Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Cumhuriyet Mitingleri'nin 2. Devresi mi Başlıyor ?...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski03-04-08, 02:57  #1
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Cumhuriyet Mitingleri'nin 2. Devresi mi Başlıyor ?...

Ulusal Platformlar Güçbirliği 12 NİSAN'da ANKARA'da bir miting düzenliyor.
Mitingin adı: Ulusal Egemenlik Buluşması

Mitingte Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve Türkiye Gençlik Birliği de yer alacak.

Miting hakkında bilgiler buradan tıklanabilir:
http://www.ulusalplatformlargucbirligi.org/

Ulusal Platform Güçbirliği hakkında:
http://www.ulusalplatformlargucbirligi.org/?page_id=8

Atatürkçü Düşünce Dernekleri hakkında:
http://www.add.org.tr/index.php?opti...=51&Itemid=160

Türkiye Gençlik Birliği hakkında:
http://www.tgb.org.tr/tib.asp

Sizce bu miting gerekli midir ?

Destekliyor musunuz ?
Eski03-04-08, 12:33  #2
vizyon

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: İzmir

Bu mitingleri desteklemekle birlikte amacını eksik buluyorum.
Bu mitinglerin ana teması laiklik oluyor. Aslında en az onun kadar önemli olan sosyal devletin tasfiyesi ve yoksullaşma ile birlikte ele alınmalı.Böylece bu hareketin yörüngesi devlet içindeki hesaplaşma ekseninden çıkarıp bağımsızlık,demokrasi ve sosyal adalet eksenine oturtmak gerekir. Zaten bu eksende laiklik olmaması düşünülemez.Toplumsal ilerlemenin gereksinimi budur.
Eski03-04-08, 12:36  #3
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Egemenlik kayıtsız, şartsız anayasa mahkemesinindir şeklinde yapsalarmış, daha dürüst olurmuş.

Lenin
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-04-08, 12:43  #4
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

bence halk düşmanları yeni taktikler bulmalı bunlar işe yaramıyor
Eski03-04-08, 12:54  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın vizyon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu mitinglerin ana teması laiklik oluyor. Aslında en az onun kadar önemli olan sosyal devletin tasfiyesi ve yoksullaşma ile birlikte ele alınmalı.Böylece bu hareketin yörüngesi devlet içindeki hesaplaşma ekseninden çıkarıp bağımsızlık,demokrasi ve sosyal adalet eksenine oturtmak gerekir. Zaten bu eksende laiklik olmaması düşünülemez.Toplumsal ilerlemenin gereksinimi budur.
ben de buna aynen katılıyorum.Halkın belirli katmanları var.Herkesin önceliği de laiklik değil.Bu sorunların öne çıkarılması gereklidir.
Açıkçası mitinglerde toplanan kalabalık aynı tepkiyi başka alanlarda da verse Türkiye'den ne IMF durabilir ne de onun işbirlikçisi hükümetler...

Bu arada miting düzenlemek bir demokratik haktır.Bunu hazmedemeyen bazı sahte daha doğrusu "kalpazan demokratlar"a hatırlatırım...Toplumu koyun gibi görmeye alıştıkları için tepki veren kim olsa hemen bir yafta yapışıtırıyorlar.Çünkü demokrasi işlerine gelmiyor...

Türkiyede saflaşmalar sınıf esasına dayanmaz çoğunlukla ideolojiktir.Bu yüzden cumhuriyet mitinglerine işçisi de katıldı,köylüsü de küçük burjuvası da.Bunun görmemek için gözlerini yuma yuma bir hal oldu bizim "kalpazan demokratlar"....
Eski03-04-08, 19:02  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
ben de buna aynen katılıyorum.Halkın belirli katmanları var.Herkesin önceliği de laiklik değil.Bu sorunların öne çıkarılması gereklidir.
Açıkçası mitinglerde toplanan kalabalık aynı tepkiyi başka alanlarda da verse Türkiye'den ne IMF durabilir ne de onun işbirlikçisi hükümetler...

