"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Aklıma geldi! Bir yazıyı okurken karşılaştığınız hangi sözcük veya sözcükler ya da anlatımlar bizleri rahatsız ediyor? Merak ettim! Ben bir yazıyı okurken karşılaştığım "ya ne kadar komiksin!" gibi anlatımlara canım sıkılıyor. Ya da "yazdıkların çok komik!" cümlesine...Çok komik diyen kişinin üslıbu da genellikle sinirden köpürmüş bir özellik gösteriyor. Demek ki diyorum, okudukları kendisini çok sinirlendirmiş ama böyle ifade etmiş... "Yazdıkların çok komik!" Zaman zaman da olsa bu tür yorumlara rastlıyorum... Evet, bana ilginç geldiği gibi, biraz da rahatsızlık veriyor. |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bir konu ciddi ciddi tartışılırken ilgili ilgisiz espri yapılması beni rahatsız ediyor. (Ben dahi yapsam sonradan beni rahatsız ediyor.) O konuyla ilgili bir sözmüz yoksa yazmayalım, varsa alaya almadan, ciddiyetle yazalım. saygılar |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Yazıların içindeki gülen yüzler istemiyorum.Çünkü ciddiyetsiz bir durum oluşturuyor.Hele bir başkasının yazısından alıp da onun düşüncesini çürüteceği yerde konunun alaycı bir şekle sokup ortada konu diye birşey kalmıyor.Çünkü konu artık kişiselleşiyor. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Beni savunmadığım şeylerle suçlamalarını anlamıyorum. Yazılanlara verecek cevabı olmayanlar hemen saldırı pozisyonuna geçiyorlar galiba. Ayrıca nesnel bir tartışmada olgusal olmayan yazılardan hoşlanmıyorum. Absürd genellemeleri sevmiyorum. Konuyla çook uzaktan alakalı örneklerin güçlü bir argümanmış gibi sunulması rahatsızlık veriyor. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #5 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir rahatsızlık uyandıran konu da bu denli üzerinde durulmasına karşın hala, bir cümleye küçük harfle başlanması ve noktadan sonra yine küçük harfle devam edilmesi. Bazen hiç nokta diye bir şeyin kullanılmaması... Yani çok basit ve basit olduğu kadar gerekli bir kuralın uygulanmaması için ayak diremek, nasıl bir anlayıştır merak ediyorum! Ve bundan da rahatsızlık duyuyorum. Bu yazıları da elimden geldiğince okumamaya çalışıyorum. |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Oldukça memnunum ,elbette daha da iyi olabilir.Bazı sözcüklere alınanlar alınganlıklarının nedenini kendi içlerinde bulabilirler. Düşüncelerin ve savunulan fikirlerin sertlik derceleri genellikle kırılganlıklara ve hassas yaklaşımlara neden oluyor. Ben Kalgon ve Yumoş kullanıyorum.Ya siz.:-) :-) :-) Saygılarımla. |
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Alıntı:
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Hain, terörist, bölücü gibi kelimeleri sevmiyorum. Ayrıca kara tassup, şeriat, irtica kelimelerini de... __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| "İnancınıza karışan yok ama inandığınızı söylemeyin, yaşamayın", "Dinini toplumasallaşması....", "Dinin siyasete alet edilmesi..." "Din afyondur..." gibi ifadeler içeren cümlelerin yerli yersiz her konuda kullanılması rahatsızlık verici. |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Uyarınızı dikkate aldım ve gerekli kural olarak gördüğünüz küçük büyük harf kuralları konusunda dikkatliyim.. Maşayı siz ateşe koymadan, maşayı görünce bile anladım günahımı.. Benim anlam veremediğim; yazıda anlatımın akıcılığını ve manasını bozmadıktan sonra büyük ve küçük harfin bu kadar önemsenmesinden öte sizi rahatsız etmesi kadar önemsemeniz.. Nokta, virgül, iki nokta, noktalı virgül, soru işareti, tırnak işareti gibi anlatılanı etkileyecek kurallara uyulmasından yanayım.. Anlatılmak istenilenin farklı anlamlarda olmaması adına gerekli olan kurallar.. Ama bence her kural gerekli değil.. Karşı çıkamıyorum çünkü dilimizin kuralları ve bu forumda da uymamızı istiyorsunuz.. Ayak diremiyorum ama bişeylere karşı ufak dikkat çekmiyecek tepkiler veriyorum küçük harflerle.. Anlayışımın rahatsızlık vermesi; en azından bu forum içinde dikkatli olmam gerektiğine işarettir.. Anlayışım değişmeyecektir ama forum içinde dikkatli olacağımı temin ederim.. Saygılarımla.. __________________
:73 serabik :73 | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|