"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Akp ne yapmalı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: AKP ne yapmalı..? | |||
| Kuvvetler ayrılığına saygı göstermeli | 4 | 40.00% | |
| Anayasa değişikliği yapmalı ve parti kapatmayı zorlaştırmalı | 2 | 20.00% | |
| Referanduma gitmeli | 4 | 40.00% | |
| Kendisini feshetmeli | 3 | 30.00% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 10. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| AKP' ci aydınların büyük bölümü AKP' nin yargı sürecine müdahale etmesini istiyor. Bilindiği üzere AKP' nin sipariş ettiği sözde sivil anayasa paketinde de parti kapatma aynı şekilde duruyordu. Yani AKP' nin kendisine dava açılmasına kadar parti kapatmalarla herhangi bir sorunu yoktu. DTP' ye açılan kapatma davasında da yargıya duyduğu saygıdan ötürü(!) yorum yapmaktan çekinmişti. Parlamentonun çoğunluğuna sahip olan iktidar partisinin önünde anayasa değişikliği için bir engel bulunmuyor. Anayasa değişikliği yapabilir. Ancak bu yargı sürecine çok açık bir engel olacağı için yüce mahkemeden dönmesi güçlü bir ihtimal gibi görünüyor. Referandum da bir olasılık. Ancak hem zaman kaybı, hem ülkenin içinde bulduğu krizi derinleştirecek bir adım, hem de çok masraflı bir süreç olacaktır... AKP bu süreçte ne yapmalı? __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-04-08 23:46 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| AKP 'nin referanduma gidebilecek cesareti olduğunu sanmıyorum ki refarandumda gitmeyi talep etmesi referanduma götürmeye talep ettiği konularda meşruiyet sorunu yaratabileceği gibi bu konu kamuoyu nezdinde laikliğin oylanması görüşünün hakim kılınmasına bile sebep olabilecektir. Laikliğin tehlike altında olduğu durumlarda yargıdan evvel hangi kurumların müdahale edeceği ve yargı kadar müsamahakar olmayacağı bilinirken , kimse bindiği dalı kesmek gibi sersemce bir girişimde bulunmaz. AKP bunu yapar mı ? geçmiş uygulamalarına ve ülkeyi soktuğu kaosa bakılırsa böylesi bir çılgınlığın beklenmesi hiç de yanlış bir tutum olmaz. Tarafların sağ duyu ile hareket etmelerini beklemek safdilik olur mu , demokrasi ve hukuk adına ? __________________
<< Bir insanın gerçek zenginliği , onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) >> |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| AKP Anayasa değişikliğinde ısrarlı gibi gözüküyor... Ancak unuttuğu bir şey var. Dava süreci "resmen" başladı. Anayasa Mahkemesi üyeleri davayı ,görüşmek için, kabul etti. AKP savunma hazırlamak yerine kuvvetler ayrılığı ilkesini nasıl kendi lehime çeviririm derdinde. AKP bu değişikliğin anamuhalefet tarafından yüksek mahkemeye taşınacağını gayet tabi biliyor. Bu yüzden söylemini yumuşatma, "yargıya inanç ve güven" söylemlerini artırma derdinde. Geçen referandumda AKP ile DTP' nin "Evet" ısrarı Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerimizde %90-%95' e varan evet oyunun çıkmasına sebebiyet verdi. AKP referanduma götürürse bir şekilde DTP ile mutabakata varma yoluna gidebilir. CHP ile MHP anayasa değişikliğine karşı konumda. Liberal sol her zaman ki gibi gizli AKP destekçiliği yapmaya devam ediyor. Referandum düşük bir ihtimal gibi duruyor ancak Anayasa' da değişiklik söz konusu. Bu değişiklik mahkemeden geri dönerse yeniden şimdi ki tartışmalara dönülmüş olacak. Ülkenin siyasi çekişmelerden kurtulmasının tek yolu AKP' nin savunmasını hazırlamasıdır. Kısa süreliğine de olsa bu gündem değişecek, yerini farklı konular alacaktır. AKP 2 hafta zaman kaybedeceğine ve ülkeyi boş gündemlerle meşgul edeceğine başsavcının hazırladığı iddianameye karşı bir savunma hazırlamalıydı. Savunma birkaç saatte hazırlanamaz. __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-04-08 01:37 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Yargı sürecine müdahale edilmemeli. Hatta bunun önü somut yöntemlerle kesilmeli. Aynı şekilde yargının yönetim üzerinde bir grubun siyasi çıkarlarına yönelik olarak tahakküm kurma riskinin da ortadan kaldırılması lazım. Eğer zorlarsanız; CHP'yi de bir biçimde laikliğe karşı fiillerin odağı ilan edebilirsiniz. Hatta oy verenlerinden bir tanesinin beş vakit namaz kılması bile laikliğe aykırı fiil sayılabilir. Bunun sınırlarının iyi belirlenmesi gerekir.. Peki AKP ne yapmalı? Bunu bilmiyorum. GTP gibi bir partiyi desteklemek; ya da yeni bir liberal sol partinin kurulmasına destek vermek çözüm olur gibime geliyor. Ancak kapıda bekleyen darbe düşünülürse.. Bence AKP hukuğun dışına da çıkabilir. __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Anayasa değişikliği yapmalı ve parti kapatmayı zorlaştırmalıdır. Fakat dava süreci başladığı ve değiştirilen yasalar geriye dönük etki yapamadığı için, AKP' nin kapatılmasını etkilemeyecektir bu değişiklik.. Şu anda, yargı kararına saygı gösterilmeli ve bundan sonra günlük ihtiyaçlara göre anayasa değişiklikleri yapılmamalıdır. Eli yüzü düzgün, toplumsal mutabakata dayalı yeni bir anayasa yapılmalı ve en kısa zamanda yüyürlüğe sokulmalıdır. MHP' nin önerdiği değişiklik, parti kapatmaya alternatif olarak daha uygun ; Partiler kapatılmasın, suç işleyenler cezalandırılsın. Tabii bu arada, AKP ' yi yönlendiren, belirleyici taban ; Milli Görüş, partiden tasfiye edilmeli ve laikliğe saygılı bir tavır izlenmelidir. Demokratik açılımlar ve AB reformlarına yeniden başlanmalı. Öncelikle seçim yasası değiştirlmeli ve bu "seçim barajı" düşürülmelidir. Dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır. Biliyorum, galiba AKP ' den biraz fazla şey istedim ama eğer gerçekten demokratlarsa, bunları yapsınlar da görelim. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| meclis faaliyeti parti kapatma sebebi olacak sonra da kuvvetler ayrılığından bahsedeceğiz öyle mi?.. günün esprisi herade bu. parti kapatılması elbette zorlaştırılmalı ama bugün yapılması şık olmaz. akp bu işten daha da karlı çıkmak istiyorsa referanduma gider. halk düşmanları 46daki taktiklerine başvurmazlarsa AKP için en olumlu sonuç böyle çıkar. tabi referandum da zaten parti kapatmanın zorlaştırılmasına ilişkin olacağı için kendlerini kurtarmak için anayasayı değiştirdiler eleştirilerinden de kurtulmuş olurlar. aslında referandum yapılmışken tümden yapılması düşünülen anayasa için yapılsa daha iyi olur bir defada tüm cunta tehditlerine cevabını halkımız toptan vermiş olur. __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|