Bu arada miting düzenlemek bir demokratik haktır.Bunu hazmedemeyen bazı sahte daha doğrusu "kalpazan demokratlar"a hatırlatırım...Toplumu koyun gibi görmeye alıştıkları için tepki veren kim olsa hemen bir yafta yapışıtırıyorlar.Çünkü demokrasi işlerine gelmiyor...

Türkiyede saflaşmalar sınıf esasına dayanmaz çoğunlukla ideolojiktir.Bu yüzden cumhuriyet mitinglerine işçisi de katıldı,köylüsü de küçük burjuvası da.Bunun görmemek için gözlerini yuma yuma bir hal oldu bizim "kalpazan demokratlar"....
Ben de sizin bu yorumunuza aynen katılıyorum

Bu örgütlenme, madem milyonları tek çatı altında toplayabiliyor ; o halde bir sendika gibi, bakı aygıtına dönüşmesi çok daha yararlı olur.

Bazılarının sandığı gibi, darbeci falan değil o insanlar.
Bilakis, demokrasinin sigortasıdır o kitle.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-04-08, 00:25  #7
ertugrul83

ertugrul83'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006

AK Parti % 47 olan oyunu % 57'ye çıkarır bu sayede devam etsinler miting yapmaya başka malzeme bulsunlar kendilerine artık bu Laiklik dolmasını yutmuyor millet...
ertugrul83 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-04-08, 02:27  #8
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Destekliyorum...

Alıntı:
Sayın vizyon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Vizyon,
Ben de size katılıyorum.
Cumhuriyet Mitingleri ilk başladığında, yapılan konuşmalarda ve atılan (attırılan) sloganlarda laiklikten öte mesajlar vardı... Ne var ki bir süre sonra, mitinglerin nihai amacı sanki CHP ve DSP'yi birleşmeye zorlamak olarak görünmeye başladı.
En azından benim TV'den edindiğim izlenim böyle oldu.
Cumhuriyet Mitingleri bir daha olursa, umarım bu sefer farklı olur.
Bu biraz da düzenleme komitesine ve mitinge katılanlara bağlı.
Eski06-04-08, 01:18  #9
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Milliyet'in konu ile ilgili verdiği haber:
Alıntı:
Ulusal Güç Birliği Platformu, 12 Nisan’da Ankara’daki Tandoğan Meydanı’nda “Ulusal Egemenlik Buluşmasıö adı altında bir miting düzenleyecek. Ulusal Güç Birliği Platformu’nun çatısı altında toplanan kadın ve gençlik örgütlerinin “Ulusal Egemenlik Buluşması" adını verdikleri miting 12 Nisan’da yapılacak. Ankara Tandoğan Meydanı’ndaki mitingde Türkiye’nin tam bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne ve Türk ekonomisinde istikrarın gerekliliğine vurgu yapılacak.

Mitingde kadın örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler ve halkın farklı kesimlerinin temsilcileri söz alacak. İlki 12 Nisan’da Ankara’da yapılacak mitingin başka illerde de düzenlenmesi planlanıyor
http://www.milliyet.com.tr/default.a...2008&Kategori=
Eski06-04-08, 01:19  #10
Kam

Kam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Akpnin oyunu yükseltmekten başka bir işe yaramıyor.

Sebebide tek vurgu üzerinde kalıyorlar, kimse çıkıp Akp toprak satıyor, Akp müslüman görünüyor ama vakıflar yasası altında Müslümanların kuyusunu kazıyor demiyor, Ab uğruna vermediğimiz taviz kalmadı demiyor, Medyanın gösterdiği pembe görüntüye inat esnaf kan ağlıyor demiyor..

İllede tek bir vurgu yapıp duruyorlar.. Bizim Milletimizde,kavramları yanlış bildiği için, medyada biraz çarpıttığı için Akpnin oyları dahada katlanıyor.

Kam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-04-08 01:22 .
Kam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı