden ayrı görmedikki onlara ayrı kıymet verelim. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Kürtlerin kıymetini bilmek demek, Kürdoloji Entistülerinin açılması demek... Üniversiteler de Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin olması demek.... İşte... Sen, ben onların kıymetini bilmezsek. Bir bilen illaki çıkar sayın oğuzkaan. ![]() __________________
Onların Nemrut Mustafa Paşa Divanı varsa bizim de İstiklal Mahkemelerimiz var. Tayyip Erdoğan'lar sanık sandalyesine oturacaklar!... | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: İstanbul.
| çok haklı bir eylem,destekliyorum... yerinde olsam bende aynı tepkiyi verirdim.. __________________
''önce seni yok sayarlar. sonra sana gülerler. ardindan savaşirlar seninle. ve sonunda sen kazanirsin..'' |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
ancak Kamuda sizde takdir edersiniz ki Dil Türkçedir. Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı bölümleri de kötü birşey degil fakat Bu işi zamanında yapmazsanız işin sonucunu pahalıya odeyebilirsiniz.. Gelelim en önemli konuya.. Kürt etnik kimliginini tanınması.. İşte maalesef bu olanaksızdır. http://www.youtube.com/watch?v=bpCJjbJTQ_I videoyu lütfen izleyin. __________________
Kimine Rusyada bedava Tatil..!!kimine Dinamit , kimine Fitil..!!! ÇATLI ya gelince Faşist bir Katil..!!! Uyan TÜRK Evladı Uyuma Uyan..!! Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!! | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: İstanbul.
| Alparslan türkeş böyle dedi diye öyle mi düşünmemiz gerekiyor? ayrıca videoda alpaslan türkeş hiç bir gerekçe göstermemiş sadece diyemezsiniz tarzı cümleler söylemiş.. __________________
''önce seni yok sayarlar. sonra sana gülerler. ardindan savaşirlar seninle. ve sonunda sen kazanirsin..'' |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|