"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski11-05-06, 21:59  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
Rahatsızlık uyandıran sözcükler...

Aklıma geldi!
Bir yazıyı okurken karşılaştığınız hangi sözcük veya sözcükler ya da anlatımlar bizleri rahatsız ediyor?

Merak ettim!

Ben bir yazıyı okurken karşılaştığım "ya ne kadar komiksin!" gibi anlatımlara canım sıkılıyor. Ya da "yazdıkların çok komik!" cümlesine...Çok komik diyen kişinin üslıbu da genellikle sinirden köpürmüş bir özellik gösteriyor. Demek ki diyorum, okudukları kendisini çok sinirlendirmiş ama böyle ifade etmiş...

"Yazdıkların çok komik!"

Zaman zaman da olsa bu tür yorumlara rastlıyorum...
Evet, bana ilginç geldiği gibi, biraz da rahatsızlık veriyor.
melnur is offline  
Eski11-05-06, 22:05  #2
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Bir konu ciddi ciddi tartışılırken ilgili ilgisiz espri yapılması beni rahatsız ediyor. (Ben dahi yapsam sonradan beni rahatsız ediyor.)

O konuyla ilgili bir sözmüz yoksa yazmayalım, varsa alaya almadan, ciddiyetle yazalım.

saygılar
kaan is offline  
Eski12-05-06, 01:51  #3
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Yazıların içindeki gülen yüzler istemiyorum.Çünkü ciddiyetsiz bir durum oluşturuyor.Hele bir başkasının yazısından alıp da onun düşüncesini çürüteceği yerde konunun alaycı bir şekle sokup ortada konu diye birşey kalmıyor.Çünkü konu artık kişiselleşiyor.
Eski12-05-06, 12:09  #4
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Beni savunmadığım şeylerle suçlamalarını anlamıyorum.
Yazılanlara verecek cevabı olmayanlar hemen saldırı pozisyonuna geçiyorlar galiba.
Ayrıca nesnel bir tartışmada olgusal olmayan yazılardan hoşlanmıyorum.
Absürd genellemeleri sevmiyorum.
Konuyla çook uzaktan alakalı örneklerin güçlü bir argümanmış gibi sunulması rahatsızlık veriyor.
Eski12-05-06, 17:44  #5
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bir rahatsızlık uyandıran konu da bu denli üzerinde durulmasına karşın hala, bir cümleye küçük harfle başlanması ve noktadan sonra yine küçük harfle devam edilmesi. Bazen hiç nokta diye bir şeyin kullanılmaması...

Yani çok basit ve basit olduğu kadar gerekli bir kuralın uygulanmaması için ayak diremek, nasıl bir anlayıştır merak ediyorum!

Ve bundan da rahatsızlık duyuyorum. Bu yazıları da elimden geldiğince okumamaya çalışıyorum.
melnur is offline  
Eski12-05-06, 18:02  #6
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Oldukça memnunum ,elbette daha da iyi olabilir.Bazı sözcüklere alınanlar alınganlıklarının nedenini kendi içlerinde bulabilirler.

Düşüncelerin ve savunulan fikirlerin sertlik derceleri genellikle kırılganlıklara ve hassas yaklaşımlara neden oluyor.

Ben Kalgon ve Yumoş kullanıyorum.Ya siz.:-) :-) :-)

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski12-05-06, 18:51  #7
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Alıntı:
Sayın adil demiş ki;
Absürd genellemeleri sevmiyorum.
Ben ironiyi bayağı seviyorum.
ASİ12 is offline  
Eski12-05-06, 19:05  #8
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Hain, terörist, bölücü gibi kelimeleri sevmiyorum.
Ayrıca kara tassup, şeriat, irtica kelimelerini de...
Eski12-05-06, 21:41  #9
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

"İnancınıza karışan yok ama inandığınızı söylemeyin, yaşamayın", "Dinini toplumasallaşması....", "Dinin siyasete alet edilmesi..." "Din afyondur..." gibi ifadeler içeren cümlelerin yerli yersiz her konuda kullanılması rahatsızlık verici.
kaan is offline  
Eski19-05-06, 15:32  #10
serabik

Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Bir rahatsızlık uyandıran konu da bu denli üzerinde durulmasına karşın hala, bir cümleye küçük harfle başlanması ve noktadan sonra yine küçük harfle devam edilmesi. Bazen hiç nokta diye bir şeyin kullanılmaması...

Yani çok basit ve basit olduğu kadar gerekli bir kuralın uygulanmaması için ayak diremek, nasıl bir anlayıştır merak ediyorum!

Ve bundan da rahatsızlık duyuyorum. Bu yazıları da elimden geldiğince okumamaya çalışıyorum.
Sayın Melnur;
Uyarınızı dikkate aldım ve gerekli kural olarak gördüğünüz küçük büyük harf kuralları konusunda dikkatliyim.. Maşayı siz ateşe koymadan, maşayı görünce bile anladım günahımı..
Benim anlam veremediğim; yazıda anlatımın akıcılığını ve manasını bozmadıktan sonra büyük ve küçük harfin bu kadar önemsenmesinden öte sizi rahatsız etmesi kadar önemsemeniz.. Nokta, virgül, iki nokta, noktalı virgül, soru işareti, tırnak işareti gibi anlatılanı etkileyecek kurallara uyulmasından yanayım.. Anlatılmak istenilenin farklı anlamlarda olmaması adına gerekli olan kurallar.. Ama bence her kural gerekli değil.. Karşı çıkamıyorum çünkü dilimizin kuralları ve bu forumda da uymamızı istiyorsunuz..
Ayak diremiyorum ama bişeylere karşı ufak dikkat çekmiyecek tepkiler veriyorum küçük harflerle.. Anlayışımın rahatsızlık vermesi; en azından bu forum içinde dikkatli olmam gerektiğine işarettir.. Anlayışım değişmeyecektir ama forum içinde dikkatli olacağımı temin ederim..
Saygılarımla..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)